Gönderen Konu: Standart müzik çalarlarda bluetooth vasıtasıyla akıllı cihazlardan müzik dinleme  (Okunma sayısı 8075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,

Aracımda pioneer DEH-4050 ub  müzikçalar var. Allaha şükür aux ve usb girişi  var. Ama insanoğlu ne zaman elindekiyle yetinmiş ki ? 

Teybim bu ;

Göründüğü gibi önde aux girişi var, arkadaki o mavi küçük soketli yerde uygun kablo ile 2nci bir aux girişi yada cd changer bağlamak için yapılmış.

Ben öncelikle teybimin ön tarafında fazla kablo veya diğer karmaşaları sevmediğim için zaten bu teybi arkadan usb li diye almıştım. Konuya dönecek olursak o mavi soket için aux kablosunu aldım.

Gelelim bluetooth cihaza;

Cihaz gücünü herhangi bir usb soketten alabiliyor, ben teybin arkasındaki boşluğa bir adet slim araç usb şarj cihazından takarak bu cihazı da  oraya taktım. Ses çıkışına da teybin arkasına göre aldığım aux kablosunu  taktım. Tablete de otomatik bir bluetooth uygulaması yükledim, cihazı açınca bluetooth direk bağlanıyor ve müzik uygulamasını açıyor. ( Bazı yeni model araçlarda aux girişi ve çakmaklık girişi kolçağın altında oluyor, öyle olunca daha kolay, hemen oraya usb şarj cihazı takılır, cihaza güç verilir ve cihazla gelen kabloyu direk o aux girişine takılabilir. )

Sonuç;

Tamam her ne kadar teybimde usb desteği olsada bazen tabletden de müzik dinliyoruz, klip izliyor yolcular, yada uzun yolculuklarda (hatta şimdi bu geçen Ramazan Bayramında) oğlum bizim müzikleri beğenmedi, kendi telefonu ile bluetooth cihazı eşleştirdi, arabanın müzik sisteminden onun müziklerini dinledik.

Bayramdan önce yaptığım bir projeydi, sizlerle paylaşmak istedim.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ben de Bluetooth fonksiyonu bulunan bir FM Transmitter'a Ipad'i bağlıyorum, müzikleri de Spotify'den dinliyorum. Hem cihazdan, hem cihazın kumandasından hem de Ipad'den şarkı değişimi, ses seviyesi vs ayarlanabiliyor. Ayriyeten Ipad BT ile şarj da olabiliyormuş, bilmiyordum. [emoji4] Ünite olarak aracın orijinal teybi olan Philips CCR 2006 var.

Ses kalitesi gayet iyi, belki sadece büyük şehirlere girerken cızırtı yapabilir. Onu da yeni bir frekans atayarak çözmek mümkün. Eksi olarak arabanın konsolunda kalabalık yapmasını gösterebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Güzel proje olmuş.

Bu usb, aux girişli bluetooth cihazını nereden aldınız ve fiyatı nedir. Türkiyede mevcutmu ve ses kalitesi nasıl ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bunu yıllar önce bluetooth kulaklığı 5 artib1 e bağlayıp telefondan müzik  dinlerken yapmıştım ama tabi ki kablo kalitesinde SES almak  imkansız. Lakin proje guzel
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Bunu yıllar önce bluetooth kulaklığı 5 artib1 e bağlayıp telefondan müzik  dinlerken yapmıştım ama tabi ki kablo kalitesinde SES almak  imkansız. Lakin proje guzel

Benim arabada audio system var bana lazım değilde,

Abimin arabasına lazım böyle birşey. O sürekli auxtan dinliyor. Fm transmitter kalitesinde olacaksa gereksiz. Auxtan devam etsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Bendede bluetooth var abi multimedya tuslu cok guzel. Araba yanimda olsaydi atardim resmini
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Bendede bluetooth var abi multimedya tuslu cok guzel. Araba yanimda olsaydi atardim resmini
İlke bu Bluetooth lu Aux cihazlarının usb girişi oluyormu. Yada hafıza kartı girişi. Amaç müzik yükleyip dinlemek.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
İlke bu Bluetooth lu Aux cihazlarının usb girişi oluyormu. Yada hafıza kartı girişi. Amaç müzik yükleyip dinlemek.
Abi bir tane almistim hem usb hem sd kart girisli ama bozuldu alet parasini aldim yeni bir alet aldim. Sadece bt ozelligi var ve ustunde mikrofon vs mevcut. Link atarim birazdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Abi bir tane almistim hem usb hem sd kart girisli ama bozuldu alet parasini aldim yeni bir alet aldim. Sadece bt ozelligi var ve ustunde mikrofon vs mevcut. Link atarim birazdan
Tamam takipteyim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Şimdiki kullandığım bu:

http://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-Black-Wireless-Car-Kit-Set-Bluetooth-4-0-3-5mm-Stereo-Handsfree-Receiver-Adapter/32252563731.html

Önceki kullandığım bozulanda bu:

http://www.aliexpress.com/item/Bluetooth-Music-Audio-Receiver-Adapter-Handsfree-Car-kit-with-AUX-in-TF-card-music-FM-radio/1943969126.html
İlke şimdi bu cihazların çalışması için sürekli çakmaktan elektrikmi alması gerekiyor.
Bu cihaza taktığım usb ve kart dan müzik dinleyebilirmiyim.
Yoksa çakmaklığa takılan mp3 ler gibi radyo kanalı üzerinden mi çalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
İlke şimdi bu cihazların çalışması için sürekli çakmaktan elektrikmi alması gerekiyor.
Bu cihaza taktığım usb ve kart dan müzik dinleyebilirmiyim.
Evet dinleniyor. Abi bunlar cakmakliktan sarj oluyor. Sarjli alet. Ne kadar gidiyor sarji bilmiyorum. Bende hep takili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Güzel proje olmuş.

