Gönderen Konu: 2008 Model MMT 1.6 benzinli Corolla Hararet Sorunu. (çözüldüü)  (Okunma sayısı 8669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '08
  • 12 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
selamlar

aracım 2008 model 1.6 elegant benzinli modelidir.

Hararet göstergesi normalde ortada duruyor. Dün yoğun trafikte klima açık bir vaziyette iken hararet göstergesi en yukarıya kadar çıktı. Sonrasında normalde tek çizgi iken orada iki çizgi çıktı ve yanıp sönmeye başladı.

Ancak ne bir arıza uyarısı verdi, nede başka bir uyarı. Sadece hararet göstergesinin en üstünde iki çizgi yanıp sönmeye başladı.

Araçtan inip fan sesini dinledim ancak küçük bir vızıltı sesi geliyordu. (megane, linea kullandım fan sesi gayet fazla idi.)

Konu ile ilgili ne yapmamız lazım. Bir arıza varmıdır, yoksa normal midir?

Konu ile ilgili yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler

ÇÖZÜM:

Bu sabah ustaya aracı götürdüm. Aracı rolantide çalıştırdık ve bir süre sonra hararet tekrar yükselmeye başladı. Ancak fan çalışmıyordu. Fan motorunu pervaneye bağlayan somun yerinden çıkmış. Aslında fan çalışıyor ancak pervaneyi döndürmeyince soğutmayı yapamıyor. teşekkürler

Saygılar

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Hararet bir müddet aşırı derecede yükselmiş, sonra normale dönmüş anlaşılan. Problem olsa idi su kaynatmaya kadar giderdi yine de termostatı kontrol ettirmenizde yarar var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
sayın Aytaç

bu kadar yükselmiş olması normal midir?

Birde bu durumda yapılması gereken nedir (aracı durdurma vb.)

teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Model MMT 1.6 benzinli Corolla Hararet Göstergesi.
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2015, 13:01:17 »
O kadar yükselmesi kesinlikle normal değil.
TOYOTA araçların hararetle işi kolay kolay olmaz.

Araçta su eksiltmesi var mı ? Su seviyesini kontrol ettiniz mi ?

Devirdaim pompası, hararet müşürü, termostat gibi parçalarda sorun olabilir. Küçük bir ihtimal silindir kapak contasında da problem olabilir.
Bir ihtimal sistemde hava olabilir ama bizim ve sizin araçlarda hava almaya gerek yok diye biliyorum, yanılıyor olabilirim.

Hararet ciddi bir sorundur ve motora ciddi zararlar verir. Bir an önce soğutma sistemini gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Tekrar hararet sorunuyla karşılaşırsanız yola devam etmeyin ve araç soğutma suyunun soğumasını bekleyin.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Anlık bile yükselmiş olsa normal degil.
Neden yükseldigini acil kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

Antifiriz kullanmamak, lpg baglantı hataları, sistemde bulunan hava, termostat arızaları buna neden olabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Birde radyatörün önüne zamanla sinek böcek çamur v.s. dolmuş ve radyatör dışarıya ısısını atamıyor olabilir. serviste ilacı var köpük gibi birşey. radyatöre sıkıp bekliyorlar sonra radyatörü yıkıyorlar. sorun bekli bu da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar gerekli uyarıları yapmış zaten.
 Bu durumda eğer yokuş aşağı gidiyorsanız yola emniyetli şekilde devam edin, rampa ise çıkmayın. Klima vb donanımları kapatın. İniş bitişinde kenara çekin, mümkünse karşıdan rüzgar alacak şekilde her ne kadar motoru stop edince devirdaim sonlansa da. Motor kaputunu ve kesinlikle radyatör kapağını(varsa) hemen açmayın. Trafikte öndeki aracı çok yakından takip etmeyin, bu ısınmayı arttırır. Motor yağını da kontrol ettirin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Cevaplar için Aytaç HUT, Yüksel IŞIK, Ahmet GÜVE, Olcay OZAN ve Hakan ÖZTÜRK'e ayrı ayrı teşekkür ederim.

Aracımda antifrizli su kullanıyorum. Ayrıca araç su eksiltmemiş.

Bir senedir araç bende hiç böyle bir şey olmamıştı.

Pekala hararetin yükselmesi bu araçlarda sesli yada görsel uyarı ile sürücüye bildirilmiyor mu? Sadece göstergede bulunan çizginin ikili bir şekilde yanıp sönmesi midir harareti gösteren uyarı?

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Yaklaşık 15 yıldır kapımızda Toyota Corolla aracımız var efsane kasa ve e12 olmak üzer 2 versiyona bindik daha hiç hararet ibresinin ortanın üstüne çıktığını görmedim .Ve başka  model kullanıcılarından da Toyota nın hararet yaptı şekli bir şikayet duymadım .Aracınızı kontrol ettirmenizde fayda var .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Aracin. Termostati arizalanmis olabilir,bu yüzden. Fan devreye.girmiyo.olabilir,Ahmet abinin.dediği. diger yerlere. Bakin,Yedek su deposu eksiltmeyebilir,siz radyatör un kapagini acip baktinizmi,Normalde yukselmemesi lazim,hararet yaptiririsaniz tehlike,uyarı olarak ta gostergedir, Verso. Da hararet gostergesi yok cubuk veya sıcaklık seklinde,zsoguk iken mavi hararet isigi yaniyor sonra isininca sönüyor,
Bizim avensis te de kardeşim hararet. Yukseliyor abi diye aradi,aracta yukselip gidiyordu ,Durmasini soyledim,Ona bir baktik lpg nin t baglantisi var ordan hortum catlamis su eksilmisti,Ama yedek depo hic eksilmemis olmasina ragmen.radyatör de neredeyse. Su kalmamisti,
Önceki. Hb corolla minda termostati arizali idi hararet. Yükseliyordu, servise gidinceye kadar hararet  ortay gecmeye baslarsa klimayi acip fani devreye sokuyordum,Sonra  termostat değişti  sorun kalmadi
oyüzden hararet ihmaI edilmemeli
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
böyle bir durumda ilk yapmanız gereken aracı kenara çekip klimayı kapatıp araç çalışır durumda kontrollü şekilde normale dönmesini beklemek. yalnız normal bir durum değil bir servise göstersiniz ii olur
Şoförün hatasını toprak örter....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
1.geçmiş olsun fan bozuldu hararet yaptın kapak contasını yaktın.
2.geçmiş olsun kapak contası yanmadan su soğudu.
3.geçmiş olsun fan motoru bozuldu.
1 km bile gitmeden hemen anı kontrol ettiririrdim ben yoksa 2000-3000 tl masraf açacaktır.benim burdan anladıklarım bunlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 09, 2015, 18:13:44
Konu ile ilgili yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler

ÇÖZÜM:

Bu sabah ustaya aracı götürdüm. Aracı rolantide çalıştırdık ve bir süre sonra hararet tekrar yükselmeye başladı. Ancak fan çalışmıyordu. Fan motorunu pervaneye bağlayan somun yerinden çıkmış. Aslında fan çalışıyor ancak pervaneyi döndürmeyince soğutmayı yapamıyor. teşekkürler