0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınız LPG ve benzinde aynı performansı mı sergiliyor? O/D (Overdrive) Off modunda kullanmıyorsunuz değil mi? Şanzıman yağınızı hiç değiştirdiniz mi?
Salih bey gayet normal bende aynı değerleri görüyorum 4 vites olduğu için olabilir.
SALİH Hocam sizin aracınız benim aracıma göre daha ii durumda 2008 corolla m/m var bende yarı otomatik, 5. viteste 100 km hızla giderken devir tam 3000 de oluyor 105 km yapınca 3000 i geçmiş oluyor bile bu da haliyle yakıt sarfiyatını artırıyor.
merhaba abilerim,kardeşlerim.öncelikle hayırlı cumalar diliyorum.kafama çokta yatmayan bir şey soracağım.aracım otomatik vites.ne kadar devirli kullanırsam kullanayım 120 yi geçtiğim anda devir saatimde 3000 devri geçiyor.115 km hızda da 2600-2700 devirde.bu iş ne kadar normal.lütfen yardımcı olur musunuz?teşekkür ederim şimdiden emeği geçen herkese.araç 2002 corolla hb 1,6 110 beygir lpgli
e12 manuellerdede çok bağırıyor o hızlarda. Bizim araçlara 6. vites koymayı unutmuşlar
bi eksiklik var zaten
2011 - 2012 d-4d manuel 6 vites 6. Vites 2000 devirde kaç km ile gidiyor tecrübe eden var mı ? Yazarsa sevinirim.
6. Vites 2000 devirde hız 100 km/s oluyor. 3000 devirde tahmin edileceği üzere 150 km/s oluyor.
6. Vites 2000 devirde 120 km/s ile giden araclar var, 3000 devirde *** oluyor hiz Ben uzun yolda sollamalarda ani ihtiyaçlar dışında 120 km/s hızı geçmem, yani uzun süreli yüksek hizlarda tüketime dair bir bilgim yok ama benim kullanım şartlarıma göre; özensiz bir sürüşle, yani kalkışlarda yavaş kalmayayim, rampalarda hız kesmeyeyim deyip gaza rahat bir şekilde basınca uzun yolda 120 km/s civarında seyrederek 5 lt/100 km oluyor benim tüketim genelde. Daha özenli şekilde gidilirse 4,7 lt civari çok rahat yakalanabiliyor. 100-110 civarinda sakin kullanimda 4,5 altında bir değeri yakalamak zor değil. Iyice sakin ve 90 km/s hızlarda rekorum 3,9 lt.
Arkadaşlar trafik kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım. Yüksek hız ile ilgili mesajlarınızı düzenledim.