Gönderen Konu: Avensis D4'e LPG  (Okunma sayısı 12895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Avensis D4'e LPG
« : Aralık 25, 2008, 16:20:57 »
merhabalar ,2001 avensıs d4 vvt-i ye lpg uygulaması yapılabılıyormu ,tesekkurler ,ıyı calısmalar.

Toyota Club Türkiye

Avensis D4'e LPG
« : Aralık 25, 2008, 16:20:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Avensis D4'e LPG
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2008, 16:30:50 »
her marka araca lpg takılıabiliyor ancak aracınız ne kadar yakıyorki lpg takmayı düşünüyorsunuz
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2008, 16:42:37 »
her marka araca lpg takılıabiliyor ancak aracınız ne kadar yakıyorki lpg takmayı düşünüyorsunuz

bu direct injecitonlara takabilen firma yok diye biliyorum...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2008, 17:08:36 »
FSI larada lpg takılamıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2008, 17:21:58 »
valla su anda arastırma ıcerısındeyım 16 000 ytl ye buldum alcam ama yakıt olayını bılemıyorum lpg de takılmaz falan dıyolar kararsız kalıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2008, 17:25:15 »
araştırmanı çok iyi yap çünkü sana taktrana kadar pranı alana kadar çok iyi davranırlar ama ondan sonra muhattap bulamazsın suan ki lpg kitleri nelerdir bilmiyorum ama ankarada teleflex takanlar çok memnun kalıyormuş, lpg bakımlarını ayrıca araştır piyasada çok çakal var dikkat et

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2008, 19:10:21 »
süleyman bey bence önce iyi bir hesap yapın aracınız fazla yakmıyorsa lpg ye hiç gerek yok
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2008, 19:59:52 »
Merhaba D4 motorlara lpg uygulaması daha Türkiye' de yokmuş. 2A firması fsi teknolojili bağzı araçlara uygulama yapıyorlarmış.

http://www.2a-lpg.com/forum/avensis-d4-lpg-t3587.html?s=dc4443cfc6a466d3578f7a2c28290c46&
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2008, 07:51:11 »
araştırmanı çok iyi yap çünkü sana taktrana kadar pranı alana kadar çok iyi davranırlar ama ondan sonra muhattap bulamazsın suan ki lpg kitleri nelerdir bilmiyorum ama ankarada teleflex takanlar çok memnun kalıyormuş, lpg bakımlarını ayrıca araştır piyasada çok çakal var dikkat et
   sinan bey bu konuda rahatım lpg donusum ıstasyonu olan arkadasım var onada sordum o da arastırıyo ancak sızlerınde bılgısı vardır dıye dusunerek actım konuyu teleflex kayserı bayısı arkadasım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2009, 16:59:42 »
Bugun 02/10/2009 'da ise telefonla görüştüm kendileri ile önümüzdeki hafta hollanda dan ekip geleceğini ocak-mart döneminden itibaren uygulamaya başlayacakları müjdesini verdiler inşallah dedikleri gibi olur biran evvel uygulamaya başlarlar
ilgilenen arkadaşlar firmanın web sitesi   http://www.tunali.com.tr/iletisim.htm  bilgi alabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2009, 22:17:25 »
Avensisin binilecek modelleri aslında 2000 motor Benzinli modeller

Yalnız 2001 ve sonraki modellerde 2.000 motor avensislere LPG takılamıyor.

Bu modellerin özelliklerine göre fiyatları  daha düşük donanımlı 1.6 motor Avensislerden daha düşük.

LPG uygulaması bu araçlar içinde problemsiz uygulanabilirse Fiyatları bir kaç bin artar diye düşünüyorum
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2012, 20:52:54 »
ensis T23 ve T25 kasa da kullanılan 2000 cc hacmindeki benzinli motorların hepsi d4 motordur. Bu motor turbosuz atmosferik basınçla 147 hp üretmekte.. Motor yapısı itibariyle enjektörleri motor bloğuna gömülü durumda.. Hal böyle olunca bildiğiniz sıralı sistem tüp takmak imkansızlaşıyor.. Onun yerine İzmir de bulduğum lpg ustası eski sistem tüpü yani doğan şahin toros gibi karbüratörlü araçlara takılan sistemi üzerinde değişiklik yaparak araca uyguluyor..

Konu ile ilgili ayda en az 15 mail en az 15 telefon alıyorum.. Memnunmusunuz diye.. ne kadar yakıyor ? kaç tl?  arıza veriyormu ? kaç km yaptınız?
bunun gibi bir çok soru var.. Eskiden yardım için telefon numaramı foruma yazmıştım .. Merak eden arasın sorsun diye.. Ama polisim para gönder diyen de aradı bildiğin sex hapı satan adam da.. Şimdi maille iletişime geçenlere veriyorum numaramı.. Avensisi olan zaten arayıp buluyo..

Gelelim cevaplara...

Gaz fiyatı bu hale gelmeden önce yani 2,20 tl civarlarında iken 110 km cc ile otobanda yakaladığım en iyi değer 23 kuruştu...  Aynı otobanda giderken 36 krş yaktı .. Forum kuralları gereği hızımı yazamıyorum kusura  bakmayın

Sistemin araca montaj maliyeti ben 2011 eylülde taktırdığımda 1500 tl idi..  yarısı peşin yarısı taksit şeklinde ödemiştim..

