Gönderen Konu: Bu (...) şartlarda LPG tasarruflu olur mu?  (Okunma sayısı 2196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5700
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu (...) şartlarda LPG tasarruflu olur mu?
« : Temmuz 22, 2015, 10:23:00 »
merhabalar,

arabayı aldığımdan beri kafamın bir köşesinde LPG mevzusu var. alalı 6 ay oldu ve 6000 kilometreye yaklaştı. bunun 1500 km'si uzun yol, kalanı istanbul içi. hesaplamalarıma göre km'de 42 kuruş yaktı şimdiye kadar.

LPG ile istanbul içi özellikle de yokuşlu bölgelerde tasarruf yapabilir miyim? genelde benzinli ile ne kadar yakıyorsa lt olarak 2-3 lt fazlasını yakar deniyor LPG için. peki bu yokuşlu bölgelerde de aynı olur mu?
Auris 1.6 Multidrive S Premium

Toyota Club Türkiye

Bu (...) şartlarda LPG tasarruflu olur mu?
« : Temmuz 22, 2015, 10:23:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu (...) şartlarda LPG tasarruflu olur mu?
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2015, 10:37:14 »
Yokuşta da olsa en fazla 1.5 lt fazla tüketir aynı yol güzergahinda. 2 tl den lpg alındığı düşünülürse her türlü %35 kar edilir.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2015, 10:46:26 »
Yokuşta da olsa duzde de olsa toyota alıp lpg takmayanı doverler[emoji3] linç edilebilirim ama söyleyeceğim özellikle corolla auris avensis  benzinli alan birisi bence lpg ye uyumlu ekonomik diye alıyor. Ne yalan söyleyim donanım olarak ne bileyim motor atakligi olarak toyota bir çok markada şu anda geride. Özetle olay bu
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2015, 11:39:49 »
Yokuşta da olsa duzde de olsa toyota alıp lpg takmayanı doverler[emoji3] linç edilebilirim ama söyleyeceğim özellikle corolla auris avensis  benzinli alan birisi bence lpg ye uyumlu ekonomik diye alıyor. Ne yalan söyleyim donanım olarak ne bileyim motor atakligi olarak toyota bir çok markada şu anda geride. Özetle olay bu

Bunu Toyota da kabullendi ve turbo beslemeli benzinlileri hazırlıyor. Aynı zihniyete sahip Honda da turboyu Civic e koyacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2015, 13:26:55 »
merhabalar,

arabayı aldığımdan beri kafamın bir köşesinde LPG mevzusu var. alalı 6 ay oldu ve 6000 kilometreye yaklaştı. bunun 1500 km'si uzun yol, kalanı istanbul içi. hesaplamalarıma göre km'de 42 kuruş yaktı şimdiye kadar.

LPG ile istanbul içi özellikle de yokuşlu bölgelerde tasarruf yapabilir miyim? genelde benzinli ile ne kadar yakıyorsa lt olarak 2-3 lt fazlasını yakar deniyor LPG için. peki bu yokuşlu bölgelerde de aynı olur mu?

ben taktırdığıma çok memnunum. benim güzergahım hep yokuş hep yokuş. benzinde yaklaşık 12-13lt/100km tüketimim vardı ve 55-60 kuruşa denk geliyordu. lpg taktırdım ve yakıtı aygazdan almaya başladım. tüketimim anında 26 kuruşa düştü ki bu da neredeyse yarı yarıya denk geliyor. 220tl lik benzinle olağan güzergahımda 380km yol yapmıştım ve artık 85tl ile 330km yapıyorum. hatta bayram dönüşü 85tl ile uzun yolda 541km yaptım. hesap ortada :D kendine ait bir istasyonun yoksa lpg canmış onu anladım.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2015, 14:12:50 »
Bu konuda siteden bir arkadaşımızın (kusura bakmasın ismini hatırlamadım) hazırladığı bir excel dosyası vardı. Yardımı olur sanırım. Lpg ye geçmek belli bir süre kullanımdan sonra kendini amorti eder ve ekonomiktir. Bence ekonomik oluşu dışında bir şey beklemek yanlış olur. Özellikle performans gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2015, 14:22:40 »
Lpg ye geçmek belli bir süre kullanımdan sonra kendini amorti eder ve ekonomiktir. Bence ekonomik oluşu dışında bir şey beklemek yanlış olur. Özellikle performans gibi.

aynen katılıyorum. düz yolda çok bir fark yok ama uzun rampalarda insanı bezdiriyor gerçekten. kısa rampalarda da çok etkisi yok ama uzun çıkışlar anlatılmaz yaşanır  :rofl:
ancak herşeye rağmen o tasarrufa değer  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2015, 14:25:04 »
kısa rampalarda da çok etkisi yok ama uzun çıkışlar anlatılmaz yaşanır  :rofl:

böyle durumlarda anlık benzine geçiş mümkün olmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2015, 14:36:54 »
Lpg firmaları bile yıllık 12000 km yapmıyorsanız lpg kiti taktırmanıza gerek yok diyor. Nerde mi forumlarda ki yetkili bayi platformlarında.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2015, 14:42:32 »
Lpg firmaları bile yıllık 12000 km yapmıyorsanız lpg kiti taktırmanıza gerek yok diyor.

sebebi görünmeyen masrafların çıkıyor olması mı, motora zarar verme ihtimali mi acaba. benim yıllık kullanımım 10.000.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2015, 14:44:43 »
sebebi görünmeyen masrafların çıkıyor olması mı, motora zarar verme ihtimali mi acaba. benim yıllık kullanımım 10.000.

Hepsi olabilir. 1 veya 2 yaş 30,000 km kadar olan araçlarda ilave motor garantisi veriyorlar. Aşırı takıntılıysanız bulaşmayın. Yoksa Lpg öcü değil.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2015, 16:58:10 »
merhabalar,

araci aldiginizda lpg ile kullansaydiniz ortalama tuketiminiz yari yariya duserdi. Devir ekonomi devri uzun sure aracinizi kullanacaksınız bence taktirin. Güzel bi iscilik ile sorunsuz ve ekonomik olarak yokunuza devam edersiniz.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2015, 17:14:38 »
böyle durumlarda anlık benzine geçiş mümkün olmuyor mu?

oluyor tabi ki. istediğin anda benzine manuel olarak geçebilir sonra tekrar manuel olarak lpg ye dönüş yapabilirsin. her şey bir tık uzağında  :rofl: ama ben yapmadım, aklıma geldi ama elim benzine gitmedi nedense  :rofl: