Gönderen Konu: klima konusunda?  (Okunma sayısı 2191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
klima konusunda?
« : Temmuz 05, 2015, 18:09:22 »
selamlar arakdaşlar. 2015 temmuz 1.6 advance manuel araç aldık hayırlısıyla binmek nasip olsun hepimize.

şimdi aracı alırken satış temsilcisi arkadas ısrarla klima ayrı bir elektrikli motorla calışıyor. aractan güç çekmiyor. yakıtı etkilemiyor dedi. ama ben kullanma klavuzunda veya nette bunla ilgili bişey bulamadı bilgisi olan varsa iki bişey desin de aydınlananalım.   ;)
Trafikte kendinden başka herkesi sarhoş kabul et! Kaza riskin minimuma inecektir.

Toyota Club Türkiye

klima konusunda?
« : Temmuz 05, 2015, 18:09:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: klima konusunda?
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2015, 18:46:42 »
Velev ki öyle olsun, elektrikli motorla çalışsın. Bu elektrik nereden gelecek? Yine motordan gelecek, yakıtı etkileyecek. İyi sallamış arkadaş.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2015, 19:02:56 »
Maalesef satış elemanı yeterli bilgiye sahip değilmiş :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 19:03:22
Aracınız hayırlı olsun bu  arada
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2015, 19:57:38 »
tesekkurler. neyse ugradıgımda ben ona öğretirim artık. bizi kekledi demekki. :kötü:
Trafikte kendinden başka herkesi sarhoş kabul et! Kaza riskin minimuma inecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2015, 20:24:08 »
bizim araçlar içinde aynı şeyi söylüyorlar,nitekim klima çalışırken yada kapalıyken araç perfomansında bir değişim sözkonusu olmuyor yada hissedilir derecede olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2015, 20:27:18 »
eski araç klimaları kadar motordan güç kaybettirmeyen(güç kaybını hissetmek zor), yakıtı hissedilir derecede artırmayan (100 km de ortalama 0.2 lt kadar fark ettiren)bir klima sistemi var. 2008 dizelde böyle,sanırım sizin aracın sistemi 2008 corolladan aşağı kalmayacaktır. Hayırlı olsun...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2015, 22:09:30 »
Aslında ben klima konusunda bilgi sahibi olmadan hatta bişey sormadan böyle bişey söyledi. Hatta 7*24 kullanıyor herkes. polen filtren cabuk dolar o yuzden filan dedi. iddia su klima ilk calısırken motordan guc alıp daha sonra bobin sistemli bir motorla kendi gucunu kendisi uretip yakıt utketimi veya cekişe etki etmiyormuş. bilemedim ben şimdi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2015, 22:12:28 »
Ahmet Güve abimiz daha önce bahsetmîşti yanlış hatırlamıyorsam. Klima gücünü kayış ve kasnak yardımıyla direkt motordan alıyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 05, 2015, 22:14:14
Hatta şöyle bir konu geçmişti. Motor devrii yüksek iken klimayı açmak kasnağa zarar verebilir diye. Klimayı motor rolantide iken açmak en doğrusu diye
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2015, 22:58:17 »
doğrudur. ama bi satış elemanı bunu böyle net söyleyince benim de kafam karıştı. eski audilerde filan böyle bi sistem varmıs galiba. belki capon abiler de böyle bişey yapmıs mdır dedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2015, 15:06:00 »
1.33 Corolla hakkında bilgi alırken bizim satış temsilcisi de aynı şeyi bana demişti. "Performansı etkilemez, ayrı bir motoru var" diye. Ya bunu söyleyenler aynı arkadaşlar ya da böyle bir şey gerçekten var. :rofl:
Bu arada aracı aldıktan sonra denedim klima cidden çekişi benim anlayabileceğim bir şekilde düşürmemişti. Önceki 110 hp 230 torkluk aracımda bariz hissederdim halbuki.
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 08, 2015, 23:55:45 »
şu anda üretilen tüm otomobillerin kliması motor kayış tahriklidir.gücünü v kayışı dediğimiz volan kayyışından aır.motor gücü arttıkça his azalır buda motorun ürettiğ güç ile alakalıdır.200 hp arabada klimayı hissetmezken 90 hp lik motorda açınca güç alacağından özellikle rolantide güç kaybı hissedilir.uzun yolda pek anlaşılmasada yokuş çıkarken bir alt vitese düşer buda klima faktörüdür düşük hacimli motorlarda.klimanın araca bindirdiği yük yaklaşık 10 hp civarındadır.buda 90 hp de %10  200 hp de %5 dir.bu yüzden elektirk motorlu klima sadece evimizdeki buzdolaplarında ve klimalarda mevcuttur.bunlarda 220v ile kompresörü çevirmektedir.klima motoru kullanılırken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır.
motor çok yüksek devirde3000-4000 de dönerken açılmasa ii olur çünkü kasnağı kompresörü hareket ettiren clutch(debriyaj)küçücük plastiklerle dönmektedir.
2.klima açık iken araç stop edilmememlidir.çünkü tekrar çalıştırıken clutch bozulabilir.
3.her2 ayda bir klima gazı devirdaim yapılmalıdır. ki içindeki nem ve yağı döndürsün.
evimizdeki buzdolaplarını taşıdıdktan sonra 5 saat dinlendirmemizdeki gaye budur.gaz alta çöksün ki pistonlar yağsız kalmasın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 09, 2015, 00:02:22 »
şimdi bir klima tam güçte yaklaşık 5 beygir güç çeker tahminen.  5 beygirine akuyle çalıştıracak motor araçta var mı velev ki var. o akü kaç dakika dayanacak velev ki dayandı akü tekrar şarj olmak için şarj motorunu çalıştırmak isteyecek yöne motordan güç çalacak.
ama mitsibishilerde bu klima motorunun yuzde bilmem kaç elektrik motor yardımıyla çalıştığı oldukça hatr ssayılır bir miktar motordan az güç aldığını okumuştum.
aracınız hayırlı olsun
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 09, 2015, 00:36:23 »
Anlamak basit kaputu açar bakarsınız klima kompresörü v kayışına bağlımı değilmi. Ben bu zamana kadar olmayanına rastlamadım. Start stop özelliği için Almanlar fren geri kazanım enerjisini kullanıyorlar. Araç tekrar çalışması bu enerjiyle oluyor.  Toyotada belki farklı bir sistem geliştirmiş olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 09, 2015, 00:39:20 »
2006 corolla hb aracımdada klimanın performansa ve yakıta gözle görülür bir etkisi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 09, 2015, 17:54:55 »
Valla ben ikna oldum. Yokmuş öyle bişey nabalım. Nasip ucan arabaya artık. Forumdaslara teşekkürler.😏

