0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar aracım 2014 corolla.hızlanmalarda cansız kalıyor gibi geldi.otoyolda yavaşlayıp tekrar hızlanmak istediğimde arkamdan gelen araçlar baya bir yanaşıyor yol veriyorum.örneğin 120-130a kadar düşüp tekrar hızlanmak istediğimde fluence a yol vermek zorunda kaldım.motor olarak corolla daha güçlü diye biliyorum ama o da dizel olduğu için torkundan mı kaynaklanıyor acaba?beygir olarak da corolla daha güçlü.
dizel araç ara hızlanmalarda turbo şarjlı olduğundan benzinli arabayı her zaman geçer.isterse 200 bhp olsun.turbo şarjlı benzinli olmadığı sürece.turbo araç atmosferik aracı her ne koşulda olursa olsun geçer.max sürat hariç.tork değerleri yüksektir.corolla 1.4 dizel 205nm tork a sahiptir 90hp dir,corolla 1.6 benzinli valvematic 160 nm 132 bhp dirauris 1.2t benzinli ise 185 nm torka sahiptir.hesplar ortada 1.2 benzinli bile 1.4 diesel i karşılamakta zorlnaıyor.1.2t 1.6 valvematikten daha üstündür...turbo aracın tek eksisi alt devirlerde 900-1400 rpm arası torku karşılayamamakta ve hantal kalmaktadırbenzinli ise her devirde o torku yakalayabilmektedir...bunun için twin turbo denen 900-1400 rpm deki kayı karşılayan çıtır 2. br turbo ile boşluk doldurulmaktadır.örneğin bmw ler öyledir.buda sürekli güç anlamına gelmektedir....1.6 dizel renault twin turbo 130 bhp 320 nm dir1.6 honda i-dtec twin turbodur 170 bhp 380 nm dir.
Arabamda yüzümü güldürmeyen hususlardan biri, genciz,asiyiz, seri kalkış ve otoyolda söz sahibi olmak isteriz ama 1.4 D-4D 2014 Corolla'm bu konulardan bi hayli geride. Arabayı şahlandırmak için Sport modu yada yarı otomatik kullanımı tercih ediyorum. Otomatikteki sürüşe nazaran yarı otomatik moddaki kalkış ve hızlanma daha seri. Aracın sport modunun dahi 'Economic Sport' olması araç karakteri hakkında biraz ipucu veriyor. Arkadaşlarımın arka-itiş Mercedes ve BMW'leri arasında pasif kaldık, Allah nasip ederse bir sonraki aracım kesinlikle arka itiş bir alman olmalı
Devirli sürüş yanında araç CVT ise kesinlikle ve kesinlikle Sport tuşunu kullanınAracın vites karakteri değişiyor ve inanın anlık dip gaz yapmak yerine hemen sporta basıp birazcık gaza fazla basınca dahi daha iyi hızlanıyor