Gönderen Konu: Vites geçişinde düşük devirde titreme problemi  (Okunma sayısı 2191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
Vites geçişinde düşük devirde titreme problemi
« : Temmuz 08, 2015, 10:57:55 »
Merhaba,
Bu konu ile daha önce açılmış konular var ancak tam olarak benim durumumu karşılamadığı için tekrar konu açma ihtiyacı duydum. 2014 model 15000 km'de auris 1.33 life sahibiyim. Aracım lpg'li. 1. viteste devir yüksekse kalkışta problem yok ama 2. vitese attığımda devir 800-1000 civarındayken titreme oluyor. Benzine aldığımdada sorun devam etti bugün. Daha önce böyle bir problem yoktu veya benim dikkatimi çekmedi. Bu durum servise gitmeyi gerektirir mi,normal midir?

Toyota Club Türkiye

Vites geçişinde düşük devirde titreme problemi
« : Temmuz 08, 2015, 10:57:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Vites geçişinde düşük devirde titreme problemi
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2015, 12:08:57 »
Düşük devirlerde biraz titreme olması doğal, dur kalklı trafiklerde 2. viteste düşük devirlerde benzinde de yapıyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2015, 12:20:51 »
Düşük devirlerde biraz titreme olması doğal, dur kalklı trafiklerde 2. viteste düşük devirlerde benzinde de yapıyor.

aynen katılıyorum.2500 devire yakın 1. vitesten 2. vitese alırsanız titreme olmaz. LPG ile alakalı bir durum değil.
1.viteste kalkış yaptınız ve düşük devirde vitesi artırırsanız araç toparlama çalışacak ve yaşadığınız titreme olayı ile karşılaşacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 08, 2015, 12:36:56 »
Cevaplar için teşekkürler. Demek ki benim dikkatimi çekmemiş daha önce. Titremeyle alakalı başka şeyler de okuyunca problem olmasın diye korkuttu ama normal anladığım kadarıyla.
Hoş 1.33 ü fiyat listesinde göremediğimden beridir arabaya binmek de gelmiyor içimden ya,yinede yakıtıyla sürüş konforuyla verdiğimiz paraya bu şartlarda fazlasıyla değer,satarken de Allah büyük :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9200
  • Model Yılı: '20
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2015, 17:54:55 »
Cevaplar için teşekkürler. Demek ki benim dikkatimi çekmemiş daha önce. Titremeyle alakalı başka şeyler de okuyunca problem olmasın diye korkuttu ama normal anladığım kadarıyla.
Hoş 1.33 ü fiyat listesinde göremediğimden beridir arabaya binmek de gelmiyor içimden ya,yinede yakıtıyla sürüş konforuyla verdiğimiz paraya bu şartlarda fazlasıyla değer,satarken de Allah büyük :)

hocam 1.33 motor makyajlanan kasada da var. toyota'nın sitesine girip yeni auris'in fiyatlarına bakarsanız görebilirsiniz. Ayrıca aynı aracı kullanıyorum lpg'li şekilde :) yalnız değilsiniz.