Gönderen Konu: LPG KULLANIRKEN ORTALAMA YAKIT GÖSTERGESİ  (Okunma sayısı 10118 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 44 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
LPG KULLANIRKEN ORTALAMA YAKIT GÖSTERGESİ
« : Temmuz 06, 2015, 09:03:22 »
2013 model otomatik corolla premium sahibiyim
20 gun önce aracıma lpg montajı yaptırdım
ekranda bulunan ortalama yakıt göstergesi lpg yi de gösterir mi sadece benzine göre ayarlı değil mi
montajdan sonra değişmeye devam ediyor   

Toyota Club Türkiye

LPG KULLANIRKEN ORTALAMA YAKIT GÖSTERGESİ
« : Temmuz 06, 2015, 09:03:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG KULLANIRKEN ORTALAMA YAKIT GÖSTERGESİ
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2015, 10:58:45 »
ortalama yakıt göstergesi Benzini gösteriyor diye biliyorum. LPG tüketimide denemelerime göre ortalama tüketimin % 15-20 si kadar fazla. Yani ortalama tüketim 6 litre ise LPG tüketimin 7.2 civarında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2015, 11:00:48 »
lpg ile kullanırken de değerde değişim oluyor onu anlamadım ben zaten 8.6 lt idi ilk lpg taktırdığımda şimdi 8.9 lt ye çıktı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2015, 11:13:19 »
Devam edecektir yol bilgisayarındaki rakamlar artmaya; çünkü aracınız artık benzinde ilk bir iki km.yi kat edecektir. Dolayısıyla marşa basıp sürekli iki km. gittiğinizi düşünürsek tüketim daha da artacak diyebiliriz.
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2015, 11:22:38 »
Devam edecektir yol bilgisayarındaki rakamlar artmaya; çünkü aracınız artık benzinde ilk bir iki km.yi kat edecektir. Dolayısıyla marşa basıp sürekli iki km. gittiğinizi düşünürsek tüketim daha da artacak diyebiliriz.
benzinde o kadar gitmiyor. En fazla 300m sonra lpgye geçiş yapıyor. Hatta motor sıcaksa bir kaç saniye sonra da geçtiği oluyor.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2015, 11:45:38 »
değişimi anlamış değilim lpg olunca eco moduna çok bağlı kalmıyorum ama yine de benzine göre hesap yapan bir programın lpg de değişmesi ilginç acaba lpg verilerini de aktarmak için ayarlanmış olabilir mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2015, 15:15:38 »
Bende Brc kit taktıralı daha 200 km olmadı.Taktırdığım yerde usta ile sizi bahsettiğiniz yol bilgisayarında görülen değerleri sorduğumda bana aktardığını aynen size aktarıyorum.

" Yol bilgisayarında 9 litre yazıyor diyelim"
" Direk 1 litre ekle oldu mu 10 Litre "
" 10 Litrenin %20 sini  al ve sonuç 12 Litre lpg tüketimi"

Ustamızın verdiği değerlerin kendi ölçümü olduğunu belirteyim. Kendisinde ix35 var. LDİ sistem ile dönüşüm yapılmış aracında aldığı ölçüm sonucunu bu şekilde belirtti.

Not: Bir uzun yol tatilim var, temmuz sonuna doğru kendi tüketim değerlerim ve yaşadığım tecrübeleri aktaracağım inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2015, 15:18:18 »
Benim yol bilgisayarındaki değer ile lpg tüketimim arasında 0,9 ile 1.6 litre arasında fark oluyor 100kmde. Bunuda lpg meter ile hesaplıyorum.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2015, 15:24:25 »
yazılanlardan anladığım göstergede bulunan ortalamanın değişmesi normal ekrandaki ortalamaya 1 2 lt ekleyip lpg ortalamasını bulabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2015, 21:20:34 »
Yol bilgisayari ortalama yakıtı 1.2 ile çarpılır. Örneğin 8 litre ortalama yakıtınız varsa 8x1.2= 9.6 lt lpg.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2015, 08:44:00 »
Bende lpg dönüşümü yaptırmadan önce yol bilgisayarı   şehir içi genel kullanımı 8-9lt. idi.Lpg takıldıktan sonra tüketim 12 lt civarında sanırım lpgyide hesaplıyor çok ilginç çünkü 1 depo 37-38lt alıyor 80 tlye.sürekli 300  km,%90 şehir içi buda 100km ile ortalama 12-13 lt lpg yapıyor.12000km oldu dönüşüm yapalı durum aynı sürekli 4 çeker ve 2000cc  150hp.ye göre tüketimden çok memnunum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2015, 08:56:21 »
Sn Ahmet ATALAY, aynı model araca bende sahibim.Aracınıza LPG taktırmışsınız.Bende düşünüyorum ama yakıtım şehir içinde genelde 100 km'de 8,5 lt ortalama şu an mesela 8 lt sizi LPG'ye yönlendiren neydi.? yakıt tüketimi fazlamıydı.? memnunmusunuz,performansta bir değişiklik oldumu ? aydınlatırsanız memnun olurum.Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 08, 2015, 00:03:45 »
Sn Ahmet ATALAY, aynı model araca bende sahibim.Aracınıza LPG taktırmışsınız.Bende düşünüyorum ama yakıtım şehir içinde genelde 100 km'de 8,5 lt ortalama şu an mesela 8 lt sizi LPG'ye yönlendiren neydi.? yakıt tüketimi fazlamıydı.? memnunmusunuz,performansta bir değişiklik oldumu ? aydınlatırsanız memnun olurum.Saygılarımla

