0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında cevaplamıştım bu soruyu. Balatadan balataya farklı üretim karakterleri olabilir ve bunların etkileri de farklıdır. Kullanılan hamurun sürtünme katsayısı ile toz, dayanım ya da ses birbirinden tamamen farklı şeyler değillerdir, hamurun karışımında kullanılan maddelerin ve miktarlarının ve bunların hamur hale getirilmesinin sonucu farklı etkiler oluşur. Kimi etkiler de yan etki olarak tanımlanır bu toz gibi. Her balatada bu olacaktır ama miktarı, yukarıda saydığım kimi etmenlere de bağlıdır. Burada açıklama uygun kalite olarak nitelendirilebilir. Balatanın diğer özellikleri ortalamanın üzerinde ise toz da belli oranda kabul edilebilir.
Şimdi daha net anladım Peki hakan hocam bir arkadaş şöyle izah etti çok fren yaparsan ve balatalar bitmeye yakınsa olabilir dedi. Kendi açımdan söyleyeyim sakin araç kullanan bir insanım genelde yola göre araba kullanırım. İllaki belli zamanlarda ani frenler olabiliyor. bu durumun bundan kaynaklanamayacağını söyleyebilir miyiz peki? demek istediğim bu sürücünün kullanımıyla alakalı mı ssürekli fren yapma ani frenlerin sık olması balataların bitmesi gibi?