Gönderen Konu: kısa emniyet kemeri  (Okunma sayısı 1532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 183
  • Model Yılı: '00
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
kısa emniyet kemeri
« : Temmuz 16, 2015, 21:51:28 »
arkadaşlar merhaba. nasılsınz. bir sorunum var size danışmak istedim. 4 aylık çocuğum için anne kuçağın arabaya monte edeyim dedim. ama emniyet kemeri 8-10 santim kısa kalıyor. yuvaya takamıyorum emniyet kemerinin tokasını. baya araştırdı doğru takıyorum. ama kısa kalıyor. bu emniyet kemerleri standart değil mi. kısa kalıyor bunu uzatmanın bir yolu yokmudur? yoksa benim toyotam eski motel ondan dolayımıdır ki acaba . 2000 model corolla liftback. sebebi nedir ki

Toyota Club Türkiye

kısa emniyet kemeri
« : Temmuz 16, 2015, 21:51:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: kısa emniyet kemeri
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2015, 22:03:23 »
Muhtemelen kullandığınız Ana Kıcağı Chicco marka galiba.

Bazı Ana Kucaklarının sırt kısmı yani kemerin dolanacağı kısım gereksiz şişik yapılıyor.

Bu nedenle emniyet kemeri mesafesi yetmeyebiliyor.

Ancak bunu çözmek için emniyet kemeri ikaz sesini susturmak için kullanılan tokalardan öneren çıkabilir sakın olaki almayın öyle birşey.

çünkü 2 toka kemerini içiçe geçirip onuda kemerin uç kısmına ekleme yaparak çözüm oluşturanlar var bu biz çözüm değil cinayettir.

çünkü kaza anında o tokaların yerinden çıkma ihtimali çok fazladır bilginiz olsun.

Sizin probleminize karşı yapılacak çok bir seçenek yok malesef.Eğer montajınızdan kaynaklanan bir hata yoksa tabiki.

Kemer boyları aslında standart değildir.bazı marka araçların kemerleri 10-15 cm daha uzun olabiliyor.

Bence montaj şeklinizi bir daha kontrol ettirin.eğer hala olmuyorsa aldığınız yer ile görüşüp iade hakkınız varsa iade edip başka bir marka ile deneyin.

Şu anda bebeğiniz ufak olduğu için aracın sürüş istikametine ters yönde koymak zorundasınız.ancak 8-9 aydan sonra düz istikamete çevirdiğinizde koltuğu

yüksek olasılıkla bir problem kalmayacaktır.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2015, 22:20:17 »
evet hocam chicho marka. iade seçeneğim yok maalesef. valla hocam internette videolra bakıyorum. hepsinde artıyor bile. yani bir ara arabanın eski olmasına verdim. ama onunla alakası olmadığına dair yorumlar da okudum. o videolarda nasıl takıliyorsa aynısını yapıyorum teknik bir problem olacağını sanmıyorum. yorumunuz için teşekkür ederim. evet o uzatma aparatını duydum ama siz sayesinde unuttum hemen. normal bebek koltuğunda 4 aylık bebek taşınır mı .olmadı onu takayım diyorum.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 16, 2015, 22:30:09
aklımda iki seçenek var hangisini önerirsiniz güvenlik açısından tam olmasa bile.
1- sadece ön kancalarıyla sabitlemek
2- sadece arkadan dolandırarak sabitlemek

uzun yola çıkmayacam uzun bir süre acil bişi olmadığı müddetçe. şehir içinde bu şekilde kullanmama ne dersiniz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2015, 22:58:21 »
sadece arkadan kemeri geçirin yeterli olur.
zaten ön taraftaki kanca ters yönde koltuğu oturttuğunuz için bir önemi olmuyor.
ön tarafa doğru döndürüp o şekilde kullanmaya başladığınızda ise ön kısım önemli hale geliyor.

bebiş 8-9 aylık olduktan sonra ana kucağını bırakıp çocuk koltuğu almanız gerekicek.ancak böyle bir problemle karşılaşmazsınız.
genelde ana kucaklarında oluyor bu tür problemler.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2015, 08:33:24 »
haklısınız aslında o kancaların yönü dediğiniz gibi. teşekür ederim. normal bbek koltuğunuda edindik. onda öyle bir sıkıntı yok sanırım. çünkü çok büyük bir açıya gerek yok kemer içni. çok teşekürlr.