Gönderen Konu: 99 model 1.6 otomatik corolla komple ön sağ ve sol aks değişimi  (Okunma sayısı 3758 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
merhaba arkadaşlar..99 model otomatik 1.6 corollamın sağ ve sol ön aksları komple değiştirmem gerekiyor. orjinal parça olarak sağ ve sol aks komple ikisi birden 4900 tl civarında.  muadili olan sıfır parça (tayvan yada  yerli ) ikisi birden 450 tl civarında ..nerdeyse arada 10 kat fark var.. muadil parçada uzun ömürlü olmaz 2-3 ay anca gider diyorlar dogrumu nedersiniz....orjinal parça cok pahalı alamıyorum ..ne yapacagım yol gösterin arkadaşlar...teşekkürler.
toyota ile yola devam..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: 99 model 1.6 otomatik corolla komple ön sağ ve sol aks değişimi
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2015, 20:52:35 »
Eğer millerde sorun yoksa sadece kafaları japon yada tayvan olarak degistirebilirsiniz. Tanesi 60 - 70 tl olan ürün cin malıdır ve tayvan diye satılıyor dikkat edin.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2015, 21:07:17 »
Yan sanayi olarak satılan parçaların da 1 sene garantisi mevcut. Toyotanın orjinal ön takımı çok fazla. Yanlış hatırlamıyorsam 2005 corolla orjinal rot kolu 330 tl iken yan sanayisi 30 tl.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2015, 22:02:12 »
Eğer millerde sorun yoksa sadece kafaları japon yada tayvan olarak degistirebilirsiniz. Tanesi 60 - 70 tl olan ürün cin malıdır ve tayvan diye satılıyor dikkat edin.
Miller sıkıntılıymis o yüzden komple değişecek diyor usta  kompleninde orjinali çok pahalı benim merak ettiğim Tayvan diye satilani en fazla ne kadar süreyle kullanırım

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2015, 22:04:55
Yan sanayi olarak satılan parçaların da 1 sene garantisi mevcut. Toyotanın orjinal ön takımı çok fazla. Yanlış hatırlamıyorsam 2005 corolla orjinal rot kolu 330 tl iken yan sanayisi 30 tl.
Ürüne 1 sene garanti veriyorlar ama 1 sene dayanmiiyormuş  hatta 2 ayda dağılan varmış

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2015, 00:59:06
yan sanayi komple aks alıpta kullanan varmı arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim.
toyota ile yola devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2015, 17:23:35 »
tayvan malları gayet kaliteli ürünlerdir. japon kadar kaliteli olmasa da ona yakındır. tayvan olarak komple aks biraz zor bulursunuz. size tavsiyem en ucuz komple aksları alın, gittiği yere kadar gitsin ve ilerde hangi kafa bozulursa tayvanla değiştirin.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2015, 17:28:17 »
tayvan malları gayet kaliteli ürünlerdir. japon kadar kaliteli olmasa da ona yakındır. tayvan olarak komple aks biraz zor bulursunuz. size tavsiyem en ucuz komple aksları alın, gittiği yere kadar gitsin ve ilerde hangi kafa bozulursa tayvanla değiştirin.
bende  muadil olan sıfır bir takım takıyım diyordum ama iki tane efsane kasa kullanan arkadaşım var verdiğin paraya yazık dedi. çıkma tak  daha uzun gider diyorlar. kararsız kaldım açıkçası  |-\
toyota ile yola devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2015, 17:32:58 »
toyota tem ufuk abi ile bi iletişime geçin. o detaylı bilgilendirmeyi yapacaktır. ben efsanenin aks kafalarını değiştirmiştim bi kaç kez. çok kısa sürede bozulmuyor. tabi orjinalini de tutmaz. Şunu da unutmayın. Fabrikada takılan parça ile sonradan aldığınız parçada bile kalite farkı var. :) Ben olsam kaliteli bi yan sanayi takar geçerdim. Geçmiş olsun...
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2015, 17:42:39 »
toyota tem ufuk abi ile bi iletişime geçin. o detaylı bilgilendirmeyi yapacaktır. ben efsanenin aks kafalarını değiştirmiştim bi kaç kez. çok kısa sürede bozulmuyor. tabi orjinalini de tutmaz. Şunu da unutmayın. Fabrikada takılan parça ile sonradan aldığınız parçada bile kalite farkı var. :) Ben olsam kaliteli bi yan sanayi takar geçerdim. Geçmiş olsun...
ufuk beyle görüştüm sagolsun  gerekli bilgiyi verdi ..komple aks alırsanız yan sanayi japon malı olmadıgını  orjinalin oldugunu soyledi(orjinalde cok pahalı zaten).. ama dış aks  kafaları için japon malı urun oldugunu  belirtti..
aks kafasını değiştirdiğinizde ne kadar kullanabildiniz 2-3 sene kullanabıldınız mı .sure benim için önemli..
toyota ile yola devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2015, 17:51:04 »
ufuk beyle görüştüm sagolsun  gerekli bilgiyi verdi ..komple aks alırsanız yan sanayi japon malı olmadıgını  orjinalin oldugunu soyledi(orjinalde cok pahalı zaten).. ama dış aks  kafaları için japon malı urun oldugunu  belirtti..
aks kafasını değiştirdiğinizde ne kadar kullanabildiniz 2-3 sene kullanabıldınız mı .sure benim için önemli..