İskender Bey öncelikle geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın, iş sebebiyle anca döüş yapabildim size.tüketim değerlerimiz aşağı yukarı aynı hatta benim son 500 küsur km ortalamam şehir içi 7.5 litre benzindi. Bu atmosferik motorlu aracı seçmemin sebebide lpg kit taktırmak ve dizel ekonomisine yaklaşasarak tasarruf etmekti.malum avensislerin 1.6 132 beygir motorları lpg sistemine en uyumlu motorlardan biri.

Benzinli tüketimim 7.5 litre x 4,7 TL desek km de 35 kuruş yaktığını hesaplılyordum. Ama bu tasarruflu sürüş beni gerçekten zorluyor ve araba kullanma işini işkenceye çeviriyordu.muayenesi hazır gelmişken aracıma Brc marka lpg taktırdım ve şuan 300 km ye yaklaştım gazla.yol bilgisayarı 8 litre gösteriyor ki gaz tüketimim olsun 10 litre.
10x1.96= yaklaşık 20 kuruş ki bu benim aracı rahat kullanarak kasmadan elde ettğim şehir içi değer şuan için.
Neredeyse benzinli aracın yakıt fiyatının yarısı.(bugün itibarı ile muayenede bitti, ruhsatada işlettim ve toplam 350 Tl falan tuttu)

Performans konusuna gelirsek, yorum yapmak için çok erken bence ama ilk izlenimlerim:  ilk 100 kmde araç bana tutuk geldi, kendi kendime dedim acaba hatamı ettim diye ama sonra lpgnin motora adaptasyonumu desem yoksa 2500 devirde iken vites değişimi yerine 3000 devirde vites değiştirmeye başlamamdanmı desem performansı eskisini aratmaz oldu.önümde bir Tatil yolculuğu var nasipse bayramda.2000 km yol yapacağım gibi duruyor.kağıt üstünde  yaptığım hesaba göre 300 - 350 Tl daha az yakıt masrafı görünüyor.korkmadan araca binmeye başladım açıkçası.umarım yardımcı olabilmişimdir.kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz.memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 08, 2015, 00:14:23 »
Bende Brc kit taktıralı daha 200 km olmadı.Taktırdığım yerde usta ile sizi bahsettiğiniz yol bilgisayarında görülen değerleri sorduğumda bana aktardığını aynen size aktarıyorum.

" Yol bilgisayarında 9 litre yazıyor diyelim"
" Direk 1 litre ekle oldu mu 10 Litre "
" 10 Litrenin %20 sini  al ve sonuç 12 Litre lpg tüketimi"

Ustamızın verdiği değerlerin kendi ölçümü olduğunu belirteyim. Kendisinde ix35 var. LDİ sistem ile dönüşüm yapılmış aracında aldığı ölçüm sonucunu bu şekilde belirtti.

Not: Bir uzun yol tatilim var, temmuz sonuna doğru kendi tüketim değerlerim ve yaşadığım tecrübeleri aktaracağım inşallah.
Hocam yol bilgisayarında 9 lt yazan Avensis lpg ile maksimum 10.5 lt Lpg tüketir. Aynı araçla son 1 yıldır lpg ile geziyorum. Benim yaptığım ölçümler hep bu şekilde.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 08, 2015, 00:17:41
İskender Bey öncelikle geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın, iş sebebiyle anca döüş yapabildim size.tüketim değerlerimiz aşağı yukarı aynı hatta benim son 500 küsur km ortalamam şehir içi 7.5 litre benzindi. Bu atmosferik motorlu aracı seçmemin sebebide lpg kit taktırmak ve dizel ekonomisine yaklaşasarak tasarruf etmekti.malum avensislerin 1.6 132 beygir motorları lpg sistemine en uyumlu motorlardan biri.