Bu usb, aux girişli bluetooth cihazını nereden aldınız ve fiyatı nedir. Türkiyede mevcutmu ve ses kalitesi nasıl ?

Vallaha hem bluetooth cihazı hem de  Pioneer aux kabloyu ebaydan  aldım. Bluetooth cihaz 3 usd den başlıyor. Çok farklı cihazlar  var.

İlkeninde bahsettiği gibi ürün gammı çok  geniş. Ama ben hem konsolda şarj için fazladan kablo gözükmesin,  her şey gizli olsun,  orjinale daha yakın olsun diye böyle bir uygulama yaptım.  Ama bir çok düşünceye hizmet  eden o kadar çok ürün çeşidi var ki.

Ses kalitesine gelince; tabiiki bir usb bellek yada cd kalitesinde  değil. Ama fm transmetter kalitesi kadar düşük de  değil. Kaldı ki, frekans sapması, cızırtı olayları olmadığı için o anlamda 10 gömlek üstün.  Hatta şöyle söyleyeyim kalitesi gayet tatminkar, sadece ses seviyesi düşük onuda  bluetootha geçince sesi biraz açıyorsunuz  o kadar. Kısaca auxtan kablolu dinlemek ile arasında fark yok diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Konuyu çok zaman sonra hortlatıyorum  :) Osman bey kullandığınız cihazdan memnumusunuz? Aracımda Jvc  cd/usb ön aux teyp var bazen telefondan müzik dinlemek istiyorum aux kablosu varda karmaşık oluyor. Piyasada bulunan şarjlı bluetooth aux adaptörlerin şarjı en fazla 30 dakika dayanıyor. Görüşme istemiyorum fm vericilerin sesi malum,başka önerebileceğiniz bi ürün varmı arkadaşlar? Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Konuyu çok zaman sonra hortlatıyorum  :) Osman bey kullandığınız cihazdan memnumusunuz? Aracımda Jvc  cd/usb ön aux teyp var bazen telefondan müzik dinlemek istiyorum aux kablosu varda karmaşık oluyor. Piyasada bulunan şarjlı bluetooth aux adaptörlerin şarjı en fazla 30 dakika dayanıyor. Görüşme istemiyorum fm vericilerin sesi malum,başka önerebileceğiniz bi ürün varmı arkadaşlar? Teşekkürler

Yaşar bey, ben memnunum. Hatta daha da ileri gidip bluetooth cihazın çıkışı ile teybin aux girişi arasına aux preamfi yerleştirerek  aux girişinin kısık ses sorununu da çözmüş oldum.  Şu an auxtan dinlediğim müziğin ses yüksekliği de en az diğer kaynaklar kadar oldu. Oldukça memnunum. Tabii ki biraz daha pahalı olanları daha kaliteli ses verebilir  emin değilim.  Ama bu cihaz benim işimi görüyor şimdilik.

Araya koyduğum devre bu: https://tr.aliexpress.com/item/NE5532-OP-AMP-HIFI-Preamplifier-Signal-Amplification-Board-Bluetooth-Pre-amp-New/32681577303.html?spm=a2g10.10010108.1000013.1.269e185fTb8Euw&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&pvid=0ac61374-3c10-4abe-b875-dbbdd64df756

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
Merhaba ben bu cihazdan aldım sesi beklediğimin çok üzerinde. Bi kaç gündür kullanıyorum sıkıntı yok şimdilik,randıman vermese linkteki ürünü alıp cihazın içine sabitliyecem.

https://www.direnc.net/bluetooth-40-dijital-stereo-ses-alici-modul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Merhaba ben bu cihazdan aldım sesi beklediğimin çok üzerinde. Bi kaç gündür kullanıyorum sıkıntı yok şimdilik,randıman vermese linkteki ürünü alıp cihazın içine sabitliyecem.

https://www.direnc.net/bluetooth-40-dijital-stereo-ses-alici-modul

Güle güle kullanın. Demek ki sizin müzikçalarınızın aux girişi daha güçlü. Muhtemelen cihazdan cihaza fark ediyor.

Sizin gibi bende bluetooth alıcı ve preanfiyi teybin içine monte etmeyi düşündüm, ama o zaman teybin cd mekanizmasını komple çıkarmam gerekiyor.  Yoksa yer yok. Aslına bakılırsa hep usbden müzik dinliyorum hiç cd açmıyorum desem yeri ama bilemedim işte kaldı şimdilik öyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
Teşekkürler Osman Bey  :)Benimde teybin içi kalabalık arka tarafta aux girişi yok, dişi bi tane giriş alıp içine sabitlemeyi düşünüyorum kablo ucu dışarıda kalırsa sıkıntı çıkmaz kanaatindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Yok yahu ne sıkıntısı olacak. Aslında tam arkada genelde alüminyum soğutucu olur teyp çıkış entegreleri için. Onu matkapla aux fişine göre delip oraya dişi aux soketi koysan mükemmel bir şey olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
Ben radyoyu çok severim iyi çekiyorsa harici müzik kaynağı kullanmam. Her yerde yayın iyi olmuyor. Usb müzikleri 10 yıldır aynı arada telefondan farklı müzik için bluetooth iyi oluyor. Boş zamanım olursa traktör teybi içinde arka aux girişi yapacam. Orijinal teybi Grundig marka özel üretilmiş çok kısa elimdeki bluetooth lu teybi taktım yerine kesinlikle oturmuyor. Arka soğutucu fikri için teşekkürler.