Gönderen Konu: lpg gerekli mi?  (Okunma sayısı 3854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '11
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
lpg gerekli mi?
« : Temmuz 18, 2015, 12:18:38 »
senede 12000 km yol yapiyorum. benzinde 32 kurus max yakiyor.. s ici s disi karisik. ama cok sakin kullaniyorum avensisimi..   sizce lpg gerekli mi.. uzun zaman binmeyi dusunuyorum arabama.
2011 avensis 1.6 elegant extra

Toyota Club Türkiye

lpg gerekli mi?
« : Temmuz 18, 2015, 12:18:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg gerekli mi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2015, 12:24:48 »
12000km yok yapmaniz lpg takincada o km yi yapacaksınız anlamına gelmez. Bence gerekli.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2015, 13:19:56 »
Uzun süre kullanılacaksa lpg lazım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2015, 15:11:16 »
Önce acaba hangi marka iyi diyerek araştırıp bi LPG markasıyla anlaşın.
Sonra 1500 TL gibi bi para verin ve arabanızın bagajdan motora heryerini deldirin.
Bagaja kocaman bi tüp koydurup bagajınızı küçültün.
Daha sonra bu işlemleri araç muayenesine gidip kontrol aracınızı muayene ettirin
Trafiğe giderek ruhsatınızı değiştirmek için uğraşın.

Şimdilik bunlarla uğraşın daha sonrasında uğraşacaklarınızı buradaki konularda takip ederek görebilirsiniz. (Stop etti,devir düştü,gaz yemiyor, ayar yaptırmalımıyım, LPG yi çok mu yakıyor, kışın zor çalışıyor, hangi marka LPG almalıyım..... vs vs..)

Yakıtta avantaj sağlayacağı kesin ama bu yazdıklarımıda düşünün.
Kimseye neden lpg li araç kullanıyormusun demiyorum ama malesef ki bunlarla karşılaşacaksın.

Uzun süre binmeyi düşünüyorsanız bence taktırmayın. Zaten kendinizde demişsiniz sakin araç kullanıyorum diye, sakin sakin binin başınızı ağrıtmayın.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2015, 17:02:53 »
Benzinli kullandığınızda yılda 1884 tl fazladan yakıta para veriyorsunuz ancak, sıvı yakıtla çalışmak üzere tasarlanan bir motoru gaz formundaki bir yakıtla çalıştırmak uzun vadede ne derece doğru onu bi kenara bırakalım kaza anında ortaya çıkan tehlike yılda fazladan 1880 tl ye değer mi acaba? :DUR:
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2015, 17:08:45 »
Sonra 1500 TL gibi bi para verin ve arabanızın bagajdan motora heryerini deldirin.
Daha sonra bu işlemleri araç muayenesine gidip kontrol aracınızı muayene ettirin

Şimdilik bunlarla uğraşın daha sonrasında uğraşacaklarınızı buradaki konularda takip ederek görebilirsiniz. (Stop etti,devir düştü,gaz yemiyor, ayar yaptırmalımıyım, LPG yi çok mu yakıyor, kışın zor çalışıyor, hangi marka LPG almalıyım..... vs vs..)

Kimseye neden lpg li araç kullanıyormusun demiyorum ama malesef ki bunlarla karşılaşacaksın.

Uzun süre binmeyi düşünüyorsanız bence taktırmayın. Zaten kendinizde demişsiniz sakin araç kullanıyorum diye, sakin sakin binin başınızı ağrıtmayın.
tespitler guzel de.. arkadaslar 20 kurus 18 kurus yakiyo bizim araba deyince insana dokunuyo..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2015, 17:10:06 »

