Gönderen Konu: SKODA Fabia Combi 5J Air Suspension  (Okunma sayısı 12178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
SKODA Fabia Combi 5J Air Suspension
« : Temmuz 21, 2015, 18:25:06 »
evet arkadaşlar sonunda uzun süredir düşündüğüm air süspansiyon sistemini aracıma uygulatmış bulunmaktayım. türkiye'de tek olduğunu düşünüyorum. baya araştırma yaptım bu konuda. air fabia combi zaten yok da fabia hb'de görmedim. yinede bilemeyiz tabi.

Toyota Club Türkiye

SKODA Fabia Combi 5J Air Suspension
« : Temmuz 21, 2015, 18:25:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: SKODA Fabia Combi 5J Air Suspension
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2015, 18:49:11 »
Vaaaay skodayi  pistirmissin  hocam ama hoş olmuş.  Peki fiyat nedir konfora etkisi var mi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2015, 20:07:51 »
Çok güzel olmuş hayırlı olsun. Jantlar beni siyah yap diyor sanki :)

Konfor, Fiyat ve nerede yaptırdığınızı paylaşırmısınız. Gerçi sizin jantlar 17 - 18 falan sanırım. O yanaktaki bir lastikten çok konfor beklenmez. Ama airsiz haliyle nasıl mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2015, 20:58:18 »
Skoda aşkı bu olsa gerek. Saygıyla selamlıyorum
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2015, 21:29:08 »
Çok güzel olmuş hayırlı olsun. Jantlar beni siyah yap diyor sanki :)

Konfor, Fiyat ve nerede yaptırdığınızı paylaşırmısınız. Gerçi sizin jantlar 17 - 18 falan sanırım. O yanaktaki bir lastikten çok konfor beklenmez. Ama airsiz haliyle nasıl mesela :)

hepinize tek tek teşekkür ederim allah razı olsun. bundan önceki stok jantlarımı zaten mat siyah plasti dip yapmıştım. bunlara dokunmayacağım ama. en azından şimdilik. bronz rengi çok uyumlu oldu çok hoş bir renk. siyah yapmak kolay nasıl olsa ilerde fikrim değişirse sıkıntı olmaz.

konfor; jant-lastik değerlerim 215-18-35 olduğundan öyle stok lastikler gibi bir konfor beklemek abes olur. ama öyle aman aman bir değişiklikte yok. sadece kasislere özellikle yama asfaltlara veyahut ek asfaltlara lap diye dalarsanız jantı kısa sürede elinize alırsınız. yanak mesafesi oldukça ince olduğu için çok ağır geçmek zorunda kalıyorum.

air fiyat; 3.600 tl. florya air ride istanbul customworks'de ramazan ustaya yaptırdım. türkiye'de sayılı ustalardan öncesinde çok araştırdım. mahallemizde ramazan ustaya air yaptıran dördüncü kişiyim :)

air li konforun genel mantığı şu aslında.
araç ne kadar çok basık o kadar rahatsız,
araç ne kadar çok yukarıda o kadar konforlu.
olay budur. anlayacağınız konforu kullanıcı ayarlıyor. ama basık olsa bile spor yay kadar da konforsuz olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2015, 21:33:47 »
oooo h'airli olsun :D  :rofl:

çok güzel olmuş bencede TR de tek olmuş tampondaki siyah yerler gövde rengi olsa daha şık olabilir sanki  :islik:

bide karamel makiyatoo olsa  :islik: :islik: :rofl: :rofl:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2015, 21:38:52 »
oooo h'airli olsun :D  :rofl:

çok güzel olmuş bencede TR de tek olmuş tampondaki siyah yerler gövde rengi olsa daha şık olabilir sanki  :islik:

bide karamel makiyatoo olsa  :islik: :islik: :rofl: :rofl:

kaan o tampondaki siyah yerler dediğin aracın "scout" versiyon olmasında dolayıdır. yani oraların siyah olması için fazladan para veriyorsun :D
yoksa dümdüz olan versiyonu da var. hem güzel gözükmüyor sevmiyorum onuda geçtim özellik olarak çok boş araç o.
http://www.motorsbros.com/images/Skoda-Fabia-Combi-16-03.jpg
sence de öyle değil mi bir baksana. bildiğin leş gibi çok amele gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2015, 21:47:14 »
Hayırlı olsun  . Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2015, 22:28:44 »
kaan o tampondaki siyah yerler dediğin aracın "scout" versiyon olmasında dolayıdır. yani oraların siyah olması için fazladan para veriyorsun :D
yoksa dümdüz olan versiyonu da var. hem güzel gözükmüyor sevmiyorum onuda geçtim özellik olarak çok boş araç o.
http://www.motorsbros.com/images/Skoda-Fabia-Combi-16-03.jpg
sence de öyle değil mi bir baksana. bildiğin leş gibi çok amele gözüküyor.

