Gönderen Konu: Lastiği yırttım.  (Okunma sayısı 1573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Lastiği yırttım.
« : Temmuz 23, 2015, 22:12:23 »
Bugün anlık bir dikkatsizlik sonucu sağ arka lastiği kaldırıma çarpıp yırttım. Ankara'da Gordion AVM'nin açık otopark çıkışı. Çarptığim anda lastik gümledi. Allah'tan kimseye bir şey olmadı. Araba doluydu çoluk çocuk. Sonra hayatımda ilk defa lastik değiştirdim. Civardan bir esnaf arkadaşta yardım etti sağolsun. Stepne sıfırdı. 2 gün sonra yola çıkacağımdan yedek lastik ihtiyacı ortaya çıktı. Patlayan lastiğin tamirlik hali kalmamıştı. Önce stepmeyi kullanip bir tane de çikma lastik almak aklıma geldi ama zaten 38 bin km yol yapmıştık orjinal lastiklerle ve yanlaklarında bariz aşınma vardı. Sonra kayınbiraderin de yardımıyla tanıdik lastikçiden 4 tane kumho ku31 aldım tanesi 220 TL'ye ve montaj yapıldı.
 İşin aslı sıfır stepmeyi bagajda bırakmakla doğru mu ettim bilemiyorum. Araç 2013 model. Kumholarla 30 km yol yaptım. Onların performansını da çok merak ediyorum zira şimdiye dek Michelin ve Bridgestone dışında pek lastik kullanmadım.
Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Lastiği yırttım.
« : Temmuz 23, 2015, 22:12:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastiği yırttım.
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2015, 22:26:26 »
Geçmiş olsun.  Kumho f p ürünüdür merak etmeyin 2. Senem benim çok şükür hafif şeslidir ama Mich. Bridgestone. Yerini tutmaz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2015, 22:38:59 »
Hocam aracın üstünde gelen yedek lastiği kullanamadınız mı sizde? Birde bu Michelin lastikler 38000 km'de nasıl bu kadar aşındı anlanadım. İşin aslı çekindim daha fazla yol gitmeye orjinal lastiklerle. Şu durunda tanesine 400 tl verip Michelin almak çokta mantıklı değil. Bu ebatın lastikleri çok pahalı.

Geçmiş olsun.  Kumho f p ürünüdür merak etmeyin 2. Senem benim çok şükür hafif şeslidir ama Mich. Bridgestone. Yerini tutmaz

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2015, 22:42:06 »
Geçmiş olsun, bende de bu lastiklerden var, aracı 2. el alır almaz neredeyse değiştirdim hepsini, stepneye dokunmadım :)

Güzel lastikler, akmaz kokmaz ama sesli biraz, aşırı dişli olmasından kaynaklı bence bu, ıslak zeminde yol tutuşu A sınıfı sonuçta

Bu arada o lastiklerin üretimi 2013 yılı mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2015, 22:56:39 »
Geçmiş olsun, bende de bu lastiklerden var, aracı 2. el alır almaz neredeyse değiştirdim hepsini, stepneye dokunmadım :)

Güzel lastikler, akmaz kokmaz ama sesli biraz, aşırı dişli olmasından kaynaklı bence bu, ıslak zeminde yol tutuşu A sınıfı sonuçta

Bu arada o lastiklerin üretimi 2013 yılı mı?
Teşekkür ederim. Aracın üzerinden çikan lastikler 2013. Kumholar 17/2015. Ses benim için tolere edilebilir bir sorun. Sonuçta michelin 68-71 db aralığında kumholarda 74 db. Arada çok büyük fark yok. Islak yol performansının A seviyesinde olmasi beni şaşırttı. Adana'da yasiyaşıyorum ve burada kar yok.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2015, 23:01:46 »
Tam bizim bölgelerin lastiği zaten, kar yok yağmur var :) Sıcak hava bol güneş, sertleşmeden yumuşar, ben beğeniyorum Kumhoları, eski aracımda en uzun kullandığım lastikti, michelinlerden sağlamdı en asından yanak telleri kopmuyordu ama bu lastiklerde durum ne olacak bilmiyorum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2015, 23:19:31 »
Geçmiç olsun. Bence lastik güven verdikten sonra ses db düşünülecek en son şey.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2015, 23:26:12 »
Geçmiç olsun. Bence lastik güven verdikten sonra ses db düşünülecek en son şey.
Teşekkür ederim. Bence de. Zaten güven vermediği için eski lastikleri değiştirdim. Aslında 38000 km çok degil ama eskiler bariz yıpranmıştı. Michelin'den daha uzun ömür bekliyordum. Çok fazla yırtılma ve aşınma vardı eski lastiklerde.
 Lastikçi arkadaşa 3 kumhonun yanına stepne Michelini'de kullansak mı diye sordum ama pek olumlu konuşmadı. Uyumsuz olur falan dedi. Tek aklıma takılan konu bu şu anda. İlla 4 lastikte aynı marka ve model mi olmalı?
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2015, 23:35:31 »
Lastikleriniz hayirli olsun aldiginiz urun parasına gore  cok iyi urunlerdir. Michelin yumusak hamur olduğundan cabuk bitebilir.  "muhterem aks kafasi" üzerindeki lastiklerin marka ve ebati ayni olursa sorun olmaz muaneden de gecersiniz. Ornegin onler kumho arkalar Michelin olsa sorun yasamazsiniz.
ama on tarafta sag teker baska marka sol teker baska marka olursa sağlıklı olmaz.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2015, 23:37:28
Muhterem aks kafasi nedir ya ben yazmadim
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2015, 23:41:13 »
Lastiklerin sırt desenleri yol tutuşta etkili bir faktör olduğu için misal ıslak zeminde frenlemede her iki lastikte kendine öz karakteristik özelşiklerini sergileyeceğinden güvenlik zaafiyeti oluşturabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2015, 23:46:28 »
D.in.gil yazdiysaniz otomatik olarak ceviriyor sistem. Argo amacli kullanmayi cok seviyor milletimiz.

Bir din.gil uzerinde ayni lastik olmali aralarinda fazla km farki olmamali. Frenlemede bariz farkediyor.

Mesela benim arka tarafta iki tane bridgestone birbirinden farkli model var. Hemen abs devreye giriyor. Lastiklerim garantiye gonderdigimden mecburen boyle idare ediyorum
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2015, 23:50:43 »
Anladım arkadaşlar o zaman sıfır Michelin stepne  bagajda eskimeye devam edecek :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2015, 23:52:52 »
Aynen ilkecim d.in.gil yazmistim otomatik değişiklik olmus  :D