0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önce acaba hangi marka iyi diyerek araştırıp bi LPG markasıyla anlaşın.Sonra 1500 TL gibi bi para verin ve arabanızın bagajdan motora heryerini deldirin.Bagaja kocaman bi tüp koydurup bagajınızı küçültün.Daha sonra bu işlemleri araç muayenesine gidip kontrol aracınızı muayene ettirinTrafiğe giderek ruhsatınızı değiştirmek için uğraşın.Şimdilik bunlarla uğraşın daha sonrasında uğraşacaklarınızı buradaki konularda takip ederek görebilirsiniz. (Stop etti,devir düştü,gaz yemiyor, ayar yaptırmalımıyım, LPG yi çok mu yakıyor, kışın zor çalışıyor, hangi marka LPG almalıyım..... vs vs..)Yakıtta avantaj sağlayacağı kesin ama bu yazdıklarımıda düşünün. Kimseye neden lpg li araç kullanıyormusun demiyorum ama malesef ki bunlarla karşılaşacaksın.Uzun süre binmeyi düşünüyorsanız bence taktırmayın. Zaten kendinizde demişsiniz sakin araç kullanıyorum diye, sakin sakin binin başınızı ağrıtmayın.
Benzinli kullandığınızda yılda 1884 tl fazladan yakıta para veriyorsunuz ancak, sıvı yakıtla çalışmak üzere tasarlanan bir motoru gaz formundaki bir yakıtla çalıştırmak uzun vadede ne derece doğru onu bi kenara bırakalım kaza anında ortaya çıkan tehlike yılda fazladan 1880 tl ye değer mi acaba?
tespitler guzel de.. arkadaslar 20 kurus 18 kurus yakiyo bizim araba deyince insana dokunuyo..
Bu lpg nin ne güvensizliği varmış lütfen biri açıklasın. 5-10 sene önceki lpg teknolojileri gelişti. Artı olarak araçlar da artık gelişti. Kaza anında oluşabilecek yüksek ya da düşük tank basıncında emniyet vanası mevcut tank üstünde.
Herkes bu sorunu yaşayacak diye bir durum var mı?Var ise bileyim ben 8senedir sanayi yüzü görmedim hemen sanayiye gidiyim. Bakım dışında en ufak bir şikayetten dolayı sanayi yüzü görmedim ben. 100bin km yi geçtim lpg ile.Lütfen ben de dahil kimse bu işin ustasıymış gibi yorum yapmamasını rica ederim.Çünkü hiçbirimiz bu işin ustası değiliz.Lpg işinde tasarruf tüpü taktırırken başlamaz. tüpü taktırdıktan sonra başlar öncelikle bunu söyleyebilirim şahsi tecrubem. zamanında 2000tl ye lovato taktırdım. lpg taktırmadan önce 6 ay gibi bir süre araştırma yaptık. Babam iş yerinden 4 gün izin aldı ve aracın başından hiç ayrılmadık her gün. Ustamızı bulduk(şuan hala da bakımlarına oraya giderim) ve yaptırdık. aracım delik deşik olmadı kullanılan her parça orjinal parçası oldu işçilikde bir okadar memnun etti bizi.Lpg de tasarruf işi kullanıma bağlı olarak(bilinçli kullanım ile) tüpü taktıktan 2-3ay sonra yavaş yavaş başlamaya başlar.Şimdi ise hiç sanayi yüzü görmeden 72tl ile şehirler arası 500km şehir içi 460km yol yapıyorum. Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2015, 02:55:47acaba güvensizlikten mi başka birşeyden mi düşünmek lazım bence
Lpg taraftarıyım bu arada. Zaten yeni arabam olsa çorumdaki mehmet abi yakın. Gider bi güzel taktırırım. Toyota lpgye uyumlu deniliyor. Bi nebze diyelim. Şu ara ustaya haftada 2 tane 200bin deviren e12ler geliyor. Ya motor yada subab yakma. Kmye bakıyorum 200-220bin de bu olaylar yaşanıyor. Tabiki kullanım çok önemli. Lpgyle yüksek devirlerde kullanılmayacağını bilmeyen subabı da yakar motoru da yer. Subab yenileme 1.500 tl motor max 5000tl masrafla yenilenirken. 10 sene binilen bir lpg 15-20bin tl kar getirebilir.. 200bin kritik sınır lpg için. İlk önce emin ellerde takılan kit ve bilinci kullanıcı uzun yıllarda binmeye doyamazsanız. Uzun yolda 14 krş şehiriçi 21 krş değer yakalıyorum. Motor sıfırlanak 2.5bin tl gelde binme arkadas..