Benzinli tüketimim 7.5 litre x 4,7 TL desek km de 35 kuruş yaktığını hesaplılyordum. Ama bu tasarruflu sürüş beni gerçekten zorluyor ve araba kullanma işini işkenceye çeviriyordu.muayenesi hazır gelmişken aracıma Brc marka lpg taktırdım ve şuan 300 km ye yaklaştım gazla.yol bilgisayarı 8 litre gösteriyor ki gaz tüketimim olsun 10 litre.
10x1.96= yaklaşık 20 kuruş ki bu benim aracı rahat kullanarak kasmadan elde ettğim şehir içi değer şuan için.
Neredeyse benzinli aracın yakıt fiyatının yarısı.(bugün itibarı ile muayenede bitti, ruhsatada işlettim ve toplam 350 Tl falan tuttu)

Performans konusuna gelirsek, yorum yapmak için çok erken bence ama ilk izlenimlerim:  ilk 100 kmde araç bana tutuk geldi, kendi kendime dedim acaba hatamı ettim diye ama sonra lpgnin motora adaptasyonumu desem yoksa 2500 devirde iken vites değişimi yerine 3000 devirde vites değiştirmeye başlamamdanmı desem performansı eskisini aratmaz oldu.önümde bir Tatil yolculuğu var nasipse bayramda.2000 km yol yapacağım gibi duruyor.kağıt üstünde  yaptığım hesaba göre 300 - 350 Tl daha az yakıt masrafı görünüyor.korkmadan araca binmeye başladım açıkçası.umarım yardımcı olabilmişimdir.kafanıza takılan herşeyi sorabilirsiniz.memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.
Performans ister istemez azalıyor. Son 5 gündür keyfi benzinde kullanıyorum aracı, gerçekten özellikle ilk 3 viteste farkı hissettim diyebilirim. Dediğiniz gibi lpg ile biraz daha fazla devir çevirmek gerekiyor. Zaten bu durum atmosferik motorun çalışma karakteri. Keyifli sürüş için 3 bin devirin altına düşürmemek gerekiyor aracı.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 08, 2015, 00:49:32 »
Bahadır Bey Sizin lpg konusundaki tecrübelerinize ve ölçümlerinize güveniyorum.bana bu ölçme şeklini brc bayi ayar otogaz sahibi taner usta aktardı.belkide beklentilerimi yüksek tutmamam için böyle dedi yada ldi sistem bu şekilde olabilir ama bende sizin ölçümünüze yakın bir sonuç elde edecğimi düşünüyorum şu ilk depo bi bitsin :D

Devir konusunda benle aynı bilgiyi vermeniz açıkçası rahatlattı. 3000 devir çevirmek ve O shift ışığının daha uzun süre yandığını görmek beni strese soksada alışacağız artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 08, 2015, 00:57:05 »
Ben hep Shifte uyuyorum artık, eskiden benzinde de uyardım LPG yi ilk taktırınca habire hız yaptım deviri 3000-3500 lere getirdim falan ama şimdilerde duruldum, 2000-2500 devirlerde vitesi arttır diyorsa arttırıyorum pek fark görmedim benzin ile lpg arasında. :blink:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 08, 2015, 01:05:32 »
Bahadır Bey Sizin lpg konusundaki tecrübelerinize ve ölçümlerinize güveniyorum.bana bu ölçme şeklini brc bayi ayar otogaz sahibi taner usta aktardı.belkide beklentilerimi yüksek tutmamam için böyle dedi yada ldi sistem bu şekilde olabilir ama bende sizin ölçümünüze yakın bir sonuç elde edecğimi düşünüyorum şu ilk depo bi bitsin :D

Devir konusunda benle aynı bilgiyi vermeniz açıkçası rahatlattı. 3000 devir çevirmek ve O shift ışığının daha uzun süre yandığını görmek beni strese soksada alışacağız artık :D
Hocam tecrübeyle sabit, Lpg'de göstergelere inanmayın, ayrıca her aracın tüketimi, LPG'ye geçiş için ihtiyaç duyduğu sıcaklık farklı olabiliyor, ustanızın kullandığı araç Avensis'ten çok farklı. Bizim araçlar çok çabuk LPG'ye geçiyor mesela. Siz depodan depoya yaptığınız tüketime bakın. Bayramda yakşalık olarak 2500 km yol yapacağım. Buradan verileri aktarırım. Hatta karşılıklı kıyas yapalım. Bakalım kim daha az tüketiyor :)
 Hocam bu arabadan keyif almak istiyorsanız hiç Shift ışığına falan bakmayın. Strese girersiniz araba gitmiyor diye. Sonuçta ne için Lpg taktırdık, rahat rahat binin. En fazla 1.5 lt fark olur her 100 km'de. O da 3 tlcik yapar :) Benzinli günlerinizi hatırlayın :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 08, 2015, 01:11:01 »
Ben hep Shifte uyuyorum artık, eskiden benzinde de uyardım LPG yi ilk taktırınca habire hız yaptım deviri 3000-3500 lere getirdim falan ama şimdilerde duruldum, 2000-2500 devirlerde vitesi arttır diyorsa arttırıyorum pek fark görmedim benzin ile lpg arasında. :blink:

