Arkadaşlar ön camda taş sonucu çatlak oluştu şuan tatil dolayısıyla kayserideyim hasarı gidermek için ne tavsiye edersiniz aracımı alalı daha 4 ay oldu çatlağın ekipmanların hemen üstünde olduğundan ne yapacağımı bilemedim
kasko varsa sanayide uslular oto cam var stadın tam karşısında mercedes servisin arkasında çoğu kasko ile anlaşmalı.
Mesaj Birleştirildi: 26 Tem, 2015 23:26
veya yine kaskon varsa aksoya gidecen 250 tl bayılacan orda yaptıracaksın. bazıları etrafını çizelim yürümesin diyor ama oda belli bir süre sonra camın renginde değişme yapıyor. güvenlik açısından çokta iyi değil.
Kasko poliçenizde muafiyet yoksa yetkili serviste beş kuruş ödemeden orijinal cam taktırabilirsiniz.
Tavsiyem de bu yönde olur.
Uslular oto camı tavsiye etmişlerdi kaskom var ısıtma yoluyla çatlağı gideriyorlar bu yönde birşey yaptırma niyetindeyim diğer türlü serviste değişim yaptırtırım
geçmiş olsun.
öncelikle o bölgeye mümkün olduğunca su değdirmemeye çalışın.
sonra kuru bir bezle bastırmadan etrafındaki toz parçalarını çatlağın içine sokmadan etrafını ve çatlağın üzerini temizleyin.
bildiğimiz koli bantı ile en az 4-5 kat olmak üzere ve çatlağın etrafından geniş bir hat alarak çatlağın üzerini bant ile yapıştırın.
eğer olurda siz ordan dönene kadar bantlar sökülcek olursa tekrar aynı şekilde bantlayın çatlağın üzerini.
sonrasında cam çatlağı onaran yerler var.çatlağın tam ortasından elmas uçlu ince bir matkap ile hafif bir delik açıyorlar.
bu deliğin içinden camın hammedsinin sıvı halini enjekte edilip press yapılıyor.
çatlakta en az%60-70 azalma oluyor ve küçülüyor.
bence bu tip bir çatlak için sakın olaki camınızı değiştirmeyin.
https://www.youtube.com/watch?v=J1_o9JcRP9Y (burdaki çatlak %100 kayboldu gibi ancak bu çatlak toz olmayan bir kapalı ortamda oluşturulduğu için kayboldu.sizinkinin içine illaki toz ve parçacıklar girmiştir.bu nedenle %100 düzelme beklemeyin)
Tavsiyeleriniz ve yardımınız için teşekkür ederim derdim camı değiştirmeden çözüm üretmek sağolun arkadaşlar
Neden cam değişmiyor üzerinde bulunmaz yerine konulmaz çip mi var
geçen yıl benim de ön cam çatlamıştı kayseri aksoyda kaskodan değişim yaptırdım fark da ödemedim. araç 1 gün serviste kalmıştı
Neden cam değişmiyor üzerinde bulunmaz yerine konulmaz çip mi var
Geçen hafta aynısı başıma geldi Otobanda giderken gelen taş sonucu cam çatladı. Ertesi gün kaskoma bildirdim servisten cam siparişi verdiler ve ön cam filmime kadar herşeyi yapıp aracımı 1 günde teslim ettiler. Kaskodan cam değişim hakkınız olduğu için kaskonuz da delinmiyor. Sıfır araç Sanayiye niye sokuyorsunuz zaten cebinizden para çıkmayacak servis her zaman servistir.
eski aracımda 2007 fiestata 2 defa camı değiştirdim kaskodan, kasko delinmiyor, orijinali ile değiştirin ama tavsiyem kasko bitiş tarihinize yakın bir tarihte yapın,olaki benzer durum belki daha kötüsü olabir diye,sonra kaskonuz yenilenmiş olur ve haklarınız yenilenir
Yardımlarınız için teşekkürler bugün servise gidip gösterdim değişim dediler oradan çıkıp uslular oto cama uğradım orası da değişim dedi kaynak yada çatlağın etrafını çizme iyi değil dediler birde çatlak yağmur sensörünün hemen yanında sensörün servis haricinde sökülüp takılması sıkıntı olabiliyormuş jelden filan bahsettiler şimdilik böyle kullanacağım yaz tatilinde olunca çok geziniyorum kaskomun bitiş tarihine yakın değişim yapacağım tabi o zamana kadar dayanırsa

yardımlarınız için çok teşekkürler