0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
https://www.facebook.com/streetfx/videos/10155907040725112/şöyle bir makine mi FT-1 ona bi 2JZ swap lazım
Toyota pistlere geri dönüyor...
Showroom iyi hoş da şu Paris denen şehri bir tek ben mi sevmiyorum? [emoji4]
ben de pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim.. bir daha gitmem..
Şanzelize'de buna benzer bir Renault showroom'u vardı, hatta geçen senenin şampiyonu Red Bull Formula 1 aracı da vardı. Bu da ona benziyor, ama sanıyorum ki Şanzelize'de değil. Paris biraz İstanbul gibi, karmaşık. Bir süre sonra, tıpkı İstanbul'da olduğu gibi, alışıyorsunuz ve şehir size inanılmaz keyif veriyor. (Hatta Paris'e uzak şehirlerde yaşayanlar Paris'i fazla karmaşık görüyorlar ve çocuklarını yollamaya çekiniyorlar.) (Çok uzun süre yaşamadım, ama kaldığım süre boyunca bir Fransız aileye misafirdik ve şehri yeterince tanıma fırsatı buldum)Fransa'da Corolla (sedan) yok, bolca Auris *hybrid* , Yaris ve Verso var. (Türkiye'de üretildiğini bilmek ve bunu diğerlerine söyleyebilmek insanı mutlu ediyor) Hiç benzinli araba görmedim.Ayrıca bir önceki kasa (sanıyorum 2006 da üretimine başlanan) olup kliması olmayan Yaris gördüm.En garip gelen ise:http://i.imgur.com/nB7ytkY.png
Paris'in trafiğinin İstanbul'u andırdığını duymuştum. Ne derece doğru?
Hazır gideni bulmuşken soralım; sokaktaki bir Fransız'a İngilizce bir soru sorduğunuzda sizi anlamasına rağmen ısrarla ve inatla Fransızca cevap vermesi olayı gerçek mi?
Yani anlıyorlar mı bilmiyorum ama cevap vermedikleri gerçek:)) Yanımızda çat pat fransızca bilen biri olduğundan çok zorlanmadık.. Paris de değil ama nice de resepsiyonistin ingilizce oda numaramı sorup, numarayı söylediğimde anlamadığına bizzat şahit oldum:) en son anahtarlığı çıkarıp gösterdim oda numarasını.. oda numarası da 10du.. zor birşey de değildi yani:)))
Bizden gidenler İngilizceye cevap verdiklerini söylediler fakat eğitim sistemleri açısından İngilizceleri çok kötü, ayrıca Fransız aksanları çok ağır. Bu yüzden sanıyorum ki konuşmaya korkuyorlar.O eski milliyetçilikleri kalmadı artık, çünkü Fransızca ile bir yere varamadıklarının farkındalar. Ama İngilizce eğitim sisteminin elden geçmesi gerekiyor sanırım.Yalnız bir ekleme yapmam lazım, İngilizceye göre Fransızca konuştuğunuz zaman çok daha kibar yardıma meyilli oluyorlar.