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2015, 23:54:38 »
klima güç alır.tüketilen her şey arabadan güç alır
klima
eskiden direksiyon pompası artık elektrikli
ışıklar farlar
yük kişi sayısı
rüzgar
lastik basıncı
kalorifer motoru
port bagaj
daha bir sürü şey
bunlar yakıtı etkiler.ayrıca 3000 metre yükseklikte olan araç ile deniz kenarındaki araç arasında bile yakıt fark eder.o kadar etken var ki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2015, 00:36:00 »
Konuyu inş dağıtmış olmayacam ama bir sorunum var klima ile ilgili klima eskisi kadar açar açmaz soğutmuyor biraz daha geç biraz daha az bu sorun lpg  montajı ve bakım yapıldıktan sonra oldu bakım ilk kez özel serviste yapıldı güvendiğim bir yerden , hangisi ile bağlantılıdır veya başka bir şeyden midir , polen filitresini ben kendim sökebilir miyim ,araç comfort extra 2012 auris cevaplarınız için çok sağolun bu arada
ıslak adam yağmurdan korkmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2015, 01:40:38 »
selamlar arakdaşlar. 2015 temmuz 1.6 advance manuel araç aldık hayırlısıyla binmek nasip olsun hepimize.

şimdi aracı alırken satış temsilcisi arkadas ısrarla klima ayrı bir elektrikli motorla calışıyor. aractan güç çekmiyor. yakıtı etkilemiyor dedi. ama ben kullanma klavuzunda veya nette bunla ilgili bişey bulamadı bilgisi olan varsa iki bişey desin de aydınlananalım.   ;)

Elektrikli motor olması klimanın motora daha az yüklenmesini sağlar ancak yakıta hiç etkisinin olmadığının söylenmesi satış temsilcisinin teknik bilgi eksikliğinden kaynaklanmakta. Elektrik motoru gücü nereden alıyor?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2015, 03:34:23 »
Konuyu inş dağıtmış olmayacam ama bir sorunum var klima ile ilgili klima eskisi kadar açar açmaz soğutmuyor biraz daha geç biraz daha az bu sorun lpg  montajı ve bakım yapıldıktan sonra oldu bakım ilk kez özel serviste yapıldı güvendiğim bir yerden , hangisi ile bağlantılıdır veya başka bir şeyden midir , polen filitresini ben kendim sökebilir miyim ,araç comfort extra 2012 auris cevaplarınız için çok sağolun bu arada

Klima gazınızı kontrol ettirin derim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."