Gönderen Konu: Avensis Almayı Düşünüyorum. Lütfen Yorum Yapınız.  (Okunma sayısı 27022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba;

Şu an kullandığım aracı değiştirmek istiyorum. Seçeneklerim arasında Avensis de var. Avensis ilk sırada aslında ama bazı sorularım var. Aşağıdaki sorularıma kullanan veya bu konuda bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim.

Almayı düşündüğüm modeller;
* 2004-2006 2,0 Otomatik Executive Elegant (ilk tercihim)
* 2004-2006 1,6 (hangi versiyonu tercih etmeliyim.

Kafama takılan sorular;
* Bu araçlarda yakıt tüketimi nedir. Genelde şehir içi kullanıyorum.
* Kronik olarak çıkardıkları arızaları veya bakımları var mı.
* Otomatik vitesli modellerde karşılaşacağım büyük bir problem olur mu.
* 2,0 mı 1,6 motor mu tercih etmeliyim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Almayı Düşünüyorum. Lütfen Yorum Yapınız.
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2015, 10:17:47 »
Bildiğim kadarını paylaşayım. Öncelikle otomatik vitesle ilgili herhangi bir sorun yaşayan duymadim.
2.0 motor lpg uyumu sıkıntılı diye biliniyor. Şehir içi çok km yapilacaksa 1.6 lpg kombinasyonu daha uygun. Ama 1.6 versiyonda otomatik yok diye biliyorum. Bu araçlarda benim bildiğim tek kronik sorun farların içerden kararması. Ustalar daha iyi cevaplar verecektir.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2015, 10:23:13 »
Kronik arkadasinda dedigi gibi far tasinin kararmasi dolayisiyla xenonlarin aydinlatmamasi.
1.6 motor o kasaya az geliyor bence.
O aracin hakki 2.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2015, 10:58:24 »
Benzinde kullanacaksanız 2.0 alın. 1.6 kasaya ağır geliyor.    2.0 d4d  motor lpg uyumlu değil  subabları yakıyor lpg...D4 motorlar o yüzden 1.6yla aynı fiyattır. Bu arabanın en güzel motor versiyonu 1.8vvti dir. Vergide hesaplı lpgye uyumlu ve az yakar. Gidişide süperdir.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2015, 18:06:34 »
Peki 2,0 otomatik vitesde da şehir içinde yakıt tüketimi nedir. Kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2015, 18:31:37 »
İyi günler ;

Model ve motor olarak seçimi tamamı ile size bırakıyorum , çünkü 1.6'sı da 2.0 olanı da bu kasayı gayet güzel kaldırıyor. Kaldırmayacak olsaydı mühendisler yer vermezdi her halde.  ;)

1) Tabii ki sizin nasıl kullandığınıza bağlı ancak , biraz iyimser davranarak söyleyeyim , 2.0 motor olan LPG'siz bir Avensis ile şehir içinde 11 litrenin altına düşmeniz imkansız.Üst limit 14-15-16 diye gider. Ama çoğunlukla şehir içi kullandığınızı söylemişsiniz , bu durumda 1.6 litrelik motorun yakıt tüketiminin 2.0'dan farklı bir yanı olmayacaktır.

2) Ben kronik bir arıza çıkardığını duymadım. Klasik Toyota'lı ve Honda'lı sözü : Bakımlarını yaptır yeter. :)

3)Benzinli bir model olduğu için Toyota'nın ve Honda'nın otomatik viteslerinin hiçbirinde sorun çıkmayacaktır.Kaldı ki Lexus dahi 3 yıl öncesine kadar 3500 cc'ye kadar olan motorlarında , bu 5 ileri tiptronik şanzımanı kullandı.

4) Aslında bunun cevabı 1. sorunuzda var. Her şey size bağlı , aradaki mtv farkı ne kadar bilmiyorum. Ama emin olun 2.0 motor ve Executive Elegant donanımı ile birlikte sizi çok memnun edecektir. 1.6 'nın temizini bulsanız dahi en yüksek Elegant donanımlı olanını alırsınız.

Sonuç olarak fabrika verilerine ve kullanıcı yorumlarına baktığınızda iki motorun yakıt tüketimi arasında 1-2 litrelik bir fark göze çarpıyor. Bu da 2.0 motorun otomatik vites olması ,uzun yolda güç ve donanım olarak sizi tatmin etmesi gibi sebepleri göz önünde bulundurduğunuzda ; tercihin ne yönde yapılması gerektiğini ortaya koymuş olur.

