Gönderen Konu: Toyota Türkiye yerli Corolla ile rekora koşuyor  (Okunma sayısı 1290 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Toyota Türkiye yerli Corolla ile rekora koşuyor
« : Ağustos 03, 2015, 10:55:18 »

Toyota Türkiye, yılın ilk yarısında yüzde 94 büyüdü. İtici gücü Adapazarı'nda üretilen Corolla olan firma, altı ayda 23 bin adete ulaştı. Firmanın yıl sonu hedefi ise 50 bin

Toyota, Türkiye'de yılın ilk yarısındaki 23 bin 307 adetlik satışla, geçen yıla göre yüzde 94 büyüdü. Yıl sonu hedefi 50 bin olan Toyota Türkiye'nin Pazarlama ve Satış CEO'su Ali Haydar Bozkurt, 2015'in ilk yarısında pazarın üzerinde büyüdüklerini ve pazar payını artırdıklarını söyledi. Bu başarıda yeni modellerle birlikte Türkiye'de üretilen Corolla'nın itici güç olduğunu ifade eden Bozkurt, "Donanımı ve genişliği ile makam aracı olarak kabul gören Corolla, kamu ve özel sektörde filo olarak da tercih edildi. 2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırmayı hedeflemiştik. İlk yarı satış performansımıza baktığımızda bu hedefi rahatlıkla yakalayacağımızı ve hatta geçeceğimizi söyleyebiliriz" dedi. Toyota'nın hibrit otomobil satışlarında da artışlar meydana geldi. Toyota, Avrupa'da 101 bin hibrit otomobil satışıyla geçtiğimiz yılın ilk yarısına oranla yüzde 12'lik artışa imza attı. Türkiye'de de satılan Toyota Yaris Hybrid geçen yılın ilk yarısına göre Avrupa'daki satışlarını yüzde 21 artırarak güçlü bir konum elde etmeyi de başardı. Avrupa'da satılan her üç Yaris'ten birinin hibrit model olması dikkat çekerken, Toyota'nın hibrit modelleri Avrupa'daki toplam satışlarının yüzde 22'sini oluşturuyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

Toyota Türkiye yerli Corolla ile rekora koşuyor
« : Ağustos 03, 2015, 10:55:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye yerli Corolla ile rekora koşuyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2015, 12:21:20 »
"donanımı ve genişliğiyle makam aracı olan corolla".

geçen günlerde satış rakamları paylaşıldı. türkiye ve dünyadaki durumu ortada. toyota kan kaybederken yetkili abileri de kendini avutuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2015, 12:36:17 »
Araca makyaj yaparken, mevcut sorunların üstüne ciddi ciddi eğilmeleri lazım. Ayrıca fiyatlar ciddi şekilde artmış. Rekabetçi fiyatlar değil gibi bana göre.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2015, 12:38:43
Gerçi makyaj bile geçirmeden, ilk başta koymadığı davlumbazı, ışıklı cam düğmelerini, cruise controlu 6 ay sonra koymaları gerçekten çok komik bir hareket bana göre. Stajer öğretmenin ilk derste tahtayı amatörce kullanması gibi bişey bu ya.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2015, 14:33:56 »
makam arabası mı :rofl:
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2015, 14:43:36 »
Evet makam arabasi mku universitesi rektoru makam aracidir.. ayni zamanda hatayda bir ilce emniyet mudurunun de makam araci
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2015, 19:00:38 »
Evet makam arabasi mku universitesi rektoru makam aracidir.. ayni zamanda hatayda bir ilce emniyet mudurunun de makam araci
hocam yanlış anlamada bu mesajı ciddi mi yazdın ?etrafta bir sürü corolla var makam aracı olacak potansiyeli benim gözümde hiç yok bu ceo da hayaller aleminde etrafta audi bmw mercedes wv ler dururken toyota bu kafayla makam aracı falan üretemez kendini çok geliştirmesi lazım. Toyota da makam aracı olacak tek araç var oda avensis...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2015, 19:28:09 »
rahmetli ecevit de kartal'a binerdi. makam aracıysa makam aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2015, 22:40:20 »
2 sene öncesine kadar Jandarma alay komutanları, il jandarma komutanlarının makam araci 2002/2006 sedan corollaydi. Paşalarda megane2 vardi. Simdi değişmişmidir bilmiyorum. Ankarada resmi plaka birsürü corolla görüyorum bu aralar. Bakanliklar v.s. alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2015, 22:59:49 »
2 sene öncesine kadar Jandarma alay komutanları, il jandarma komutanlarının makam araci 2002/2006 sedan corollaydi. Paşalarda megane2 vardi. Simdi değişmişmidir bilmiyorum. Ankarada resmi plaka birsürü corolla görüyorum bu aralar. Bakanliklar v.s. alıyor.

nisan ayında askerden geldim, il jandarma alay komutanı aracı e12 makyajlı terra corolla idi. belirli bir süre daha değişeceğini sanmıyorum. bölge komutanı mercedes e class'a biniyor orası ayrı tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2015, 23:21:29 »
Demek ki en çok satan bazı araçların başarısını filo/şirket olarak yorumlayıp küçültenler Toyota için de aynı şeyi düşünmeliler artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2015, 23:27:15 »
Eveeeetttttt. Toyota kendiyle yarışarak çok başarılı olduğunu sanarak bu şekilde devam etsin. Sorun etmesin diğer markalar kaç tane satmış kendi kaç tane satıyo :). Açıkçası donanım olarak ggüvenlik donanımları yeterli gibi dursada eksikler var onları tamamlaması lazım.  Focusa rakip olacak platform geliştirmesi lazım. O zaman gorsun yüzde kaç fazla satıyor.  Avensisi test ettim. Neyi var ki bu araba 100 bin TL acep dedim. Açıkçası kapinin içlerinde tutamak yerlerindeki plastik malzeme ayıp yahu dedirdi. 2005 corollamizin iç mekanı daha içe sinen bir havadaydi. Toyota kan kaybediyor. Lexus ile bu açığı kapatmaya çalışacak ama geç kaliyor. Bn su an araba alayim Toyota almam. Alana hayırlı olsun. Güle güle binsin
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2015, 23:35:05 »
Eveeeetttttt. Toyota kendiyle yarışarak çok başarılı olduğunu sanarak bu şekilde devam etsin. Sorun etmesin diğer markalar kaç tane satmış kendi kaç tane satıyo :). Açıkçası donanım olarak ggüvenlik donanımları yeterli gibi dursada eksikler var onları tamamlaması lazım.  Focusa rakip olacak platform geliştirmesi lazım. O zaman gorsun yüzde kaç fazla satıyor.  Avensisi test ettim. Neyi var ki bu araba 100 bin TL acep dedim. Açıkçası kapinin içlerinde tutamak yerlerindeki plastik malzeme ayıp yahu dedirdi. 2005 corollamizin iç mekanı daha içe sinen bir havadaydi. Toyota kan kaybediyor. Lexus ile bu açığı kapatmaya çalışacak ama geç kaliyor. Bn su an araba alayim Toyota almam. Alana hayırlı olsun. Güle güle binsin
aynen bende bunu demeye çalışıyorum kafa uçmuş bunların bundan sonraki aracım toyota olmayacak allah nasip ederse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2015, 09:18:25 »
Ben kirklarelinde resmi plakali siyah e12 gormustun jandarma vardi icinde.

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2015, 10:10:17 »
Baska bir konuda da dedim toyota bu seneyi ilk 5te kıl payı kapatacak gibi :) bir artış olabilir ama diger firmalardaki artıştan cok cok düşük
2002 corolla sol vvt-i