Gönderen Konu: 2005 Corolla Teyp/CD Çalar Problemi  (Okunma sayısı 13508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
2005 Corolla Teyp/CD Çalar Problemi
« : Aralık 23, 2008, 20:17:53 »
arkadaşlar merhaba...2 gün önce arabamı yıkattım, pasparları içine ıslak koymuşlar,arabada bayağı bir nem olmuştu...Dün teyp kısmının(yol bilgisayar dahil) hiç çalışmadığını gördüm...Acaba nemden oksitlenmemi yaptı...Kendi düzelirmi...Sigortalarda bişe yokmuş...Servis birine daha aynısının olduğunu ve bir müddet sonra(1 hafta) düzeldiğini benimde 1 hafta bi beklememi, aksi halde istanbul a tamire göndereceklerini ve tamirinin 250-300 YTL tutacağını belirttiler...Sizce arıza ne olabilir...Ne yapmalıyım, bu rakam sadece tamirat için çok değilmi...
2009 TİBURON

Toyota Club Türkiye

2005 Corolla Teyp/CD Çalar Problemi
« : Aralık 23, 2008, 20:17:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2005 Corolla Teyp/CD Çalar Problemi
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2008, 20:21:19 »
250-300 ytl fazla gibi geldi bana.Umarım bir süre bekledikten sonra düzelir...
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2008, 15:04:44 »
teyp-yol bilgisayarı tamiratını servis İstanbul a gönreriyormuş...Bunun alternatifi yokmudur...İyi bir elektronik tamircisi bu işi çözebilirmi yoksa ssırf tamirata 300 kağıt bayılmak çık yazık olsa gerek, birde 15 günde falan geri geliyormuş tamirden, eh artık...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2008, 16:53:16 »
bekle bakalım olmazsa yeni teyp al dvd li felan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2008, 18:22:45 »
elektronik aletleri her ustaya elletmemek lazım yoksa işin sonunda hurda oluyor :(
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2008, 14:26:15 »
bende sorun oldu tamirine 380 lira istendi bende teyp tamir ettirmekten vazgeçtim 60 liraya teyp çerçevesi aldım 200 liraya teyp mp3 usb sd kartlı mis oldu tek mahsun yol bil.iptal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2008, 17:25:40 »
arkadaşlar sorunu hallettim hemde oldukça ucuza...Teybi söktürüp eskişehirde iyi bir elektronikçiye verdim, sağolsun 1 günde halletti(entegresimi yanmış ne).Fiyat olarakta 65 dedi 55 verdim helalleştik...Tabiki sadece servislere yaptırabileceğimiz yada dışarda yaptırmamızın sakıncalı olacağı şeyleri servislere yaptırmak lazım ama basit bir arıza için 250-300 de verilmez(bildiğim kadarıyla servislerde elektronikçi olmuyor, onlarda İstanbul a merkeze gönderiyorlar, e orasıda anlaştığı bir yere yaptırıyordur muhtemelen; o yerde kafasına göre bilet kesiyordur fiyatta...Tekelcilik bu olsa gerek)
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 01, 2009, 21:43:53 »
Geçmiş olsun Erkin arkadaşım
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2009, 14:33:46 »
Geçenlerde arkadaşın Peugeot 206 marka arabasının teybi küt diye gitti. Peugeot servisi dahil gidilmedik tamirci, duyulmadık fiyat kalmadı. Teyip blaupunkt (Umarım doğru yazmışımdır ). Neyse 2 saat arayıp teyip servisini bulduk Denizli de, adam çok sakin; kontağı çıkarttırdı. Kutup başlarını çıkardı ve yaklaşık 1o dakika beklenildi. Sonra tekrar kutup başları takıldı kontak takıldı ve tık , çalıştı.   Benzer sorunu olanlar bence denesin.  Ha unutmadan, Peugeot servisi İzmire göndereceklerini ve 200 milyondan az tutmayabileceğini de söyledi. Biz kaça mı yaptırdık. 20 YTL. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2009, 21:41:27 »
Merhaba,
2005 model toyota corolla sol aracımın cd çaları durduk yere bozuldu. CD alıp çıkarıyor ama hiç görüntü yok ekranda, ne radyo çalışıyor ne cd çalar ne de yol bilgisayarı. Bu sorunla daha önce karşılaşmış arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Teknokam kaça tamir eder, alternatif tamirciler var mıdır? Bu sorun neden olur.
Teşekkürler.
Taner Yüksel
cep: 0.505.7470771
