Gönderen Konu: Yardım! Güzergah seçimi  (Okunma sayısı 1175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Yardım! Güzergah seçimi
« : Temmuz 28, 2015, 22:23:21 »
Herkese merhaba...
Şu an Silifkedeyim ve yarın Bursa ya kadar sürecek bir yolculuğa başlıyorum
Karaman  Mut üzerinden geldim ama o yoldan nefret ettim. Mümkünse aynı yolu kullanmak istemiyorum. Antalya yolu düzeldi mi bilgisi olan var mı?

Silifke Antalya Afyon Kütahya Bozüyük Bursa mı yoksa
Silifke Mut Karaman Konya Afyon Kütahya Bozüyük Bursa mı
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Toyota Club Türkiye

Yardım! Güzergah seçimi
« : Temmuz 28, 2015, 22:23:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: Yardım! Güzergah seçimi
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2015, 23:05:32 »
Herkese merhaba...
Şu an Silifkedeyim ve yarın Bursa ya kadar sürecek bir yolculuğa başlıyorum
Karaman  Mut üzerinden geldim ama o yoldan nefret ettim. Mümkünse aynı yolu kullanmak istemiyorum. Antalya yolu düzeldi mi bilgisi olan var mı?

Silifke Antalya Afyon Kütahya Bozüyük Bursa mı yoksa
Silifke Mut Karaman Konya Afyon Kütahya Bozüyük Bursa mı
şimdiden iyi yolculuklar. antalya üzeri gidince de yolunuz km olarak uzuyor bildiğim kadarıyla. yolu uzatmayı göze alıyorsanız Aksaray üzerinden gitmeyi deneyebilirsiniz. km olarak ne kadar fark çıkar bilmem ama yaklaşık 150 km otobandan gitmiş olursunuz. Bence bir hesaplayın güzergah sitelerinden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2015, 23:22:33 »
önder bey yanıtınız için teşekkür ederim

Dün Tarsusu gezdim ve Tarsusa 20 km kalana kadar takribi 50 km ile gitmek zorunda kaldım işin açıkçası bıktırdı sıcakta ve yer gök radar. Bundan dolayı tercihimin dışında.
Alternatif yol arayışımın sebebi ki bu hem ağzımı da bozmama hemde Mut yolundan nefret etmeme neden olan şeydir Sertavul geçidine yaklaşırken tam sağ viraja girdim rampa aşağı. ortada fol yok yumurta yok 50 km tabelasıyla karşı karşıya kaldım, tam karşıda radar. Kimse kusura bakmasın bu adilikten başka bir şey değildir. Hiçbir devlet vatandaşına pusu kurmaz. Ne yazık ki resmen hata yapmaya ve ceza yemeye zorlanıyoruz.
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2015, 01:36:59 »

Dün Tarsusu gezdim ve Tarsusa 20 km kalana kadar takribi 50 km ile gitmek zorunda kaldım işin açıkçası bıktırdı sıcakta ve yer gök radar. Bundan dolayı tercihimin dışında.
Alternatif yol arayışımın sebebi ki bu hem ağzımı da bozmama hemde Mut yolundan nefret etmeme neden olan şeydir Sertavul geçidine yaklaşırken tam sağ viraja girdim rampa aşağı. ortada fol yok yumurta yok 50 km tabelasıyla karşı karşıya kaldım, tam karşıda radar. Kimse kusura bakmasın bu adilikten başka bir şey değildir. Hiçbir devlet vatandaşına pusu kurmaz. Ne yazık ki resmen hata yapmaya ve ceza yemeye zorlanıyoruz.
doğrudur maalesef böyle sıkıntılarla karşılaşıyoruz. siz bence dediğim güzergahı araştırın. Aksaray ı geçip kulu makasına gelinceye kadar duble yol. sonrasında aradan konyaya mı ya da ankaradan mı devam edilecek tam bilmiyorum. En azından araştırmaya değer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2015, 02:41:19 »
Hocam çok haklısınız fakat 150 km için yolumu değiştirmezdim. Alanya üstünden gitseniz uzuyor, mersin-tarsus-pozantı (otoban) üstünden gitseniz uzuyor. Otoban güzel fakat Niğde yolu da 2 şeritli diye hatırlıyorum. Alanya-konya yolu da korktuğum kadar değildi geçen sene Eylül ayında. Yer yer 2 şerit 3 şerit ama çoğunluğu bölünmüş yol.
En iyisi radar olan yerleri öğrenip o noktalarda dikkatli davranıp diğer yerlerde basmak :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2015, 12:47:56 »