demek istediğim komple değil ama , mesela arka tampon çok yoğun bir siyah görüntü veriyor araca
ama kapılardaki ve çamurluklardaki parçalar güzel ön tampon sis lambaları ile birlikte çok güzel duruyor
arkaya belki el atılabilir
stop grubunun dahada altında kalan, kaporta ile kesiştiği yerin altında çizgi şeklinde yapı var o kısmın üzerinden bi değişim olabilir mi diye düşündüm şuan :)

fabia combi gerçekten çooook kötü görünüyormuş yaa  :olu:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2015, 22:58:01 »
hepinize tek tek teşekkür ederim allah razı olsun. bundan önceki stok jantlarımı zaten mat siyah plasti dip yapmıştım. bunlara dokunmayacağım ama. en azından şimdilik. bronz rengi çok uyumlu oldu çok hoş bir renk. siyah yapmak kolay nasıl olsa ilerde fikrim değişirse sıkıntı olmaz.

konfor; jant-lastik değerlerim 215-18-35 olduğundan öyle stok lastikler gibi bir konfor beklemek abes olur. ama öyle aman aman bir değişiklikte yok. sadece kasislere özellikle yama asfaltlara veyahut ek asfaltlara lap diye dalarsanız jantı kısa sürede elinize alırsınız. yanak mesafesi oldukça ince olduğu için çok ağır geçmek zorunda kalıyorum.

air fiyat; 3.600 tl. florya air ride istanbul customworks'de ramazan ustaya yaptırdım. türkiye'de sayılı ustalardan öncesinde çok araştırdım. mahallemizde ramazan ustaya air yaptıran dördüncü kişiyim :)

air li konforun genel mantığı şu aslında.
araç ne kadar çok basık o kadar rahatsız,
araç ne kadar çok yukarıda o kadar konforlu.
olay budur. anlayacağınız konforu kullanıcı ayarlıyor. ama basık olsa bile spor yay kadar da konforsuz olmuyor.

O zaman air tam bana göre birşey. İleride bende düşünebilirim. Malum Türkiye yollarında ne zaman nerenin kazılacağı, nerede karşınıza ne çıkacağı belli olmuyor. An geliyor kaldırıma çıkmak gerekiyor. Çok kez başıma geldi. Sırf bu yüzden yay takmadım.

Hiç araştırmadım sizin fikirlerinizi alayım. Bu air süspansiyonların, normal süspansiyona göre dayanıklılığı nedir ?   Malum türkiyede tek tük profesyonelce yapan var. Ama insan güvenemiyor tabi. Bildiğim kadarıyla Bursada da yapan birisi var. Onun hakkında bir fikriniz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2015, 23:09:14 »
demek istediğim komple değil ama , mesela arka tampon çok yoğun bir siyah görüntü veriyor araca
ama kapılardaki ve çamurluklardaki parçalar güzel ön tampon sis lambaları ile birlikte çok güzel duruyor
arkaya belki el atılabilir
stop grubunun dahada altında kalan, kaporta ile kesiştiği yerin altında çizgi şeklinde yapı var o kısmın üzerinden bi değişim olabilir mi diye düşündüm şuan :)

fabia combi gerçekten çooook kötü görünüyormuş yaa  :olu:

body kit gibi bir şey hiç düşünmedim. fabrikasyon da bu versiyon için herhangi bir ürün yok. ama araştırılırsa elbet bir şeyler bulunur. veyahut özel olarak yapılabilir. ama bana hoş geldiği için şuanlık bir değişiklik düşünmüyorum.
O zaman air tam bana göre birşey. İleride bende düşünebilirim. Malum Türkiye yollarında ne zaman nerenin kazılacağı, nerede karşınıza ne çıkacağı belli olmuyor. An geliyor kaldırıma çıkmak gerekiyor. Çok kez başıma geldi. Sırf bu yüzden yay takmadım.

