0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2010-2012 arası D4Dlerin yağ yakma olayı ordan mı geliyormuş demek Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2015, 23:38:39Bence tamamen şehir efsanesi
Common Rail Dizel aracında denemek isteyen olursa yağ benden olmak üzere tecrübeyi paylaşmak isterim
salih abi banada öyle geliyor mercedesin sehir efsanesi gibi araba calmıslar mercedesi sonra mercedes bayisini aramışlar arabayı uydudan kitlemişler 10 sene önce falan bu hikayeleri yerdik de simdi yemiyoruz
Sehir efsanesi mi bilmem. Ancak benim Efsaneye yapma benzin kullandim. Bana mısın demedi. Tolent solvent tiner karisimi kullandım. Cok sukur sorun yokk. Yskmam demedi.
Bir şehir efsanesi değil. Otobüs ve kamyonlarda 10 numara yağ kullanıyorlar. Bu da aynı durum. Kullanılabilmekle birlikte bir müddet sonra motora zarar verebilir. Afganistan'da resmen yağ kullanan TOYOTA'lar var.
yeni nesil dizel motorlara euro dizelden başka mazot veya yakıt konmaz, turbosuz dizellere 10 numara yağ koyanlar olsada motora ve enjektörlere zararı olur, size bir anımı anlatayım, birgün otobüsle istanbuldan kastamonuya gidiyordum, araba düzceye geldiğimizde ve bolu dağının başlangıcında iyice yavaşladı, şöför arabayı bir sağ bir sol yaparak sürüyordu. muavini çağırıp kaptanın sarhoş olup olmadığını sordum, yok abi aldığımız mazot kalınmış araba çekmiyor dedi. ben muavine 50 liralık benzin koymalarını söyledim, sözümü dinleyip benzini koydular araba 3-5 km sonra canavar gibi gitmeye başladı.
selam arkadaslar bugun sanayide bir sohbete kulak misafiri oldum konu su d-4d motorların mazotu bitse dahi depoya yag veya benzeri birseyler katıp çalısıp yola devam etmesi böyle birsey gerçek midir veya sehir efsanesi midir ? acıkcası ben pek fazla inanmadım eger bu gerçekse vvt-i benzinliye su katıp gidebilir miyiz
nasıl cesaret ettin peki??