Arıza olayı..
Araç çalışınca benzinde çalışır 2500 dd yaklaşınca gaza geçer taa ki aracı stop edene kadar .. Stop ederken yine benzine geçer .. Araç benzindeyken yapılan değişiklikten dolayı arıza lambası yanar.  Sistem gaza geçince söner..

Yukarıda da bahsettiğim gibi 23 krş yaktığım zamanda 36 krş yaktığım zamanda hiç bir arıza vermedi. Özellikle bir sorun olsa aracın 36 krş yaktığı zaman olurdu. 36 krş üzerinde durma sebebim yüksek hız ve yüksek sıcaklıktan dolayıdır. Az çok tahmin etmiş olmalısınız..

Yaklaşık 12 bin km oldu 1 yılı da geçti takılalı.. Hiç bir sorun çıkmadı bu güne kadar...

Bu msj başka bir yere daha kopyalıyorum çünki oradada aynı konu geçiyor tekrar yazmak istemiyorum...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2012, 06:26:04 »
Kerem bey bende Sakarya'da Alemdaroğulları otogaz dönüşüm sistemlerine 2.0 2006 Avensis Elegant aracıma 1.300TL lpg taktırdım.

50 LT depo takırdım. İlk sefer yani iki defa depoyu bitirip tekrar doldurdurana kadar çok yaktı bunu montaj yapan yerde söylemişti.

Sonra hatırlarsanız bunu forumda daha önce yazmıştım 1 LT si 1.99 TL den 44 LT depomu 87,56 TL doldurdum. Balıkesir'e (sonrada Tekirdağ Şarköy'e) doğru yola çıktım ortalama hızım 130 - 140 arasındaydı (3100 - 3200 devir) ve tam 428 km sonra depodaki gazım bitti. 1 km de 204 krş yakmış oldum. 90 km - 110 km arası bir hızla gitmiş olsaydım bu tüketimin dahada aşağılara düşeceği görüşündeyim fakat malumunuz bu arabada o hızlarda kullanılmıyor :)

Sizde 2.20 den almış olduğunuz gazı 44 LT doldursanız 96,8 TL geliyor 110 km hızla 1 km de 226 krş yakmışsınız.

Bunlar gerçekten bu araç için çok güzel değerler şuan lpg taktırdığımdan beri (1 Temmuz) aracı yeni aldım sayılır 5000 km gittim lpg ve araçla ilgili en ufak bir sorun yaşamadım. Maşallah maşallah maşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2012, 18:15:42 »
Murat bey düşüncelerinizden dolayı çok teşekkür ederim .. Gerçekten başka takan yerlerin olması güzel. Rekabet ortamı fiyatı aşağı çekmekte yardımcı olur.. Umarım bir sorun yaşamazsınız bundan sonrada..

Sizdede benzindeyken arıza ışığı yanıyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2012, 04:21:21 »
Evet benzindeyken yanıyor sonra lpg ye geçince sönüyor. Ben şu şekilde aracımı çalıştırıyorum ilk 5 saniye benzinle sonra gaza basıp 3000 deviri yakaladıktan sonra kendi direk gaza geçiyor sonra kullanmaya devam ediyorum. Peki siz atıyorum her ay veya belirlediğiniz zamanlarda direk benzine alıp 10 km civarı kullanıyormusunuz direk benzinle ilgili tıkanıklık vs olmaması açısından?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2012, 18:35:11 »
Evet benzindeyken yanıyor sonra lpg ye geçince sönüyor. Ben şu şekilde aracımı çalıştırıyorum ilk 5 saniye benzinle sonra gaza basıp 3000 deviri yakaladıktan sonra kendi direk gaza geçiyor sonra kullanmaya devam ediyorum. Peki siz atıyorum her ay veya belirlediğiniz zamanlarda direk benzine alıp 10 km civarı kullanıyormusunuz direk benzinle ilgili tıkanıklık vs olmaması açısından?

ben genelde yolda gazı bitirdiğim için ay içinde bi kaç kere benzinle gitmek zorunda kalıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2012, 22:24:43 »
Araç LPGde çalışırken patinaj ve yüksek hızın zararı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2012, 22:25:47 »
Araç LPGde çalışırken patinaj ve yüksek hızın zararı olur mu?

patinajın şanzıman ve lastiklere

yüksek hızınsa sağlığa zararı olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 03, 2012, 22:27:00 »
patinajın şanzıman ve lastiklere

yüksek hızınsa sağlığa zararı olur..
Mecbur kalmadıkça basmam. Bağdatta kalkışlarda falan patinaj olmazsa olmaz. Kızlar falan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 03, 2012, 22:30:27 »
Mecbur kalmadıkça basmam. Bağdatta kalkışlarda falan patinaj olmazsa olmaz. Kızlar falan :)

Alırsın otomatik şanzımanı eline sanayide çıkma şanzıman ararsın haberin olsun..
Manuel se sıkıntı yok en fazla 500 tl ye halledersin...