Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 02, 2026, 22:14:37
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu:
Corona ile İstanbul'dan Çıktım Yola
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Corona ile İstanbul'dan Çıktım Yola (Okunma sayısı 751 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corona
Kan Grubu: A+
Model Yılı: '94
18 kere teşekkür etti
21 kere teşekkür edildi
«
:
Temmuz 06, 2015, 20:52:52 »
Herkese selamlar. Geçen hafta yaşadığım bazı talihsizlikleri burada paylaşmak istedim. Akraba bir büyüğüm rahatsız olduğu için onu ziyaret etmek maksadıyla '94 corona aracım ile İstanbul Tuzla'dan İzmir istikametine doğru yola çıktım. Araçta eşim ve çocuğum da vardı.
Önce Gemlik dolaylarında sevgili polis abilerimiz bana 189 TL radar cezası kestiler. Oldukça şaşırdım; çünkü polis abilerin radar olduğunu beyan ettiği tüm muhitte son model arabalarıyla beni sollamayan kalmamıştı, nasıl olurda bu radara sadece ben girerdim diye hayıflanırken bir müddet sonra bu hadisenin aslında bir ön uyarı olduğunu, bugünün asla unutamayacağım bir gün olacağı için radar cezasının da katmer olduğunu anladım.
Balıkesir il merkezini teğet geçen çevre yolda 110 km/h civarı giderken, şans eseri gösterge paneline üç numaralı bakışlarımdan birini attığım sırada motor arıza lambası yandı ve hararet göstergesi birden fırladı. Bir yandan "Lan !" diye çığlık atarken bir yandan da aracımı sağa çektim ve araç kendiliğinden stop etti. Öğlenin sıcağında indim kaputu açtım; motor bloğunun sol arka tarafından çok hafif duman çıkıyor ve oldukça çirkin bir koku geliyordu. (21 yaşındaki aracımda gram yağ kaçağı yoktur ve tamamen orjinaldir, resim yükleyeceğim) Şükür Balıkesirli tanıdıklar vardı ben onları onlar da tanıdıkları ustayı aradılar. Usta gelene kadar motorun soğumasını bekledim ve radyatör kapağını açtım; bir de ne göreyim, bizim motor teyemmüm ile gidiyormuş.
Motor iyice soğuyunca tamamen su doldurdum ve usta geldi. "bas bakalım marşa" dedi. Bastım, motor arıza lambası söndü araç da gayet düzgün çalışmaya başladı. Ancak radyatör kapağından su fışkırdıyordu. Usta beni takip et dedi. Şansıma (züğürt tesellisi) sanayiye çok yakındık ve araç sanayiye kadar rahat gitti.
Usta "conta gitmiş araç kalacak, sen İzmir'e yolun devamını otobüsle git ben yarın seni arar facianın detaylarını ve gerekli olan parçaları sana söylerim " dedi.
Ertesi gün usta aradı; "çok şanslıymışsın, böylesi zor görülür, motorda hiç bir şey yok, conta takımı, 4 buji ve 4 buji kablosu bana gönder ben aracı onarayım" dedi.
Hemen telefona sarıldım, İstanbul'da yaşadığım için Kartal, Pendik, Bostancı bildiğim ve ulaşabildiğim tüm parçacıları aradım; hemen hepsi ortalama 400 Tl fiyat ve üç gün süre istediler.
Dedim ulan İstanbul yokken İzmir vardı, derin bir araştırma sonucu Pınarbaşı 5. sanayide ES-ÇA otomotivi buldum. Çok kalender ve inanılmaz ilgili dükkan sahibi abimiz bana tüm parçaları İstanbul'un yarı fiyatına ve hemen verdi. Hemen parçaları Balıkesir'e yolladım. İki gün sonra da Balıkesir'e ustamın dükkanına gittim. Bu dükkan ve ustaları da gerçekten çok iyiydi. (Egemin insanı gerçekten bambaşka) gerçi verdikleri fiyat yüzünden halen uyuyamıyorum ama yapacak bir şey yok.
Kalorifer suyunu motordan alan 15 cm.lik hortum üzerinde sıyrık oluşmuş ve tüm radyatör sıvısı buradan boşalmış. Araç İstanbul'dayken ayda bir su bardağı kadar su eksiltiyordu ancak sebebini bulamıyorduk, demek o hortuma iyice yüklenmek gerekiyormuş. Şimdi eksiltme kalmadı
Tam 15 senedir Toyota kullanan birisi olarak hayatımda yaşadığım ilk arıza budur. 2008 Corolla elegant MMT aracımı satarak bu Coronayı almıştım ve Corolladan sonra bana çok konforlu ve çok performanslı gelmişti. İnanın karoser ve mekanik olarak belki de ülkemizdeki en iyi Coronalardan biridir. 40 litre LPG ile şehir içinde 380-400 km. yol yapıyorum.
Bir zamanlar bir ustamın bir sözü vardı; "motorda bir damla bile su eksiliyorsa bela geliyorum diyordur, sebebini mutlaka bulmalısın"
Balıkesir'deki ustalar da arabamı bolca övdükten sonra beni yolcu ettiler.
İşte böyle dostlar, kendinize çok iyi bakın.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona
Toyota Club Türkiye
«
:
Temmuz 06, 2015, 20:52:52 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
Araç: Corolla
Kan Grubu: ---
Kilometre: 140000
Model Yılı: '06
836 kere teşekkür etti
836 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona ile İstanbul'dan Çıktım Yola
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 06, 2015, 21:08:09 »
Gerçekten şanslıymışsınız.
Artık motor kaputunu yaşadığınız tecrübeye dayanaraktan 2 kat daha fazla açıp, herşeyi kontrol edersiniz.
Aslında her şey kontrol de değil, yaşı ilerlemiş araçların o kauçuk hortumlarının zamanla değişmesi lazım bana göre.
Geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın.
1.6 VVT
-
i
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
<<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
Araç: Corolla
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 48048
Model Yılı: '06
940 kere teşekkür etti
930 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona ile İstanbul'dan Çıktım Yola
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 06, 2015, 21:08:46 »
Geçmiş olsun abi. Corona sevdiğim bir kasadır
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu: