Gönderen Konu: Klima gaz dolum miktarı  (Okunma sayısı 8239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Klima gaz dolum miktarı
« : Temmuz 11, 2015, 09:58:50 »
Aracımın klima performansı bekleme anında iyi değildi klima gazını kontrol ettirdiğimde düşük olduğu gözlemlendi,cihaz üzerinde her aracın ne kadar olduğu biliniyor ama sizinde aracınız hakkında bilgi sahibi olmanız açısından paylaşmak istedim. :) http://www.federalotomotiv.com/TOYOTA_ARAC_KLIMA_GAZ_MIKTARLARI-129-tr-bilgi.html

Toyota Club Türkiye

Klima gaz dolum miktarı
« : Temmuz 11, 2015, 09:58:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima gaz dolum miktarı
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2015, 10:13:39 »
Mustafa bey verdiğiniz bilgi için teşekkürler .Fakat ben sıkça duyduğum bir şeyi aktarayım piyasada çokça kişinin oto aksesuarcı oto elektrikçi gibi şahısların dük yanların da klima gazı basılır şeklinde tabelalar görüyoruz fakat şu var bu şahısların bir çoğu klima bakımı onarımı hakkında bilgi sahibi bile değil .Olmadığı gibi aracınız da gaz varsa da yoksa da direk bir ücret söyleyip aracınızdaki gazı çekip tekrar gaz basıyorlar .Fakat aracın soğutmasında bir değişiklik olmadığını birçok kişiden duydum .Ondan dolayı klima bakımı yaptıracak arkadaşları İşi sadece klima bakım onarımı olan iklimlendirme uzmanı olan şahıslara araçlarını baktırmalarını tavsiye ederim .Bazen hiçbir gaz müdahalesi olmaksızınn sadece öndeki radyatörü temizleyici maddeyle temizleyip klimanızın performansını  artmasına olanak sağlanabiliyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2015, 10:20:33 »
Ayrıca sisteme uygun gaz tipinin basılması da çok önemli klima kompresörü için. Çevre faktörü göz ardı edilmemeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2015, 10:57:36 »
Mustafa bey verdiğiniz bilgi için teşekkürler .Fakat ben sıkça duyduğum bir şeyi aktarayım piyasada çokça kişinin oto aksesuarcı oto elektrikçi gibi şahısların dük yanların da klima gazı basılır şeklinde tabelalar görüyoruz fakat şu var bu şahısların bir çoğu klima bakımı onarımı hakkında bilgi sahibi bile değil .Olmadığı gibi aracınız da gaz varsa da yoksa da direk bir ücret söyleyip aracınızdaki gazı çekip tekrar gaz basıyorlar .Fakat aracın soğutmasında bir değişiklik olmadığını birçok kişiden duydum .Ondan dolayı klima bakımı yaptıracak arkadaşları İşi sadece klima bakım onarımı olan iklimlendirme uzmanı olan şahıslara araçlarını baktırmalarını tavsiye ederim .Bazen hiçbir gaz müdahalesi olmaksızınn sadece öndeki radyatörü temizleyici maddeyle temizleyip klimanızın performansını  artmasına olanak sağlanabiliyor
Yücel bey çok haklısınız.Ben de özellikle klima servisine gittim.İyi kazanç var bu işte onuda anladım.Usta ile biraz konuştuk çalışan olduğu için pek çekinmedi Klima gaz cihazının gazı bitmişti cihazı gazı doldurdular.13 kg.aldı,fiyatı 250-300 arası 13-15 araca gaz basıldığını kampanya gaz dolumu 50 tl yazı var kapıda , tabi gazın tüpünü toptan kaça alıyorlar bilemeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2015, 04:44:23 »
aynen ben de daha iki gün evvel klimacıyla muhabbet ettim..
13 kgl ik tüpü 300 tl ye alıyormuş.. arac bası 80 'Den ağzını açıyor. bana 70'e düştü..

ankara bülbülderesi'ndeki dükkana peugeot partner götürdüm..  abi dedim gazı bitmiş heralde yenileyelim...

