Gönderen Konu: değer kaybı ne kadardır ?  (Okunma sayısı 6105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
değer kaybı ne kadardır ?
« : Temmuz 09, 2015, 17:24:17 »
arkadaşlar bugün küçük kaza geçirdik.arkadaş bana arkadan sağ uçtan vurdu hasar oluştu.sadece tamponda hasar var.kaportada sorun yok.tampon değişecek.değer kaybı isteyeceğim.aracım 2013 elegant avensis. arka tampon değişmeden dolayı değer kaybım ne kadar olur.sizden fikirlerinizi bekliyorum hayırlı ramazanlar

Toyota Club Türkiye

değer kaybı ne kadardır ?
« : Temmuz 09, 2015, 17:24:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: değer kaybı ne kadardır ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2015, 17:41:44 »
arkadaşlar bugün küçük kaza geçirdik.arkadaş bana arkadan sağ uçtan vurdu hasar oluştu.sadece tamponda hasar var.kaportada sorun yok.tampon değişecek.değer kaybı isteyeceğim.aracım 2013 elegant avensis. arka tampon değişmeden dolayı değer kaybım ne kadar olur.sizden fikirlerinizi bekliyorum hayırlı ramazanlar

Araçlar ekspertize girdiklerin de tamponlarına bakmıyorlar. Tamponun değişip değişmemesi ikinci elde pek bir anlam ifade etmiyor diye biliyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2015, 17:50:51 »
Araçlar ekspertize girdiklerin de tamponlarına bakmıyorlar. Tamponun değişip değişmemesi ikinci elde pek bir anlam ifade etmiyor diye biliyorum.
Geçmiş olsun.
Katılıyorum. Tamponu aracın kaportasından saymıyoruz :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2015, 18:42:13 »
Kaporta aksamı sayılmaz tampon. Değer kaybı yaşamazsinız. Plastik aksam nihayetinde. Ben iki senede bir keyfi boyatıyorum çizikleri gitsin diye.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '08
  • 12 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2015, 18:57:41 »
tamponu boyasanız dahi bakılmıyor. baksanızda sağlıklı veriler alınamıyor. tampona takılmayın geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2015, 19:01:36 »
Geçmiş olsun tampona expertizde bile gaye alıp bakmıyorlar.Tramerde çıkacağından satarken alacak kişinin belki fiyat kırmada kozu olabilir.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2015, 19:04:09 »
 farlar, silecekler, camlar, stoplar, tamponlar ve jantlar gibi onarım gerektirmeyen, sadece yenisi alınıp takılan parçalar için değer kaybı uygulanmaz.
diger parcalar icinde tazminat talebinde bulunmak icin aranan sart karsi tarafin kusurlu olmasi lazim ve aracin daha once herhangi bir kazaya karismamis olmasi lazim. Ornegin kaza yaptınız çamurluk ve kaputta hasar olustu. Bu parcalarda daha onceden macun veya cekicle duzelme vs. Varsa deger kaybi talep edilemiyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2015, 20:05:41 »
anladım arkadaşlar tampon mühim değil ancak aracın tramer kaydı bozuluyor.bizim gibi boya ve kayıt takıntısı olan bir ülkede arka tampon değişmiş demekle değişensiz arasında fiyat farkı oluyor tabi.o arada ki farkın tanzimi olmuyor mu? ikinci mesele ismini vermiyeceğim yetkilisi servisse bırakmak istedim ve servis yetkilisi bana zorunlu sigorta hasarlarını yapmıyoruz dedi.bunu deme hakkı var mı?yeni çıkan düzenlemede istenilen yerde yaptırılır.adam yüzde 100 kusurlu.karşı taraf ödeyecek sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2015, 20:50:06 »
anladım arkadaşlar tampon mühim değil ancak aracın tramer kaydı bozuluyor.bizim gibi boya ve kayıt takıntısı olan bir ülkede arka tampon değişmiş demekle değişensiz arasında fiyat farkı oluyor tabi.o arada ki farkın tanzimi olmuyor mu? ikinci mesele ismini vermiyeceğim yetkilisi servisse bırakmak istedim ve servis yetkilisi bana zorunlu sigorta hasarlarını yapmıyoruz dedi.bunu deme hakkı var mı?yeni çıkan düzenlemede istenilen yerde yaptırılır.adam yüzde 100 kusurlu.karşı taraf ödeyecek sonuçta.

Çözüm kaskonuzdan aracınızı yaptırabilirsiniz. Kasko karşı tarafın sigortasın dan parayı alır ve karşı taraf %100 kusurlu ise kaskonuz bozulmaz.  Aksi takdir de servisin karşı tarafın sigortası olan şirketle anlaşması yoksa yapmaz. Anlaşmasız yerler için ya vekalet vermeniz gerekir. Çünkü sigorta parayı sizin hesabınıza yatırır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2015, 21:15:57 »
kasko bozulmaz dimi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2015, 21:24:37 »
Suç karşıdaysa bozulmaz.Ben istediğim yerde yaptırıyorum.sigorta acentam gelip parayı ödüyor ben arabamı beş kuruş ödemeden alıp gidiyorum acenta parayı siğorta şirketinden tahsil ediyor.1998 senesinden beri aynı yerle çalışınca her türlü kolaylığı sağlıyorlar.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 09, 2015, 21:52:12 »
hocam tutanakları gönderdik ssonuçlandı.karşı tarafa mail gelmiş yüzde 100 suçlu karşı taraf.herşey sonuçlanmış.sizde servise mi bırakayım yoksa ustaya mı?serviste araç baya kalır gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 09, 2015, 22:01:46 »
Dediğiniz gibi serviste hem kalma süresi hemde fatura yüksek çıkar. Ama gelin görünki benim kenar tamircilerde aracı yaptırmaya içim el vermezdi. Ama profesyonel bir kaporta boya firmasına da yaptırabilirsiniz. Onarım oluyorsa hasar miktarı da düşük çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 09, 2015, 22:21:56 »
Geçmiş olsun. Madem arkadaşınız, bence hiç sorun değil. Bu tarz olaylar biz arabaya bindiğimiz sürece olacak. Allah korusun daha kötüleri de olabilir. Tampona olmuş sadece Allahtan. Tekrar geçmiş olsun.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 09, 2015, 22:29:36 »
Benim duran arabama gelip çarptı dikkatsiz vatandaşın biri, birde üste çıkmak istedi ilkin, bayan diye sesimi çıkarmadım o zaman. Yoktan yere 2 parcayı boyattik. Şimdi arada pişman oluyorum bir tespit yaptırıp değer kaybı davası açsaydım diye ama trafikte oluyor böyle şeyler. Sen istediğin kadar dikkatli ol, itina et..Tamponla ilgili herhangi bir değer kaybı yaşayacağınızi sanmıyorum .Şimdiye kadar alıp sattığım arabaların tamamımın tamponunda boya vardı. Expertizde çıkmadı bike, ben söyledim alıcılara. Oooo boyalı o zaman fiyatı düşür diye pazarlık edene kibarca anlatırsın durumu inat ederse o zaman kusura bakma dersin. Tramerde çıksın ya da çıkmasın. O kadar titiz adam gider sıfır araba alır.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2015, 23:45:15 »
Ilginize cok tesekkurler arkadaslar.fakat tamponda baya yirtiklar var.kesin degisecek.allahtan kaportada bisey yok.vuran sahis arkadasim degil tanimiyorum ama iyi niyetli biriydi.uste cikmadi ozur diledi helallestik.ben deger kaybini sigorta sirketinden talep edicektim.sigortayi bizzat aradim.yoksa helallestigim adama sonradan dava acmak bize yakismaz.istanbulda iyi kaporta ustalari vardir elbet.zaten yan sanayii bulamazlar mecbur orjinal takicaklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2015, 01:22:49 »
Benim duran arabama gelip çarptı dikkatsiz vatandaşın biri, birde üste çıkmak istedi ilkin, bayan diye sesimi çıkarmadım o zaman. Yoktan yere 2 parcayı boyattik. Şimdi arada pişman oluyorum bir tespit yaptırıp değer kaybı davası açsaydım diye ama trafikte oluyor böyle şeyler. Sen istediğin kadar dikkatli ol, itina et..Tamponla ilgili herhangi bir değer kaybı yaşayacağınızi sanmıyorum .Şimdiye kadar alıp sattığım arabaların tamamımın tamponunda boya vardı. Expertizde çıkmadı bike, ben söyledim alıcılara. Oooo boyalı o zaman fiyatı düşür diye pazarlık edene kibarca anlatırsın durumu inat ederse o zaman kusura bakma dersin. Tramerde çıksın ya da çıkmasın. O kadar titiz adam gider sıfır araba alır.
2 seneye kadar dava acma hakkiniz var.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2015, 01:27:38 »
@Emre Musaoğlu (29444) Geçmiş olsun. Karşı taraf %100 kusurlu ise sizin kaskonuz bozulmaz. Tampondaki darbeler aracınıza değer kaybettirmez, tamamen değiştirseniz bile fark etmez. Elinizde fotolarının bulunması yeterlidir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.