tam zamanları hatırlamıyorum ancak satana kadar gitmişti. Sattıktan sonra ne oldu bilmiyorum :) Sağ tarafı değiştirmiştim tekrar ama sorun körük kaynaklıydı. Körük yırtılıp içeri pislik dolmuş ve dişliyi bozmuştu. Bence düşünme tak gitsin :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • necatialmaci@gmail.com
    • gmail
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2015, 17:57:33 »
NKN joints marka aks kafası sade kafa orijinal japon denildi 180 TL çifti aldım değişik diğeri 100 TL dediler 70 TL ustaya verdim bilginize ankarada
bizim içimizden geçeni bilen rabbimiz cc buradan yapmış olduğumuz güzel doğru yada yanlış beyanlarımızı bilmemesi mümkünmü? takip ediliyor kayda alınıyoruz....öbür tarafta kullanılmak üzere

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2015, 18:16:24 »
NKN joints marka aks kafası sade kafa orijinal japon denildi 180 TL çifti aldım değişik diğeri 100 TL dediler 70 TL ustaya verdim bilginize ankarada
ustam komple değişecek demeseydi bende sadece kafaları değiştirip kurtulacaktım ama maalesef komple değiştirmem lazım.. sonuçta benim sıkıntımda komple aksın muadilinin uzun ömurlu olmadıgını soylemeleri ..bu benim baya canımı sıktı..
toyota ile yola devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 02, 2015, 00:21:33 »
orjinalini bozmayı başarabilen insanlara yan sanayisi çok dayanmaz.

insan gibi sürünce yıllarca gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2015, 02:13:36 »
Çıkma almayı düşündüğünüz aksın orj olduguna emin olamazsınız ve zor bir ihtimal.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2015, 09:46:43 »
orjinalini bozmayı başarabilen insanlara yan sanayisi çok dayanmaz.

insan gibi sürünce yıllarca gidiyor.
ben bu aracı alalı 1.5 sene oldu aldıgımda arac 190000km idi.  bu mesajınızı benden önceki aracın sahibini bulursam ileteceğim..

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2015, 09:52:23
Çıkma almayı düşündüğünüz aksın orj olduguna emin olamazsınız ve zor bir ihtimal.
çıkma aksı ben almayacağım zaten kaan.. ustam beraber gider ben bakarım test ederim alırız dedi..
toyota ile yola devam..