Gülün dikenine katlanmazsan yapacak bir şey yok. Keşke herkes böyle düşünse de lpg fiyatları iyice dip yapsa[emoji1] [emoji1] [emoji1]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2015, 17:11:25 »
Benzinli kullandığınızda yılda 1884 tl fazladan yakıta para veriyorsunuz ancak, sıvı yakıtla çalışmak üzere tasarlanan bir motoru gaz formundaki bir yakıtla çalıştırmak uzun vadede ne derece doğru onu bi kenara bırakalım kaza anında ortaya çıkan tehlike yılda fazladan 1880 tl ye değer mi acaba? :DUR:
kafam iyice karisti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2015, 17:16:54 »
Kafanızın karışmasına gerek yok daha az sorun çıkaracak bir motor ve daha fazla güvenliğin maliyetine katlanıyorsunuz şu an, daha fazla risk alırım diyosanız toyota motorunun lpg ye en uyumlu motorlardan olduğu hemen herde karşınıza çıkar
Hamleler ve karşı hamleler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2015, 17:46:03 »
94 corona aracımda yaklaşık 10 ay önce kendi takdırdığım platinca sistem ile İstanbul şehiriçinde 40 lt lpg ile ortalama 400 km. gidiyorum. Geçen hafta İzmir'e giderken LPG sistemim devre dışı kaldı ve İzmirden dönene kadar 4 gün boyunca yoğun bir şekilde aracı benzinle kullanmak zorunda kaldım. Bunun sonucunda farkettim ki LPG olmazsa araç üç silindir, 1000 cc. olsa bile ben binemezmişim. Her araçta böyle değil biliyorum ama benim aracımda yaklaşık %50 maliyet karı var. İyi bir lpg kiti ve en az onun kadar önemlisi kiti takan ve devamında sürekli muhatap olacağınız iyi bir usta ile şu anda 1,99 - 2,20 aralığında litre satış fiyatı olan lpg bence şart.
Not: motoru yola çıkmadan iki gün önce yıkatmıştım, yıkamacının elleri dert görmesin (ki markalı bir yerdi) LPG sisteminin ecu'suna su kaçırmış, arızanın sebebi buydu. Sağolsun benim lpg ustam çok iyi adam ...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 114 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2015, 18:07:14 »

tespitler guzel de.. arkadaslar 20 kurus 18 kurus yakiyo bizim araba deyince insana dokunuyo..

Siz sanırım kafaya koymuşsunuz LPG taktırmayı. O zaman iyi bir usta bulun kendinize. Marka da Önemlidir ama bence önce usta gelir. Çünkü en çok ustayla muhattap olacaksınız marka ikinci planda kalacak.

Yanlış anlamayın benim aracımdada var LPG. Arabada bazen Güneş altında beklemem gerekirken gölgeye çekmek yerine 10 dakika Çalışır vaziyette bırakıyorum arabayı ve hiç yakıtı düşünmüyorum. Gaza basarken de hiç düşünmüyorum ne kadar yakar diye ama bu arabayı uzun süre kullanmayı da düşünmüyorum. Zaten İnternet'e de verdim satmak için. Alacağım araba da LPG siz olacak ve sizin gibi sakin ama benzinli kullanıcam. [emoji12][emoji12][emoji12]
196.000 de yenilendik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2015, 01:45:04 »
Bu lpg nin ne güvensizliği varmış lütfen biri açıklasın.  5-10 sene önceki lpg teknolojileri gelişti. Artı olarak araçlar da artık gelişti. Kaza anında oluşabilecek yüksek ya da düşük tank basıncında emniyet vanası mevcut tank üstünde.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2015, 02:43:24 »

Herkes bu sorunu yaşayacak diye bir durum var mı?

Var ise bileyim ben 8senedir sanayi yüzü görmedim hemen sanayiye gidiyim. Bakım dışında en ufak bir şikayetten dolayı sanayi yüzü görmedim ben. 100bin km yi geçtim lpg ile.

Lütfen ben de dahil kimse bu işin ustasıymış gibi yorum yapmamasını rica ederim.Çünkü hiçbirimiz bu işin ustası değiliz.

