0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Devam edecektir yol bilgisayarındaki rakamlar artmaya; çünkü aracınız artık benzinde ilk bir iki km.yi kat edecektir. Dolayısıyla marşa basıp sürekli iki km. gittiğinizi düşünürsek tüketim daha da artacak diyebiliriz.
Sn Ahmet ATALAY, aynı model araca bende sahibim.Aracınıza LPG taktırmışsınız.Bende düşünüyorum ama yakıtım şehir içinde genelde 100 km'de 8,5 lt ortalama şu an mesela 8 lt sizi LPG'ye yönlendiren neydi.? yakıt tüketimi fazlamıydı.? memnunmusunuz,performansta bir değişiklik oldumu ? aydınlatırsanız memnun olurum.Saygılarımla
Bende Brc kit taktıralı daha 200 km olmadı.Taktırdığım yerde usta ile sizi bahsettiğiniz yol bilgisayarında görülen değerleri sorduğumda bana aktardığını aynen size aktarıyorum." Yol bilgisayarında 9 litre yazıyor diyelim"" Direk 1 litre ekle oldu mu 10 Litre "" 10 Litrenin %20 sini al ve sonuç 12 Litre lpg tüketimi"Ustamızın verdiği değerlerin kendi ölçümü olduğunu belirteyim. Kendisinde ix35 var. LDİ sistem ile dönüşüm yapılmış aracında aldığı ölçüm sonucunu bu şekilde belirtti.Not: Bir uzun yol tatilim var, temmuz sonuna doğru kendi tüketim değerlerim ve yaşadığım tecrübeleri aktaracağım inşallah.
İskender Bey öncelikle geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın, iş sebebiyle anca döüş yapabildim size.tüketim değerlerimiz aşağı yukarı aynı hatta benim son 500 küsur km ortalamam şehir içi 7.5 litre benzindi. Bu atmosferik motorlu aracı seçmemin sebebide lpg kit taktırmak ve dizel ekonomisine yaklaşasarak tasarruf etmekti.malum avensislerin 1.6 132 beygir motorları lpg sistemine en uyumlu motorlardan biri.Benzinli tüketimim 7.5 litre x 4,7 TL desek km de 35 kuruş yaktığını hesaplılyordum. Ama bu tasarruflu sürüş beni gerçekten zorluyor ve araba kullanma işini işkenceye çeviriyordu.muayenesi hazır gelmişken aracıma Brc marka lpg taktırdım ve şuan 300 km ye yaklaştım gazla.yol bilgisayarı 8 litre gösteriyor ki gaz tüketimim olsun 10 litre.10x1.96= yaklaşık 20 kuruş ki bu benim aracı rahat kullanarak kasmadan elde ettğim şehir içi değer şuan için.Neredeyse benzinli aracın yakıt fiyatının yarısı.(bugün itibarı ile muayenede bitti, ruhsatada işlettim ve toplam 350 Tl falan tuttu)Performans konusuna gelirsek, yorum yapmak için çok erken bence ama ilk izlenimlerim: ilk 100 kmde araç bana tutuk geldi, kendi kendime dedim acaba hatamı ettim diye ama sonra lpgnin motora adaptasyonumu desem yoksa 2500 devirde iken vites değişimi yerine 3000 devirde vites değiştirmeye başlamamdanmı desem performansı eskisini aratmaz oldu.önümde bir Tatil yolculuğu var nasipse bayramda.2000 km yol yapacağım gibi duruyor.kağıt üstünde yaptığım hesaba göre 300 - 350 Tl daha az yakıt masrafı görünüyor.korkmadan araca binmeye başladım açıkçası.umarım yardımcı olabilmişimdir.kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz.memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.
Bahadır Bey Sizin lpg konusundaki tecrübelerinize ve ölçümlerinize güveniyorum.bana bu ölçme şeklini brc bayi ayar otogaz sahibi taner usta aktardı.belkide beklentilerimi yüksek tutmamam için böyle dedi yada ldi sistem bu şekilde olabilir ama bende sizin ölçümünüze yakın bir sonuç elde edecğimi düşünüyorum şu ilk depo bi bitsin Devir konusunda benle aynı bilgiyi vermeniz açıkçası rahatlattı. 3000 devir çevirmek ve O shift ışığının daha uzun süre yandığını görmek beni strese soksada alışacağız artık
Ben hep Shifte uyuyorum artık, eskiden benzinde de uyardım LPG yi ilk taktırınca habire hız yaptım deviri 3000-3500 lere getirdim falan ama şimdilerde duruldum, 2000-2500 devirlerde vitesi arttır diyorsa arttırıyorum pek fark görmedim benzin ile lpg arasında.
Hocam tecrübeyle sabit, Lpg'de göstergelere inanmayın, ayrıca her aracın tüketimi, LPG'ye geçiş için ihtiyaç duyduğu sıcaklık farklı olabiliyor, ustanızın kullandığı araç Avensis'ten çok farklı. Bizim araçlar çok çabuk LPG'ye geçiyor mesela. Siz depodan depoya yaptığınız tüketime bakın. Bayramda yakşalık olarak 2500 km yol yapacağım. Buradan verileri aktarırım. Hatta karşılıklı kıyas yapalım. Bakalım kim daha az tüketiyor Hocam bu arabadan keyif almak istiyorsanız hiç Shift ışığına falan bakmayın. Strese girersiniz araba gitmiyor diye. Sonuçta ne için Lpg taktırdık, rahat rahat binin. En fazla 1.5 lt fark olur her 100 km'de. O da 3 tlcik yapar Benzinli günlerinizi hatırlayın
Abi devirli kullanınca araç canlanıyor ben buradayım diyor, atak karaktere bürünüyor. Araçtan kullanırken zevk alıyorsun.benzinde yapmaya kalksan 10 litre şehir içi 45-50 kuruş yakmaya sebepken 20-25 kuruşa bu zevki tadıyorsun. Belkide yeni diye böyle hissediyorum sonuç olarak bahadır beyde arada benzinle kullandığını belirtmiş.sende abi durulduğunu söylüyorsun.Sudan çıkmış balık gibiyim bu aralar. Son 1 haftadır hergün arabayla işe gidip geliyorum.haftada bir kullanırken arabayı şuan haftada bir kapının önünde duruyor araba İnşallah sorun yaşamayızda aldığımız zevk ve yaptığımız tasarruf burnumuzdan ve cebimizden misliyle çıkmaz.