Gönderen Konu: bosch oksijen sensörü  (Okunma sayısı 3184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
bosch oksijen sensörü
« : Temmuz 14, 2015, 16:00:22 »
selam arkadaşlar
MAlum bizim araçların orjinali denso.(t27 kasa avensis 1.6 2011 model).
Benzinde aracım p420 hatası veriyor.Egzos emisyonuna soktum değerler yüksek çıktı.benzinde co 0,69 çıktı.katalitiği üniversal ile değiştirmiştim.benzinde bu ışığı yakması ve emisyondan geçmemesi fazla yakıt geldiğinden diye bir yorum yapıldı.Bunuda oksijen sensörlerine bağladılar.Şimdi orjinalini alsam 500-600 Tl tanesi.Acaba denemek için bosch alsam taksam uyarmı.Bujiler filan değişti çözülmedi.Bosch takan oldumu aracına hiç.

Toyota Club Türkiye

bosch oksijen sensörü
« : Temmuz 14, 2015, 16:00:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: bosch oksijen sensörü
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2015, 16:16:07 »
@Gökhan Başarangil (32558) benim asıl merak ettiğim konu, 2011 model, profil bilginize göre de 50.000km'de olan aracınızın katalitik konvertörünü neden değiştirdiniz?

Sorununuzun yeni takılan konvertör (konvertör ise tabi) ile ilgili olabileceği ihtimali değerlendirildi mi?

Sorununuz air/fuel ratio sensöründen (katalitik konvertör öncesindeki) ise aftermarket ile çözülmeyebilir.

Sorununuz oksijen sensöründen (katalitik konvertör sonrasındaki) ise değiştirdiğiniz sensörün uyumlu olması halinde Bosch,Denso, NGK vesaire olması farketmez, sorununuz çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2015, 16:25:04 »
ufuk abicim benim araç aldığımdan beri p420 arızası veriyor.Bununla ilgili olarak
1-) bujileri değiştirdim.düzelmedi
2-) katalitiği söktürdüm katalitiğin ortasından fare geçmiş gibi delik vardı.Egzoscu kesinlikle sorun yaratmaz dediği matayın çelik katalizörünü benimkinin içine koydu.tabi benimkini boşalttı ve aynı çapta olanını içine yerleştirdi.Sorun çözülmedi.Şimdi adama dediğimde bana bugüne kadar hiçbir araçta sorun yaşamadığını ilk kez bende yaşadığını ve muhtemelen LPG den dolayı oksijen sensörünün arıza yaptığını söylüyor.Tabi bu ihtimal dahilinde olduğundan bende adamın üzerine çok gidemiyorum.
3-) Yok araç subap eritmiş dediler onuda değiştirdim.Orjinal subap ve conta takımı ile ama sonuç aynı

Şimdi egzoscuya yüklenebilmem için son çare olan oksijen sensörlerini doğrulatmam lazım.Ya değiştireceğim (ki senden fiyat aldım biliyorsun fiyatları) yada doğru çalıştığını ispatlamam lazım.Ama servis tam bir komedi burada hiç bir şeyle ilgilenmiyor.Aracı bağlayıp oksijen sensör değerlerini bile okumuyor sen düşün artık.O kadar para harcadım ki bineyim diye aracıma artık 1000 TL de sensörlere denemek adına vermek istemiyorum.Memurum sonuçta ve bittim artık.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2015, 16:27:54
aracımı gerçekten seviyorum.Bineyim diye son duruma kadar yaptırmaya uğraştım ki hala uğraşıyorum ama bitirdi beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2015, 16:35:26 »
P0420 oksijen sensörü arızası, katalitik konvertörden önce sensörü değiştirmeyi neden düşünmediniz?

Katalizör çelik'ten değil, platin kaplamalı metal elementten meydana gelir. Harcadığınız para için üzüldüm gerçekten ama asıl sorun işinin ehli birine denk gelmemiş olmanız gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2015, 16:38:40 »
katalitiği ortadan dökülmüş görünce kesin bundan dedik ve değiştirdik.Katalizör sağlam olsada o hatayı verse değiştirmezdim ama görünce döküldüğünü değiştirdim işte.Onu geçtim subaplara sanki boşuna para verdim gibi geliyor bana.
Ufuk abi bir bilsen burada gerçekten bu araçtan anlayan bir tane adam yok.Yada ben bulamadım.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 14, 2015, 16:40:49
P0420 oksijen sensörü arızası, katalitik konvertörden önce sensörü değiştirmeyi neden düşünmediniz?

Katalizör çelik'ten değil, platin kaplamalı metal elementten meydana gelir. Harcadığınız para için üzüldüm gerçekten ama asıl sorun işinin ehli birine denk gelmemiş olmanız gibi görünüyor.

birde burada bizim çok bilmiş ustalar diyorki oksijen sensörü arıza yapmazmış.O yüzden hep beni oradan uzaklaştırdılar.Şimdi herşey bitti geldik sensöre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2015, 16:47:13 »
Mücadelenizi gördükçe üzülüyorum, en baştan işi bile birisine denk gelinmesi lazım gerçekten.
Zaten araç elektronik sistemleri üzerinden bilgi okuyarak yorumlama yetisi çok gelişmiş degil. O nedenlede o O² sensörünü degiştirerek hatalar serisine bir yenisini daha eklersiniz.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2015, 16:52:06 »
Mücadelenizi gördükçe üzülüyorum, en baştan işi bile birisine denk gelinmesi lazım gerçekten.
Zaten araç elektronik sistemleri üzerinden bilgi okuyarak yorumlama yetisi çok gelişmiş degil. O nedenlede o O² sensörünü degiştirerek hatalar serisine bir yenisini daha eklersiniz.

Anlayamadım Ahmet abi."Sensörü değiştirme" demek mi istedin.Başka yerdemi aramalıyım arızayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2015, 17:31:12 »
Saglam olan bir araçtan rica et sökün, deneme yapın,
Bence o sensörün bozuk olma ihtimali zayıf.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2015, 21:45:01 »
ah ahmet abi çevremde bi olsa öyle bir araç.Ama yok ne yazık ki. Öyle birini bulsam kurtarıcım olacak belkide benim.Çünkü bilgisayara bağlayıp birçok değeri de karşılaştırma şansı bulacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2015, 22:24:30 »
Gökhan,

Eskişehir-Sakarya 182 km 2 saat 14 dakikalık yol görünüyor. İstersen bu kadar masrafları yapmadan bir Ahmet Abinin Garajına uğra. Yada Ahmet abinin bildiği ettiği güvenilir bir ustaya görün derim ben. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2015, 22:50:46 »
Lpg ayarlarına bakıldımı ? Benzin ve lpg de her ikisindedemi yüksek sonuçlar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2015, 08:07:58 »
Lpg ayarlarına bakıldımı ? Benzin ve lpg de her ikisindedemi yüksek sonuçlar ?
evet her ikiside yüksek.benzin 0,69 lpg 0,49

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2015, 15:25:11 »
evet her ikiside yüksek.benzin 0,69 lpg 0,49

Bu sorun genelde katalitik konvertör den kaynaklanıyor. İçini boşaltınca yada yan sanayi kullanıldığında olabilir. Orjinalleride pahalı olduğundan genelde bu ikisini yapıyorlar. Hyundai getz aracımızdada sorun sizinki gibiydi. Bizden önceki sahibi içini boşalttırmış. Emisyon testinde yüksek çıkıyordu ve sürekli arıza ışığı yakıyordu.