Gönderen Konu: Avensis 2.0 elegant debriyaj değişimi  (Okunma sayısı 2033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis 2.0 elegant debriyaj değişimi
« : Temmuz 07, 2015, 11:00:09 »
Arkadaşlar merhaba ,
2004 model 2.0 elegant düz vites aracımın debriyaj baskı balata değişimi yaptıracağım. Yakın zamanda değişim yaptıran var mı ? Fiyat olarak ne seviyede tutuyor . Benim özel servis 1000 TL artı işçilik  dedi. ayrıca değişim yapıldıktan sonra yakıt konusunda bir iyileşme oluyor mu ?
Herkese hayırlı kazasız günler

Toyota Club Türkiye

Avensis 2.0 elegant debriyaj değişimi
« : Temmuz 07, 2015, 11:00:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 elegant debriyaj değişimi
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2015, 15:16:01 »
@mesut sağbaş (5631) 1000TL civarında olması normal fiyat. Forumdan @Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımızdan uygun baskı balata tipi ve fiyat bilgisi alabilirsiniz. Eğer baskı-balatanız çok kötü durumda ise motor devirlenecek fakat hızlanma da buna cevap veremeyeceğinden yakıta olumsuz katkısı olabilmektedir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2015, 16:00:48 »
Orijinal debriyaj setinin fiyatı 1100TL, Japon muadilleri 650TL yani her iki durumda da bir çelişki görünüyor. @mesut sağbaş (5631)  bey servisiniz Aydın'da mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2015, 08:42:08 »
servis denizli de . Son zamanlarda artık kalkışta falan pati çekmeye başladım. Daha çok gaza basmak zorunda kalıyorum. Herhalde değişim çok yakın artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '07
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2015, 13:13:01 »
Orijinal debriyaj setinin fiyatı 1100TL, Japon muadilleri 650TL yani her iki durumda da bir çelişki görünüyor. @mesut sağbaş (5631)  bey servisiniz Aydın'da mı?

İstanbul Bayrampaşa da ki İlsem Yedek parçacıdan dün komple set aldım.450 Lira tuttu.Sonrasında ustaya verdim.Debriyaj balatası şanzımana uymadı.Bilya da 1mm kadar dar geldi.Sizce nedendir?

Yedek parçacı Avensis seti verdiğini söylüyor,hatta ruhsata bakarak verdi.Sonuç olarak 450 Liralık set uymadı aracıma.Bende 280 Liralık Kore malı almak zorunda kaldım.Bunun balatası şanzımana uydu.Bilya yine uymadı,yine yanlış vermişler.Sürekli git gel yapmayayım diye eski bilyayı taktık.Sonrasında İridyum buji ile motor ön kulağını değiştirdim.Performans ta artış mevcut fakat hala LPG kullanımından dolayı araç istediğim gibi gitmiyor :argh:
Toyota Avensis 2.0 D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2015, 13:26:28 »
İstanbul Bayrampaşa da ki İlsem Yedek parçacıdan dün komple set aldım.450 Lira tuttu.Sonrasında ustaya verdim.Debriyaj balatası şanzımana uymadı.Bilya da 1mm kadar dar geldi.Sizce nedendir?

Yedek parçacı Avensis seti verdiğini söylüyor,hatta ruhsata bakarak verdi.Sonuç olarak 450 Liralık set uymadı aracıma.Bende 280 Liralık Kore malı almak zorunda kaldım.Bunun balatası şanzımana uydu.Bilya yine uymadı,yine yanlış vermişler.Sürekli git gel yapmayayım diye eski bilyayı taktık.Sonrasında İridyum buji ile motor ön kulağını değiştirdim.Performans ta artış mevcut fakat hala LPG kullanımından dolayı araç istediğim gibi gitmiyor :argh:

Hayırlı olsun, eski 2.0 motorlarımız olan 3S-FE'ye ait debriyaj seti almışsınız, ufak bir zorlama ile en kısa sürede sıyırmasına hazırlıklı olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2015, 14:14:32 »
Peki bizim kullandığımız motorun kodu nedir.
2004 2.0 D4 , düz vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2015, 14:19:06 »
Peki bizim kullandığımız motorun kodu nedir.
2004 2.0 D4 , düz vites.

Avensis için 1AZ-FSE, Rav4'de bulunan motor ile aynıdır ancak Rav4'de direk enjeksiyonlu olmayan 1AZ-FE kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2015, 14:58:05 »
teşekkür ederim. Hazır bir uzmanı bulmuşken sizi biraz yoralım.  :)
Bildiğiniz gibi bu möodellerin farları ile sorunları var. Depo malı far alıcam ama kfam karıştı biraz. Bu farın içinde merceği falan çıkıyor mu. Ben sadece zenon  ampulu ve motoru mu yeni fara taşıyacağım ? yardımcı olursanız sevinirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2015, 15:21:31 »
teşekkür ederim. Hazır bir uzmanı bulmuşken sizi biraz yoralım.  :)
Bildiğiniz gibi bu möodellerin farları ile sorunları var. Depo malı far alıcam ama kfam karıştı biraz. Bu farın içinde merceği falan çıkıyor mu. Ben sadece zenon  ampulu ve motoru mu yeni fara taşıyacağım ? yardımcı olursanız sevinirim .

Xenon farlı 2004 Avensis aracınızın Xenon farları DEPO markasında şu an üretim planı içerisinde. İçerisinde Balast ve Xenon mercek barındırdığı için belli bir üretim teknolojisi ve kalite yakalanması gerekli.

Şu an temin edeceğiniz DEPO farlar aracınızın halojen farları olacağından ya halojen'e çevirerek yada ek xenon kit ile kullanmanız sonucu orijinalliğini bozduğu gibi orijinal ışık ve görüntü kalitesini yakalayamayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 325000
  • Model Yılı: '07
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2015, 10:42:22 »
Hayırlı olsun, eski 2.0 motorlarımız olan 3S-FE'ye ait debriyaj seti almışsınız, ufak bir zorlama ile en kısa sürede sıyırmasına hazırlıklı olun.

Usta, ilk aldığım uymadı şanzımana.Bilyası da 1mm kadar dardı.İlk aldığım neden uymadı o halde?
Toyota Avensis 2.0 D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2015, 11:05:16 »
Usta, ilk aldığım uymadı şanzımana.Bilyası da 1mm kadar dardı.İlk aldığım neden uymadı o halde?

Aldığınız ürünün kodunu verebilirseniz teknik olarak inceleriz? Üstelik bu sorunuzun cevabını biz değil, ruhsata bakarak veren arkadaşın vermesi gerekli.