Hiç araştırmadım sizin fikirlerinizi alayım. Bu air süspansiyonların, normal süspansiyona göre dayanıklılığı nedir ?   Malum türkiyede tek tük profesyonelce yapan var. Ama insan güvenemiyor tabi. Bildiğim kadarıyla Bursada da yapan birisi var. Onun hakkında bir fikriniz varmı ?

normalde bu işi en resmi en kurumsal manada yapan firma airmadz'dir. bana göre tabi. ayrıca bildiğim kadarıyla türkiye'ye bu uygulamayı ilk getirenlerde onlar. air dünyasında istanbul deyince florya ramazan usta, bursa deyince de hayrettin usta anlaşılır. "air süspansiyon team bursa" diye geçer. çeşitli forumlarda bu konu ile alakalı yorumlar var okuyabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2015, 23:45:53 »
body kit gibi bir şey hiç düşünmedim. fabrikasyon da bu versiyon için herhangi bir ürün yok. ama araştırılırsa elbet bir şeyler bulunur. veyahut özel olarak yapılabilir. ama bana hoş geldiği için şuanlık bir değişiklik düşünmüyorum.
normalde bu işi en resmi en kurumsal manada yapan firma airmadz'dir. bana göre tabi. ayrıca bildiğim kadarıyla türkiye'ye bu uygulamayı ilk getirenlerde onlar. air dünyasında istanbul deyince florya ramazan usta, bursa deyince de hayrettin usta anlaşılır. "air süspansiyon team bursa" diye geçer. çeşitli forumlarda bu konu ile alakalı yorumlar var okuyabilirsiniz.

Evet Hayrettin Duranı duymuştum. Yaptığı işleride gördüm paylaşmışlar. Dayanıklılık olayı nasıldır sizce ? Muayene olayı nasıl oluyor. Sağda solda sökülecek diye görüyorum aslı astarı varmıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2015, 23:47:02 »
Çıkma alaşım jantları ne yaptın ? Fabia rs düşündüğümden şimdilik çok masraf yapmak istemiyorum.Jantlarla yetineceğim.Temiz çıkma alaşım jant bakıyorum da
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2015, 00:35:26 »
Evet Hayrettin Duranı duymuştum. Yaptığı işleride gördüm paylaşmışlar. Dayanıklılık olayı nasıldır sizce ? Muayene olayı nasıl oluyor. Sağda solda sökülecek diye görüyorum aslı astarı varmıdır ?
doğru duymuşsunuz. muayeneden kesinlikle geçmiyor. ağır kusur olarak kalıyor. aslında bu tamamen oradaki görevliye bağlı bir durum. Yani sizin aracınıza bakan kişiye. Çok rahat bir şekilde görmezden de gelebilir. Tanıdık olması halinde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Diğer hallerin hepsinde araç muayeneden geri dönecektir. yaptırdığınız yere gidip sökülüp orijinallerin takılması icap ediyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2015, 00:37:35
Çıkma alaşım jantları ne yaptın ? Fabia rs düşündüğümden şimdilik çok masraf yapmak istemiyorum.Jantlarla yetineceğim.Temiz çıkma alaşım jant bakıyorum da

duruyorlar. 185-16-45 ölçüleri. Şuanlık satmayı düşünmüyorum ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 22, 2015, 00:46:59 »
doğru duymuşsunuz. muayeneden kesinlikle geçmiyor. ağır kusur olarak kalıyor. aslında bu tamamen oradaki görevliye bağlı bir durum. Yani sizin aracınıza bakan kişiye. Çok rahat bir şekilde görmezden de gelebilir. Tanıdık olması halinde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Diğer hallerin hepsinde araç muayeneden geri dönecektir. yaptırdığınız yere gidip sökülüp orijinallerin takılması icap ediyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2015, 00:37:35
duruyorlar. 185-16-45 ölçüleri. Şuanlık satmayı düşünmüyorum ama :)

Değişim maliyeti çok değilse, bence çilesini çekmeye değer :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2015, 09:04:20 »
Değişim maliyeti çok değilse, bence çilesini çekmeye değer :)

değişim maliyetini açıkçası bilmiyorum. ama iki yılda bir verilir onda yapacak çok fazla bir şey yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 23, 2015, 14:21:16 »
Bende RS almak yolundayım zaten :)))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 23, 2015, 14:26:55 »
Bende RS almak yolundayım zaten :)))))))))

mehmet abi rs de güzelde şu jantı bulabilirsen kaçırma. normalde 18 ama 17 var mı bilemiyorum. çok şık duruyor.

http://www.skoda.com.tr/shared/SiteCollectionImages/models/new-octavia/octavia-combi/octavia-combi/new-design/octavia-combi-design-accessories-05.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 26, 2015, 22:53:28 »
Abdülkadir efsane olmuş araç. Güle güle kullan.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 06, 2015, 13:52:47 »
air süspansiyon ile ilgili kısa bir video çektim. başka platformlarda da soranlar oluyor inşallah yardımcı olur.

https://youtu.be/l9eoTCFW9Ek