Devlet asla vatandaşına pusu kurmuyor , kural belirlenmiş ve uyulması gerekiyor. Kırmızı ışık yanarken yol boş diye geçmemiz gerekmediği gibi hız kurallarıda bizim sağlığımız için koyulmuş kurallar. demekki o yolda kimse kuralı takmıyor devlette bir şekilde yaptırım uygulamak zorunda
asıl olarak hata yapmamamız için zorlanıyoruz radarlar vasıtasıyla
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2015, 17:30:33 »
Devlet asla vatandaşına pusu kurmuyor , kural belirlenmiş ve uyulması gerekiyor. Kırmızı ışık yanarken yol boş diye geçmemiz gerekmediği gibi hız kurallarıda bizim sağlığımız için koyulmuş kurallar. demekki o yolda kimse kuralı takmıyor devlette bir şekilde yaptırım uygulamak zorunda

Katılmıyorum Kaan. O sınırlar yol tutuşu.en düşük araçlar için oluşturuluyor. Haliyle ben yarisimle dahi 50 hız sınırı olan virajları 70 ile çok rahat yan yatmadan alabiliyorum. Şimdi mazda ile 30 olan yere 80 ile girdim birazcık mecburen bana mısın demedi araç.
Bazı yolları görüyorum düz yol çok hafif bir eğim var 50 hız sınırı diye uyarıyor. Yaya geçidi de yok yolda.
Yolu bilen insan o viraja istediği gibi girer. Bence pusu kurmaktır o.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2015, 18:56:25 »
Katılmıyorum Kaan. O sınırlar yol tutuşu.en düşük araçlar için oluşturuluyor. Haliyle ben yarisimle dahi 50 hız sınırı olan virajları 70 ile çok rahat yan yatmadan alabiliyorum. Şimdi mazda ile 30 olan yere 80 ile girdim birazcık mecburen bana mısın demedi araç.
Bazı yolları görüyorum düz yol çok hafif bir eğim var 50 hız sınırı diye uyarıyor. Yaya geçidi de yok yolda.
Yolu bilen insan o viraja istediği gibi girer. Bence pusu kurmaktır o.
Bence de. Dünyadaki bir çok ülkede hatta Türkiye'de bile hız limiti uygulamasını gerektirmeyecek yollar bile var. Mesela Konya ovasına mühendisliği iyi yapılmış, kaliteli, çok şeritli bir yol yapılırsa yüksek süratlere çıkmanın bir zararı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2015, 00:55:24 »

Kaan cım daha yaşın genç, daha nelerle karşılaşacaksın
Mesela bana bir ülke örnek ver bütçesinde "beklenen trafik cezaları" kalemi olsun. Ben 1 tane vereyim Türkiye, şimdi sen ver

2015 bütçesi için haberden alıntıdır link http://www.bugun.com.tr/ekonomi/trafikte-ceza-yagacak-haberi/1305447

"2,7 milyar lira trafik cezası tahsil edilmesi için bütçeye hedef kondu. 2015 ceza hedefinin tutabilmesi için bu yılki trafik cezalarından yüzde 48,5 daha fazla ceza kesilmesi gerekiyor
http://www.memurlar.net/common/news/documents/494910/20141226m1-1-204.pdf  buda bütçenin link i. para cezalarında bulabilirsin

önceki gün konya yolundan geldim ve komediydi @Mutlu Tekir (30216) in bahsettiği çift şeritli duble  yolda tabelalar 70 ve 90 dı hiç 110 görmedim. hadi o bir nebze benim başıma gelen kimsenin başına gelmesin virajı alır almaz 50 tabelası, 50 lik hiçbir şey yok ne ev ne çalışma ama sote için harika tam karşıda radar. bana bunun açıklamasını yap , sonra konuşalım.
Ayrıca trafik cezalarına itirazda yapmadığını sen ispat etmek zorundasın, ilginç değil mi.

Polislerinde işi zor mesela bitirmesi gereken ceza makbuzlarını bitiremeyen polis gördün mü. Yiyosa bitirmesin.
Sonuç... Balık baştan kokar.
2014 Dizel Tekna Qashqai