Lpg işinde tasarruf tüpü taktırırken başlamaz. tüpü taktırdıktan sonra başlar öncelikle bunu söyleyebilirim şahsi tecrubem. zamanında 2000tl ye lovato taktırdım. lpg taktırmadan önce 6 ay gibi bir süre araştırma yaptık. Babam iş yerinden 4 gün izin aldı ve aracın başından hiç ayrılmadık her gün. Ustamızı bulduk(şuan hala da bakımlarına oraya giderim) ve yaptırdık. aracım delik deşik olmadı kullanılan her parça orjinal parçası oldu işçilikde bir okadar memnun etti bizi.

Lpg de tasarruf işi kullanıma bağlı olarak(bilinçli kullanım ile) tüpü taktıktan 2-3ay sonra yavaş yavaş başlamaya başlar.

Şimdi ise hiç sanayi yüzü görmeden 72tl ile şehirler arası 500km şehir içi 460km yol yapıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2015, 02:55:47
Bu lpg nin ne güvensizliği varmış lütfen biri açıklasın.  5-10 sene önceki lpg teknolojileri gelişti. Artı olarak araçlar da artık gelişti. Kaza anında oluşabilecek yüksek ya da düşük tank basıncında emniyet vanası mevcut tank üstünde.

acaba güvensizlikten mi başka birşeyden mi düşünmek lazım bence :islik:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2015, 04:37:25 »
LPG takarsanız aracınızdan hıc ınmezsınız. sonucta bu aracı bınmek ıcın alıyorsunuz neden kendınızı bellı bı km de sınırlıyorsunuz. ve kalıtelı olan lpg kıtlerı arıza yapması veya tehlıke arzı yapması cok az. ama sıze tavsıyem lpg montajını yapan usta cok onemlı. montaj sıranda lpg kıtının kalıtesı kadar montaj ıscılıgı cok onemlı. bu soyledıgım ıkı konuya dıkkat edersenız yıllarca sorunsuz kullanırsınız aracınızı. 18 kurus yakmak varken neden 35 kurus yakasınız kı devır ekonomı devrı.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 114 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 19, 2015, 09:11:30 »
Herkes bu sorunu yaşayacak diye bir durum var mı?

Var ise bileyim ben 8senedir sanayi yüzü görmedim hemen sanayiye gidiyim. Bakım dışında en ufak bir şikayetten dolayı sanayi yüzü görmedim ben. 100bin km yi geçtim lpg ile.

Lütfen ben de dahil kimse bu işin ustasıymış gibi yorum yapmamasını rica ederim.Çünkü hiçbirimiz bu işin ustası değiliz.

Lpg işinde tasarruf tüpü taktırırken başlamaz. tüpü taktırdıktan sonra başlar öncelikle bunu söyleyebilirim şahsi tecrubem. zamanında 2000tl ye lovato taktırdım. lpg taktırmadan önce 6 ay gibi bir süre araştırma yaptık. Babam iş yerinden 4 gün izin aldı ve aracın başından hiç ayrılmadık her gün. Ustamızı bulduk(şuan hala da bakımlarına oraya giderim) ve yaptırdık. aracım delik deşik olmadı kullanılan her parça orjinal parçası oldu işçilikde bir okadar memnun etti bizi.

Lpg de tasarruf işi kullanıma bağlı olarak(bilinçli kullanım ile) tüpü taktıktan 2-3ay sonra yavaş yavaş başlamaya başlar.

Şimdi ise hiç sanayi yüzü görmeden 72tl ile şehirler arası 500km şehir içi 460km yol yapıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2015, 02:55:47
acaba güvensizlikten mi başka birşeyden mi düşünmek lazım bence :islik:

Tabiki herkes problem yaşıyor demek doğru olmaz. Problemsiz kullanan kişileri gördük. Bende hiç LPG ustası yüzü görmedim ve dediğim gibi sorunsuz kullanıyorum. Burada kimse usta değil Dediğiniz gibi herkes tecrübelerini paylaşır, ben kimseye nasıl montaj yapıldığını tarif etmedim yapılırken nelerle karşılaşacağını anlatmak istedim. Teknoloji gelişti diyorlar artık LPG kitlleri eskisi gibi değil diyorlar ama altındaki araç hala eski araç.
Toyota Araçları için LPG ile çalışmaya en uygun en problemsiz araç derler zaten buradan da anlamanız lazım. Bu uygunluk bence şuradan geliyor. Toyota motoru sağlam, yani gazda kullandığın zaman en uzun toyota dayanıyor gazın işkencesine. En uygun, en problemsiz ama tamamen değil. Bi arkadaşın dediği gibi Sıvı yakıta uygun bi aracı gaz ile kullanmak.....

Araç malesef deliniyor. Bagaja koyulan tüpün boruların motora gitmesi için bagajın delinmesi lazım ( tabi yolcu kabininin içinden geçmiyorsa) motor etrafına bağlanan parçalar içinde montaj lazım ( çift taraflı bantla tutturulmuyorsa).

Güvensizlikten mi başka birşeyden mi demişsiniz. Sanırım güvensizlikten yoksa inanınki piyasaya sadece benzin üreten petrol rafinerim yok....
196.000 de yenilendik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 19, 2015, 11:11:20 »
taktır kardeş.uzun vade binecem diyorsan kessinlikle taktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 19, 2015, 11:16:11 »
Lpg taraftarıyım bu arada. Zaten  yeni arabam olsa çorumdaki mehmet abi yakın. Gider bi güzel taktırırım. Toyota lpgye uyumlu deniliyor. Bi nebze diyelim. Şu ara ustaya haftada 2 tane 200bin deviren e12ler geliyor. Ya motor yada subab yakma.  Kmye bakıyorum 200-220bin de bu olaylar yaşanıyor. Tabiki kullanım çok önemli. Lpgyle yüksek devirlerde kullanılmayacağını bilmeyen subabı da yakar motoru da yer. Subab yenileme 1.500 tl motor max 5000tl masrafla yenilenirken. 10 sene binilen bir lpg  15-20bin tl  kar getirebilir.. 200bin kritik sınır lpg için. İlk önce emin ellerde takılan kit ve bilinci kullanıcı uzun yıllarda binmeye doyamazsanız. Uzun yolda 14 krş şehiriçi 21 krş değer yakalıyorum. Motor sıfırlanak 2.5bin tl gelde binme arkadas..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 114 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 19, 2015, 11:41:59 »

Lpg taraftarıyım bu arada. Zaten  yeni arabam olsa çorumdaki mehmet abi yakın. Gider bi güzel taktırırım. Toyota lpgye uyumlu deniliyor. Bi nebze diyelim. Şu ara ustaya haftada 2 tane 200bin deviren e12ler geliyor. Ya motor yada subab yakma.  Kmye bakıyorum 200-220bin de bu olaylar yaşanıyor. Tabiki kullanım çok önemli. Lpgyle yüksek devirlerde kullanılmayacağını bilmeyen subabı da yakar motoru da yer. Subab yenileme 1.500 tl motor max 5000tl masrafla yenilenirken. 10 sene binilen bir lpg  15-20bin tl  kar getirebilir.. 200bin kritik sınır lpg için. İlk önce emin ellerde takılan kit ve bilinci kullanıcı uzun yıllarda binmeye doyamazsanız. Uzun yolda 14 krş şehiriçi 21 krş değer yakalıyorum. Motor sıfırlanak 2.5bin tl gelde binme arkadas..

Buradanda anlaşılacağı gibi en önemlisi usta sanırım. Herkes bu konuda mutabık.
196.000 de yenilendik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 19, 2015, 11:52:12 »
istanbulda iyi firmalar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 19, 2015, 12:00:31 »
Aynen abi  yoksa 20bin kmden bir toyota motor açıyorsa kesinlikle usta ve montaj hatası vardır.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)