Lastiğe ne kadar hava basarsanız basın üretici max psi değerini geçmeyin. Sonucu dönülmez yollara sokabilir
Lastiğe ne kadar hava basarsanız basın üretici max psi değerini geçmeyin. Sonucu dönülmez yollara sokabilir
Evet haklısın zaten oraya ulaşmıyoruz benim lastiklerin max psi 51
Peki ben şöyle bir soru sorsam? Bizim yıldızlı mandanın bagaj dolu ve 5 kişiyle önerilen basınç arkalar için 41 önler için 33. 41 basmak yemedi açıkcası. 33 33 şuan. Yolda da böyleydi. Lastikleri yeni aldım. Aldığım yer de 32 33 iyidir dedi. Ne yapmalı bu işe?
Peki ben şöyle bir soru sorsam? Bizim yıldızlı mandanın bagaj dolu ve 5 kişiyle önerilen basınç arkalar için 41 önler için 33. 41 basmak yemedi açıkcası. 33 33 şuan. Yolda da böyleydi. Lastikleri yeni aldım. Aldığım yer de 32 33 iyidir dedi. Ne yapmalı bu işe?
Hiç bir şey olmaz, aracın üreticisi ne öneriyorsa onu kullanmalı. Benim araç boşken ön 33, arka 31 öneriyor, doluyken ön 35 arka 35 öneriyor. Fakat bu bile az geliyor bazen. Bagaj harici araca 1-2 kişi daha binince ön biraz daha basılıyor. O nedenle uzun yolda araba doluysa 36-36 kullanırım. Şehir içi için 33-31 kullanırım.
Selamın aleyküm
avensislerdede 5 kişi ile 35 ön 34 arka vermiş ama lastik ısınınca 38 lere dayanıyor araba takır tukur oluyor 1 yada 2 kişi iken kaç hava basmalı
selametle
Yük durumuna göre üretici 41 arkaya lastik basıncı tavsiye ediyorsa Mutlu'nun da dediği gibi kullanılabilir. Bu illa 41 olacak demek de değil, belli sınırlar içinde 39-40 da olabilir. Üretici töleransları dahilinde, yol-yük durumuna göre, lastik basınçlarını üst sınıra yakın kullanmak iyidir.
Üretici sınırları dahilinde 1psi düşülebilir ön ve arka. Yine yol ve yük durumuna göre mümkün mertebe üst değerler seçilebilir Avensis için de. Gerisi konfor beklentisine kalıyor ama bence konfor ikinci planda düşünülmeli.
Bu arada stepne basıncını kontrol ettim geçen gün, biraz düşüktü. Stepneyi çıkarana kadar bütün bagajı boşaltmak gerekti maalesef. Eskiden Anadollar'da ne rahattı halbuki.
Avensise devamlı ön arka 36psi basıyorum.Şehir içi ve dışı aynı başınçla geziyorum.Lastikler 17 inç.