0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu gibi yerlerde ben soketin arkasından kabloların girdiği yere kablo ucunu itekleyip sert kürdanlar var onların ucunu sokup kırıyorum. Baya sağlam oluyor.
Mustafa bey tavan lambasının duyundan aldığım çıkışı, orta direğin oradan kapı lastiklerini söküp tavanı aralayıp sert bir tel yarıdımıyla çektirme usulü ile aldım. Kabloları yan direkten indirip kapı eşiğinin altından direksiyon altına getirdim aynı işlemi yolcu tarafından da yaptım kullandığım led ilkeninde dediği gibi gün ışığı renginde. bir kaç resim çekmiştim yaparken belki yardımcı olur.Mustafa bey yalnız benim yaptığım hatayı yapmayın ilk resimde kabloları soymuştum enerjiyi oradan alayım dedim kısa devre yaptırıp tavan lambasının mosfetini yakmıştım @Ilke Arslan (19216) sağolsun yardımcı oldu eski mosfete yakın değerlerde İstanbul dan temin edip değiştirdim. Baya uğraşmıştım. Siz enerjiyi direk tavan lambasının duyundan alın Problem yaşamazsınız.
Yuvayı genisletiyorsun abim. O kabloyu çıkardığında sokette sorun olabilir
Yok abi. Duy dediği yer ampul takilan yer. Ordaki ampulun takildigi 2 ucada kablonun telini dolarsın tamamdır
Tavan lambası zaten eksi tetikle yanıyor orada sürekli artı var bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var arkadaşlar ayrıca tavan lambasına giden kablolara ulaşmak için bu kadar zahmete gerek yok zaman rölesinin sol üst tarafında soketi var oradan çekilebilir isteyen olursa foto atabilirim.
teşekkürler ilke. peki resimdeki beyaz kablo ne işe yarıyor?
@Muzaffer Demirci (30488) Elinize sağlık çok teşekkür ederim. Fırsat bulduğumda bende işe koyulacağım.Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2015, 13:26:41@Ilke Arslan (19216) Hocam siz bahsi geçen sürücü tarafındaki mavi renkli elektronik kart ile haşır neşir olduğunuzdan soruyorum. Madem tavan lambasının elektronik aksamı bu kutunun içinde, ayak aydınlatması için alacağımız çıkışları bu kutudan alma imkanımız yok mudur.? Yani tavan aydınlatmasının kabloları dolaylı yoldan bile olsa bu kutuya gelmiyor mudur?
abi mümkünse resim alabilirmiyim sana zahmet
çok teşekkürler abi
gayet hoş olmuş. naçizane söylemek istiyorum sakın yanlış anlamayın lütfen. bu kadar çok kablo dolandırmak yerine kapılarda bulunan şalterden artı + ucu alsaydınız vakitten tasarruf etmiş olurdunuz diye düşünüyorum. hem bu kadar çok kabloyu da kullanmazdınız. iyi çalışmalar dilerim. elinize sağlık.Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2015, 12:21:10merhabalar . bahsettiğiniz sokette artı ve eksi uçları hangisinden almamız gerekmektedir.
Enis bey kapıdan elektrik alarak denedim olmadı ters çalıştı kapıyı açınca sönüyor kapatınca yanıyordu o yüzden tavandan çektim .
sanırım bağlantıda sorun olmuş olabilir. eski aracım honda civic vardı ve kapı müşüründen almıştım. fakat led bağlamadım. normal 12 volt ampul bağlamıştım. muhakkak bir yerde yanlışlık olmuş olabilir. şu anki Corolla aracıma yapacam yaparken bir durum görürsem burada paylaşırım sizinlede
Kapılardan eksi tetik geldiği için olmaz. Siz normal ampül taktığınız için +, - farketmemiş bu yüzden yanmıştır. Ama ledler öyle değil bildiğiniz üzere.
Eyvah, transistör gitmiş.@Ilke Arslan (19216) nın konusu vardı.