adamda bir cihaz vardı. katalitik sobaya benzeyen ekranlı bi cihaz kocaman. 10bin TL'ye almış. içinde tüm araç marka ve modelleri tanımlı... ekranda her araç için gaz gramajları farklı. fakat adam kafadan bi rakam söyledi şimdi hatırlamıyorum. 20gr idi galiba.. sen onlara bakma. hepsine aynısı basılır dedi. büyük otobüsler falan hariç dedi.. klasik turk mantalitesi. asla düzelmez bu yüzyıllar geçse de.. lastik hava basıncı için de aynı şey yapıyolar hep adamın asabını bozuyolar.. katalog değeri 29 psi. adam diyor ki bu jip, buna 32 den aşağı basılmaz, toyota kataloğunu mu dinleyim seni mi dinleyim diyince  ben 20 senedir lastikçiyim kardeş, bırak da işimizi bilelim diye trip attı bir de geçen adam. dedim taam lan taam 30 bas ikimizin de gönlü olsun nasıl olsa kaçırır 29 a düşer dedim.. :))
neyse
klimacı benim aracı o büyük cihaza bağladı. senin klimada gaz var.. boşuna yeni gaz yüklemeye gerek yok dedi. iç temizlik klima yağ bakımı yaparsak düzelir dedi. gazın zaten var. ama bu işlem 70 TL tutar dedi... araçtaki tüm gazı o cihaza aldı. sonra cihaz cayır cuyur vakum falan yaptı benim klimaya.  sonra iç yıkama gibi bişi yaptı klima tesisatına. hava bastı devirdaim yöntemiyle bir yerden hava bastı öbür yandan çıkardı falan bir şeyler.. bütün havayı ve gazı boşaltmasını bekledik. yaklaşık 20 dk sürüyor.. sonra  benden boşalttığı gazı yine bana geri yükledi.

fakat yine düzelmedi. en son deneme yanılmalar ile fark ettik ki klima düğmesinin rezistansı bozulmuş. oradaki elektronik bobini değiştirince düzeldi.. 20 TL masraf aldı elektrik tamiratı için... klima tesisatını komple temizletmiş olduk bedavaya :))

dedim bu cihaz yokken napıyodunuz. eski usul manuel yapıyorduk dedi. ben de yıllardır hep öyle eski sistem yaptırtıyordum elinde bir tüple gelip yüklüyordu dayılar.. bir de ufak bi motorlu kompresör takıp gaz boşalttıklarını da hatırlyorum..

ben arac basında durup muhabbet heveslisi olmasam. her seyi sorup adama hayatı sorgulatmasam veya adam biraz kaypak birisi olsa,  daha doğrusu peugeot partner ile değil de RAV4 ile gitseydim.... hemen , abi gazı bitmiş yeniledim, bi de rezisttans arızalıydı yeniledim diyip 150 tl isterdi gayet rahat... ben nerden bilecektim kendi gazımı bana geri yüklediğini.. hayatta anlayamazsın ve oha amma kazıkmış diyip o parayı paşa paşa vermek zorunda kalırsın :( kim bilir neler neler boş yere ödedik bunca yıldır hiç sorgulamak istemiyorum bu gibi durumlarda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2015, 18:50:18 »
bu tip sahtekarları ( 1i 15 e satanları,senin gazını çekip tekrar sana satanları,hiç bir problemi yokken aaa burası bozulmuş diyen esnafımsıları) duyunca nefret ediyorum ülkemden, dinimdem, Türklüğümden.

biliyorum büyük ve yanılış sözler lakin dayanamıyorum artık yaa.her yerde kazıklanır mı insan.taxide kazıklan, sanayide kazıklan, ev kiralarken kazıklan, kitap alırken kazıklan, manavda kazıklan... nasıl bir ülke olduk yahu?

neden bu tip vakalar isveç te,norveç te, danimarka da....yaşanmıyor?

neyse uzatmiim benim aracın gazı da bitmiş sanırım az soğuytuyor kazıklanacam diye gidemiyorum :) bilsem ki ederi 1000 tl vereceğim ama 3tl lik bir şeye 3.25 verince ayar oluyorum.
saygılar

(oruç kafaya vurmuş da olabilir affola :) )
2006 1.4 D4-D TERRA HB