2.0 motorun LPG montajı konusunda Kerem Karip abiden yardım alabilirsiniz.Kendisi bir kaç yıl evvel İzmir'de (zannediyorum 2003 modeldi) Avensis 2.0 aracına LPG taktırmıştı ve gayet başarılı olduğu hakkında bilgiler vermişti.

Takdir sizin .

Sıcak Bursa'dan sevgiler..
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2015, 18:53:21 »
Manuel istiyorsanız 1.6 , LPG ile kullanmayacaksanız ve otomatik olsun istiyorsanız 2.0, hem otomatik olsun hem LPG ile de kullanırım diyorsanız 1.8 alabilirsiniz.

Ancak bu yazdıklarımdan bu araçların LPG ile kullanılmasını tasvip ettiğimi çıkarmayın lütfen konu sadece montaj basitliği ve maliyet, maddi durumunuz elverişli ise 2.0 A/T alıp LPDI sistemi ile kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2015, 21:36:13 »
Derdim tartışmak  değil.  Mustafa bey , O mühendislere sormak lazım. E12 yle avensid t25e aynı 110bygrlik vvti yi neden koymuş. Ağırlıkları aynı mı iki otomobilin. Fizik şartlarında 2 otomobilin aynı şekilde hızlanması ve gidişini mümkün olabilir mi? Ve hala koymaya devam ediyor. O muhteşem mühendisler 3 yıl neden dizel yağ yakan motoru üretip arabaya koymuşlar.Arge denen bir şey 50bin km sürmüyorlar mı yağ yaktığını bile bile 3 yıl neden tüketiciyi kekledi o muhteşem muhendisler. Harakiri yapıp intihar edende olmadı:-))))))) kul yapımı hata olur diyoruz.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2015, 22:21:27 »
Tabii ki tartışmayı istemem sonuçta burası bir araba forumu , kalp kırmadan ,mantıklı açıklamalar yapıyoruz.

Mühendisler kasayı taşıyan motor yapar , sonuçta bu adamda satmak istiyor doğru mu? Basit bir mantıkla bu sonuca çıkabiliriz. Aynı olay Corolla (2002-2007) da gündeme geldi. 1.4 dizel motor taşımıyor dendi ama hiçbir sıkıntı yoktu aslına bakarsanız.Bu aslında bizim milletimizin bir ön yargısı , tıpkı : 3.0 motor çok yakar neden aldın ki , 3.0 motorlu arabayı aldın ama satamazsın ; diyenlerin yaklaşımı bu.

Bu arabayı üreten adam satılması için böyle bir politika izliyor. Sormuşsunuz Avensis ve E12'ye neden aynı motor koydular diye.

Yeni Avensis 2003'de yollara çıktı. Sizce TR'de bu araçta 1.6 motor olmasaydı ,bu araba 2.0 motor ile satabilir miydi, tabii ki hayır , o zaman Japon markalar turbo kullanmadıkları ve Türkiye için ayrı motor üretme gereksinimi duymadıkları için Corolla'daki motoru alıp koydular.Corolla'da 2.0 motor var yurtdışında , Türkiye'de neden yok? Arz talep meselesi.

Unutmayın kasayı kaldırmayan motor diye bir şey yoktur , sizin motordan ne beklediğiniz vardır.
120'yi geçmem , otomatik olması önemli değil diyen adam 1.6 alır. Donanım ,biraz daha güç isteyen ve düz vitesle uğraşamam diyen 2.0 alır , bu kadar basit.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2015, 02:09:33 »
Hocam ben 2002 modeldi galiba... avensis 2.0 motor benzinli kullandım. Valla çok yakıyordu. Daha doğrusu eşim için almıştım. Arabanın performansı harikaydı ama yakıt yüzünden satmıştım. Şehir içi çok yakıyordu. Ama gözüme gelmez yakıtı derseniz bence çok harika bir araba. 270 bin üzerinde idi kmsi ve tık demedi. Ben sattığımda ustaya göstermiştim Van ilinde. Malum bu arabaların cenneti Vandır... oranın meşhur bir toyotacısı vardı. Motora anahtar değmemiş diyordu. Satınca da bana sat demişti. Ama sattığım kişinin çok ihtiyacı vardı ona ucuza bile verdim. Uzun lafın kısası benzin masrafı sorun değil diyorsanız çok harika bir araçtır 2.0 otomatik avensis...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2015, 21:31:13 »
kardeş al düşük kilometre 1,6 elegant lpg li keyfine bak. 1,6 çekmiyor ağır geliyor gibi sözlere bakma.rallimi yapacan formulayamı katılacaksın.