Gönderen Konu: E120'nin aküsü sonunda bitti  (Okunma sayısı 1636 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
E120'nin aküsü sonunda bitti
« : Temmuz 14, 2015, 22:13:11 »
Aracımızda geç çalışma problemi vardı aküden olduğunu öğrendik kutup başını sıkınca düzelmişti fakat babam bugün ben evde yokken aracı temizleme başlamış teyp açık temizlerken tabi ben geldiğimde hala temizliyodu bayram temizliği :) Neyse müzik dinliyoruz temizlemesine yardım ediyorum dikkatimi bişey çekti abs ışığının yandığını gördüm sonra söndü babama söylemedim kontak temassızlığı falandır diye sonra 2-3 kere daha oldu bu abs ışığı yanıp sönüyordu bi anda kontak kapanıp açılırken verdiği tepkiyi verdi optitron göstergenin ışığı 1snyelik söndü tüm ışıklar yanmaya başladı hepsi söndü ama abs'ninki bu sefer sönmedi aklıma burdaki bir konu geldi abs nin geç sönmesinin aküden olmasıyle ilgili bir konu okumuştum burada babama akünün zayıf olduğunu söyledim hemen marşa bastı ben çalışır diye umuyordum ama beklediğimden farklı bir tepki gösterdi motordan tırrr diye bir ses geliyodu marşa basınca ve gösterge aydınlatması yanıp sönüyordu komşuyu çağırdık aracından takviye için ben aküden olduğuna eminim abs olayından dolayı 2 komşumuz geldi onlar aracın aküsü bitse böyle yapmıycağını marş motorunun bozulduğunu falan söylediler ben hala diretiyorum abi aküden absye yeterli gün gelmiyodu falan diyorum babamda inandı komşulara çünkü bu 4.aracımız ilk defa akü bitmesi durumuyla karşılaşmadık ilk defa e12 böyle bir tepki verdi ben burda o konuyu görmesem bende komşular gibi düşüncektim herneyse komşumuz tanıdığı bir ustayı aradı ne yapmalıyız diye usta ise bize akünün bitmiş olabilceğini söyledi takviye yapılmasını araç çalışmassa tekrar arayın dedi hemen takviye kablolarını taktık yine garip bir şekilde takviye yapıldığı halde e12 o tırr sesine devam ediyordu bi 5dk sarj ettik aküyü bu sefer marş motoru tırr sesini kesti marş almıyordu aracı çalıştırmaya çalışıyordu bi 5 dk daha takviyeye devam ettik yine marşı almadı gaza sonuna kadar basıpta marşı çevirince bi kerette aldı marşı gezdik biraz dolsun diye falan neyse özetle e120'nin aküsü biterse tırr diye bir ses çıkıyor kimse marş motorunu falan suçlamasın sorun aküdedir başına gelen olursa diye bu konuda  burda dursun iyi forumlar :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

E120'nin aküsü sonunda bitti
« : Temmuz 14, 2015, 22:13:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
Ynt: E120'nin aküsü sonunda bitti
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2018, 12:33:23 »
Burak kardeş aynı sorun dün benim başıma geldi. Tırr sesi geliyordu marş motorundan. Tamircim akü dedi. Takviye ile çalıştı. şimdi akü arayışına girdim. Herhalde 12 v 60 amper akü takmam gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2018, 16:50:44 »
Ben bu kadar bitmesini beklemedim .Marş sabah hafif nazlı basıyordu  1-2 gün baktım öyle yaptı .bir yerde  3-4 dakikalığına  4 lü leri yanık bırakıp gittim / geldim   baktım gene nazlı bastı . Sabah direk akü değişimine gittim  .  Belki kış girişine kadar bir şekilde idare ederdi ama . Ben riske atmadım . değiştirdim  8 senelik akü çıktı üstünden 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2018, 10:50:22 »
bu kadar riske girmeye gerek yok,her kış başında aküyü ölçtürüp % 50 den aşağıda ise uygun fiyat ve marka kollayıp değişmek daha iyi olur,şöyle bir hesap yapalım akü 360 tl olsun,5 yıl ömrü olsun,60 ay yapar,1 aylığı 6 tl ye gelir,takviyeye adam çağırsanız 30-40 tl alıyor,bu nedenle olur olmaz,çoluk çocuk bir yerde kalmaktansa erken değişimde fayda vardır.
Tokay Ceritoğlu