Gönderen Konu: Kaput Koruma Filmi Öyle Değil,Böyle Yapılır Dercesine Bir Uygulama  (Okunma sayısı 2155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Linki ekliyorum ve sadece şunu diyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=ahva748lT50

Türkiye'de emin olun ben böyle uygulama yapan yer görmedim.
Nedenine gelince?
Türkiye'deki en iyi Sonax ve Ziebart bile bu uygulamayı su kaynatıcı kettle cihazının içindeki sıcak suyu folyonun daha hızlı yapışmasını sağlamak için ve folyoyu esnetmek için bi güzel üzerine döküp yapıştırırlar.birazcıkta kaygankaştırıcı sprey sıkarlar.
oldu bitti işte.ondan sonrada bir güzel folyonun üzerinde çizikler oluşmaya başlıyor.

bakınız adam folyoyu ilaçlı sprey manyağı yapıyor resmen!kaynar su varmı?
Yokkkk!

ayrıca videonun altında bir kullanıcı uygulamyı yapan şahsa soru sormuş!tüm aracı kaplasak ne kadar fiyat çıkar diye?cevap :550 dolar.hadi 50 dolar pazarlık payı koysun 500 dolara tüm araç yapılıyor.

Şu anda ziebart ve Sonax 150 nm luk kaput koruma filmine 900 tl yani 350-400 dolar arası fiyat çekiyorlar.çok pahalanmış fiyatları.
gerisini siz düşünün.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Kaputu kaplayan çok profesyonel ..Araç yeniyken yapılması gereken bir uygulama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '08
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Kafama takılan şey filmi kaputtan sökerken boyaya zara veriyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
Çakma filmlerin hepsi nerdeyse boyaya zarar verir.Ayrıca piyasadaki bir çok film eğer araçta sonradan boyanabilen bölüm varsa bu kısımlara uygulanmaması
gerekir çünkü sökülürken boyayıda alır götürür.
film uygulanacak kısmın orjinal fabrikasyon boya olması gerekiyor.ayrıca üzerinde taş izi yada boya kalkması olmaması gerekir.

Ancak Türkiyede çok bilinmeyen ve pahalı olan XPEL marka filmler hem boyanan yüzeylere hemde orjinal parçaların üzerine uygulabiliyor.
Esneme katsayısıda diğer filmlere göre çok yüksek.Bu nedenle tamponlara filan çok iyi tutunması olan bir film.
zaten ilk mesajımdaki uygulanan film XPEL marka.

Youtubeda 3M,Lummar ve diğer kaliteli filmler ile Xpel'in karşılaştırma videoları var.onları izleyin derim.

Ben aracımı teslim aldıktan 1 ay sonra ziebartın 200 nm luk filmini kaportaya tam boy kaplatmıştım.görevinide fazlasıyla yerine getirdi diyebilirim.
Kuş pisliği olsun tas sıçraması olsun bir hayli korudu.ancak geçenlerde ziebarttaki bir elemanın iş bilmemezliği nedeniyle üzerindeki ağaç reçinesini çıkmadığı için kalkıp o bölgenin üzerine çok az miktarda tinerli bez ile silmeye kalkışınca o bölgedeki folyoda iz bıraktı ve folyoyu inceltti resmen.

şimdilik ellemedim ama söktürüp yaptırırsam bir daha kesinlikle Xpel yada Lumar uygulatıcam.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Bekir bey sizin kaput filminin üzerindeki kılcal çizikler oluştumu acaba. Bende çok fazla var ve gözümü rahatsız ediyor.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
Aslında çiziklerin oluşmasının bir kaç sebebi var.
benim kaput koruma filmi henüz 1 yıllık ama çizik filan yok çok şükür.
sebebine gelince aracı kesinlikle beyaz köpükler ile yıkatmıyorum.Megauirs'in cilalı oto şampuanı ile yıkatıyorum arabayı.
Bu köpükler ne kadar kaliteli olursa olsun,aracın verniğini ve parlaklığını azalttığı gibi kaput koruma filmlerininde zamanla tabakalarında aşınmaya sebep oluyor.
Bu durumda kurulama işlemlerinde kullanılan bezlerin kalitesizliği,süngerlerin içindeki toz ve taş parçaları fimlerde çiziklenme ve harelenmelere sebep oluyor.