Gönderen Konu: Egzoz tarafından gelen su sesi  (Okunma sayısı 4711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 54 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Egzoz tarafından gelen su sesi
« : Temmuz 11, 2015, 02:23:47 »
Arkadaşlar bugün tesadüfen aracın altına Eğildim egzoz tarafından lıkır lıkır su sesi geliyor [emoji4] ne hikmet anlamadım. Birde tekerlekten gelen büyük ihtimalle balatadan duvar kenarlarından geçerken hafif bir ses geliyor surtme sesi gibi normal yolda duymuyorum araç 2012 avensis lpg li

Toyota Club Türkiye

Egzoz tarafından gelen su sesi
« : Temmuz 11, 2015, 02:23:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: Egzoz tarafından gelen su sesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2015, 09:12:22 »
su sesi ön tekerlerin arkasından geliyor ise o klima tahliyesinin sesi olabilir ne oluşumundan dolayı sistemde oluşan su dışarıya atılıyor normaldir
sürtme seside balatalarınız bitmek üzeridir yakında zamanda değişmesi gerekir bence ben de de vardı tiz bir sürtme sesi değiştirdim düzledi balatalar bitmemiş ama bayagı  azalamış arabanın ikaz vermesini beklemeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2015, 10:09:57 »
Su sesi Gökhan beyin bahsettiği klima su tahliyesinden de olabilir, hareket halinde geliyorsa yakıt deposundan da. Ayrıca ısınıp-soğuma gereği özellikle son susturucuda nem ve su olabilir. Uzun yol kullanımında bu dışarı atılabilir. Bagaj da kontrol edilmeli ayrıca.
 Fren balatalarında onların ebat olarak bitmeye başladığını belli etmek için, balata et kalınlığı azaldığında fren diskine sürten metal şim vardır, balata ebat kontrolü iyi olur. Balata tam biterse disk zarar görebilir. Balata disk arası toz da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2015, 10:53:54 »
Su sesi egzozun ordan davlumbazdan geliyor gibi fren
 balatalarini ise yeni değiştirdim servise sordum normal gelir falan dedi anlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2015, 02:28:01 »
Araç çalışırken lpg borularının içinden akan lpg yüzünden geliyo olmasın. Benzin Deposu doluyken bende lıkırtı geliyor arkadan depo da ağzına kadar dolu lpg sayesinde azalmıyo da seslere alıştım artık sağdan soldan gelen sesleri takmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2015, 03:07:17 »
Benim de başıma gelmişti. Topuk yaylasında kamp yaparken Toyota Yaris aracım rölantide çalışıyorken (rc quad batarya şarjı için) şans eseri farketmiştim. Egzosun yanındayken sanki niagara şelalesi gibi ses geliyordu. :D başka yerlere geçince ses gelmiyordu. Su da damlatıyordu. Ona yormuştum ben. Egzosun içinde belli bir bölgede belki sıvı hale geçiyor su buharı. Bu miktar az da olsa, egzosun yapısı gereği o sesin duyulduğu belirli bölgeye sesi büyütüyor ve odaklıyor olabilir. Takılmamıştım buna :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2015, 03:08:56 »
Benim de başıma gelmişti. Topuk yaylasında kamp yaparken Toyota Yaris aracım rölantide çalışıyorken (rc quad batarya şarjı için) şans eseri farketmiştim. Egzosun yanındayken sanki niagara şelalesi gibi ses geliyordu. :D başka yerlere geçince ses gelmiyordu. Su da damlatıyordu. Ona yormuştum ben. Egzosun içinde belli bir bölgede belki sıvı hale geçiyor su buharı. Bu miktar az da olsa, egzosun yapısı gereği o sesin duyulduğu belirli bölgeye sesi büyütüyor ve odaklıyor olabilir. Takılmamıştım buna :)
Aynen dediginiz gibi galiba mutlu bey[emoji4]