Gönderen Konu: 2001 1.4 corolla titreme ve çekiş sorunu videolu  (Okunma sayısı 2940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 265
  • Model Yılı: '01
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2001 1.4 corolla titreme ve çekiş sorunu videolu
« : Temmuz 18, 2015, 18:33:40 »
Arkadaşlar bayramınız mübarek olsun öncelikle, aracı alalı 2 ay falan oldu 2001 model vvti motor manuel 1.4 corolla, araçta düşük rolantide titreme oluyo gaz verdiğim zaman 1000 devirdeyken sıkıntı yok fakat kırmızda ışıkta durduğumda rolanti düşmeye başlıyo ve araç çok titreme yapıyo ayrıca rampalarda çok bayılıyo araba neredeyse 2. vitesle zor çıkıyorum rampaları, bilhassa ilk gaz verdiğimde kalkarken araç sanki ilk gazı yemiyomu gibi oluyo bazen arabayı kaçırıyorum rampalarda, bazı arkadaşlar lpg den olduğunu söyledi fakat benzinde de yapıyo aynı sorunu, cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

not videodaki ses koltuktan gelen titreme sesi

https://www.youtube.com/watch?v=ZxDzfcfV9CQ

az önce kaputu açıp baktığımda motorun hemen arkasında bir adet boşta soket olduğunu gördüm acaba bu soket boştamı oluyo ne işe yarıyo bilen varmıdır?

Toyota Club Türkiye

2001 1.4 corolla titreme ve çekiş sorunu videolu
« : Temmuz 18, 2015, 18:33:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 133000
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 1.4 corolla titreme ve çekiş sorunu videolu
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2015, 19:48:04 »
İyi bayramlar. 1.4vvti terra benzinde bekleme anın da 500-650 devir arasına iner amaç yakıt tasarrufu.Fakat videoda 1500devire çıkıp inmesi normal değil.Lpg sistemi landirenzo vardı bende 500-650 devir arası sallanırdı klima açıkken 900devirde sabit dururdu.Dediğiniz gibi kalkıştan önce biraz gaz vermesseniz araç stop bile edebilir.Benzinde bu salınımı yapmaması lazım oda lpg sistemi beyni etkilemesinden olabilir.Ama kafaya takacak bişey değil bende gaz kelebeği hava akış metre temizliği yaptırdım ama o küçük salınımı geçiremedim.Fakat 1.6vvt-i terram vardı 2000 model sattıgıma pişman oldum.Devir sati 600 düşerdi hiç sallanmazdı lpg sistemi atikerdi.Lpg sistemin marka farkındanmı yoksa motor farkındanmı bilmiyorum ama 1.4vvt-i terra 1.6vvt-iden daha seriydi onuda söyliyim.
Bu arada aracınız hayırlı olsun.Sorun olmazsa kaç tlye aldınız?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 18, 2015, 19:52:24
Resimdeki soket hakkında bilgim yok.Lpg sisteminde landi ile atiker arasında bi fark vardı gördüğüm gaz kelebiğinden önce bi hortum bağlantısı vardı atikerde bunun bi yararı oluyormuydu bilmiyorum ama atide salınım olmuyordu.
2001 1.6 terra sol special corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2015, 20:06:38 »
Önder bey sağolun aracı 18.400 e aldım arkadaştan az masrafı vardı 19.500 e falan geldi, arabaya gaz verdiğimden dolayı devir 1500 e çıkıyo yoksa normalde o kadar çok dengesizlik yok aslında dert ettiğim bu değilde rampalarda araç bayılıyo bu kadar olmaması lazım tamam 1.4 de olsa, ilk kalkışta bariz araba geri kaçıyo toparlamıyo kendini, birde boşta bir soket daha gördüm motorun hemen üstünden çıkıyo, lpg sistemide vento

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2015, 20:20:05 »
Egzos çıkışı üzerinde bi sensör var eğer o sensör arızalı veya aşırı kirlenmiş ise araç çekişi olmaz arkadan araca asılıyorlar gibi olur.Aracın altına egsoza bakarsanız görürsünüz katalizatörün oralarda olması lazım.Bakacagınız sensörün biri bu biride hava filtresini söküp borunun içine baktığınızda hava akış metre denen sensörü görürsünüz bu sensörün telleri var eğer teller kopmuş veya üzeri aşırı kirlenmiş ise bu da çekişi etkiler.Diğer sorun gaz kelebeğinin kirlenmesi bunu göremezsiniz hava emiş hattının sökülmesi lazım görebilmeniz için.Bu dediğim yerleri kontrol edin ama temizleme işi iyi bi usta ve anlayan kişiler tarafından yapılması lazım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 18, 2015, 20:21:02
2.fotodaki sanki egzos üerindeki sensöre benziyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2015, 20:30:00 »
sağolun önder bey egzostta acayip titreme var, ben iyisimi pazartesi bizim ustayı ziyaret edeyim çay söyleyeyim sonuçlarıda buraya yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2015, 23:27:13 »
Titreme hayli varmış. Bir baktırın...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2015, 13:10:30 »
ilk baştaki ateşleme bobini değişti ve sorun çözüldü, gerçi az titreme var yine ama çekiş sorunu kalmadı fakat bobini orjinal bulamadım acaba orjinal bosch marka bobin bulabileceğim (internet üzerinden olursa daha iyi olur) bir yer var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2015, 13:23:31 »
Orijinal bobinleri baya pahalı diye biliyorum.Toyota yan sanayayi pek sevmez ama işinizi görüyorsa sıkıntı yok.Servisten fiyat alabilirsiniz bide forumda yedek parça satan arkadaşlar olması lazım ana sayfada reklamı vardı.Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir.Bu arada sensörlerinizde sıkıntı olmaması iyi olmuş.Pahalı parçalardır.İyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2015, 15:26:33 »
sağolun önder bey, bakalım sıkıntı çıkarmazsa kalsın zaten dediğiniz gibi pahalı parçalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '00
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 16, 2015, 20:24:48 »
bu soket klima soketi değil mi?