Abi devirli kullanınca araç canlanıyor ben buradayım diyor, atak karaktere bürünüyor. Araçtan kullanırken zevk alıyorsun.benzinde yapmaya kalksan 10 litre şehir içi 45-50 kuruş yakmaya sebepken 20-25 kuruşa bu zevki tadıyorsun. Belkide yeni diye böyle hissediyorum sonuç olarak bahadır beyde arada benzinle kullandığını belirtmiş.sende abi durulduğunu söylüyorsun.
Sudan çıkmış balık gibiyim bu aralar. Son 1 haftadır hergün arabayla işe gidip geliyorum.haftada bir kullanırken arabayı şuan haftada bir kapının önünde duruyor araba :D

İnşallah sorun yaşamayızda aldığımız zevk ve yaptığımız tasarruf burnumuzdan ve cebimizden misliyle çıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 08, 2015, 01:18:03 »
Hocam tecrübeyle sabit, Lpg'de göstergelere inanmayın, ayrıca her aracın tüketimi, LPG'ye geçiş için ihtiyaç duyduğu sıcaklık farklı olabiliyor, ustanızın kullandığı araç Avensis'ten çok farklı. Bizim araçlar çok çabuk LPG'ye geçiyor mesela. Siz depodan depoya yaptığınız tüketime bakın. Bayramda yakşalık olarak 2500 km yol yapacağım. Buradan verileri aktarırım. Hatta karşılıklı kıyas yapalım. Bakalım kim daha az tüketiyor :)
 Hocam bu arabadan keyif almak istiyorsanız hiç Shift ışığına falan bakmayın. Strese girersiniz araba gitmiyor diye. Sonuçta ne için Lpg taktırdık, rahat rahat binin. En fazla 1.5 lt fark olur her 100 km'de. O da 3 tlcik yapar :) Benzinli günlerinizi hatırlayın :)

Aynen ya, araba hemen sıcaklığı arttırıyor, harekete geçer geçmez tık lpg ye geçiyor bende de...Bu durum yaza özelde değil aslında, kışında benzinde kullanırken bakardım hararet kısmı nerdeyse 1 km falan gidince olması gerektiği orta noktalara gelirdi. Bu yönden de siper bu AVENSİS :)

Abi devirli kullanınca araç canlanıyor ben buradayım diyor, atak karaktere bürünüyor. Araçtan kullanırken zevk alıyorsun.benzinde yapmaya kalksan 10 litre şehir içi 45-50 kuruş yakmaya sebepken 20-25 kuruşa bu zevki tadıyorsun. Belkide yeni diye böyle hissediyorum sonuç olarak bahadır beyde arada benzinle kullandığını belirtmiş.sende abi durulduğunu söylüyorsun.
Sudan çıkmış balık gibiyim bu aralar. Son 1 haftadır hergün arabayla işe gidip geliyorum.haftada bir kullanırken arabayı şuan haftada bir kapının önünde duruyor araba :D

İnşallah sorun yaşamayızda aldığımız zevk ve yaptığımız tasarruf burnumuzdan ve cebimizden misliyle çıkmaz.

Ecmain, inşallah hiç sıkıntı yaşamayız arabalarımızla tek derdimiz lpg ye gelebilecek zamlar olsun :)

Canlanıyor canlanmasına da ne bileyim tırstım burada LPG devir olayı falan konuları okuyunca, aslına bakarsan ben izinde baya devir yaptım test etmek için lpg ayarı için 2. viteste 4000 devirleri falan geçtim ama sonra tırstım gibi oldum , duymadığım sesleri duyar gibi oldum :) Aslında hala daha tırsık vaziyetteyim bu yüzden 2000 devirlerde eski usül kullanmaya başladım  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 08, 2015, 01:20:03 »

Çıkmaz sorun Allah'ın izniyle. Benim tahminim 200 bin km kadar sıkıntı çıkarmaz bu Valvematik motor. Şu anki hesapla 2000 tl gibi bir rakama bütün motor yenilenir. Zaten yaptığın kar bunun misliyle fazlası. Gerçi o kadar süre kim tutar aracını elinde o da atrı konu. Benim ustam Lpg'ye bundan daha uyumlu bir motor yok demişti taktırdığımda. Bu arada ben Hdi sigortadan motor garantisi yaptırmıştım çok pimpirikli olduğum için. 3 yıl 100000 km için 190 tl para ödedim geçen sene. Şimdiki aklım olsa yaptırmazdım.
Avensis elegant extra