taner_yuksel@yahoo.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2009, 22:58:13 »
  Merhaba Taner bey.Kendinizi tanışma bölümünde tanıttınız mı bilmiyorum ama avatar bilgilerinizde tam olmadıgından hangi şehirde ikamet ettiğinizide bilemiyorum doğal olarak.
   Sorununuza da gelecek olursak,1 yıl kadar bir zamandır bu forumdayım ama böyle bir arıza ile karşılaşan oldugunu duymadım.Sanırım siz ilksiniz.Elektronik bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olabilirlermi bilmiyorum ama siz arızanız için istersiniz şehrinizde bulunan yetkili servise de bir müracaat ediniz isterseniz.En azından problemin ne oldugunu öğrenirsiniz..Saygılarımla...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2009, 23:21:27 »
Bende 2004 Elegant  Avensisimde müzik cdlerini açamıyorum acaba hangi formattaki müzik dosyalarını oynatabiliyor cd çalarlarımız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2009, 14:27:39 »
Merhaba,
2005 model toyota corolla sol aracımın cd çaları durduk yere bozuldu. CD alıp çıkarıyor ama hiç görüntü yok ekranda, ne radyo çalışıyor ne cd çalar ne de yol bilgisayarı. Bu sorunla daha önce karşılaşmış arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Teknokam kaça tamir eder, alternatif tamirciler var mıdır? Bu sorun neden olur.
Selam arkadaşlar benimde aracımıda aynı arıza oldu.Ben cizrede olduğum için burda pek işten anlayan usta yok. onun için cd çaları söküp Ankara'ya göndermeyi düşündüm.onun için Ankara'da bu işi yapabilecek iyi bir usta varmı diye foruma mesaj yazdım. ama kimse ilgilenmedis Sanırım kimsede böyle bir arıza olmamış. Bende müsait bir günde cd çaları kendim söküp Ankara'ya gönderecektim. Ama bu gün bir baktım ki cd çalar kendi kendine düzelmiş. arızadan eser yok.
Benim tahminim bizim burda bir haftadır kesintisiz yağmur yağıyor. Sanırım arabanın elektrik aksamına su temas etmiş ve kısa devre türü bir arıza vermiş. ve birde şu var bu yağmurlu günlerde ne zaman aracıma binsem sanki aracın bir yerlerine su dolmuşta sağa sola sallanırmışçasına gibi ses geliyor. İnşallah aynı arızı tekrar etmez. ama yinede bilen varsa söylesin ANKARA'DA BU CD ÇALARIN ARIZASINI TAMİR EDECEK İYİ BİR USTA VAR MI? Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2009, 21:49:34 »
benimde cd içinde kaldı bi daha çıkmadı...servise götürdüm..araba garantide olduğu için direk değişek dedi..garantisi olmasaydı (bu benim tahminim) onarım yapacakları pek sanmıyorum...
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 09, 2009, 11:01:46 »
haftasonu aşırı yağmurda arabayı kullandım. çift şerit yolda ortada tek şeridi kullanarak ilerledik. 80 km süratlerde akıcı  bir trafik vardı. bu sabah işe gitmek için arabama bindim ve çalıştırdım. fakat teyp ekranında hiçbir görüntü yok. stop edip, kontağı açtım yine yok, çalıştırdım yine yok. neyse işe geldim. aracı park ettim. hem motor bölümündeki hem de konsol içindeki sigortaları kontrol ettim (söküp taktım), hepsi sağlam. görüntü yine yok, yok.

bir tek kutupbaşını söküp takma işlemini yapmadım. onu da deneyeceğim. olmadı 1-2 gün bekleyeceğiz. nemden dolayı teyp kendini korumaya almış olabilir. bu sorunla karşılaşan başka bir arkadaş var mı?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2009, 11:20:27 »
Aşağıdaki sorun bende de var; daha da ilginci yağmurdan sonra cd calar bozuldu ve sonradan kendiliğinden çalıştı. Bunun nedeni nedir?

bu yağmurlu günlerde ne zaman aracıma binsem sanki aracın bir yerlerine su dolmuşta sağa sola sallanırmışçasına gibi ses geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2009, 11:27:01 »
Aynı arıza benim aracımda da oldu vae 1 - 2 gün sonra kendiliğinden düzeldi.Bu günlerde bu arıza ile pek çok kişi karşılaşıyor.Sanırım cd playerda nem veya su kaçması gibi bir nedenden dolayı kısa devre sorunu oluyor.Bu bence bir üretim hatası.Toyotada böyle bir sorun olması çok büyük bir ayıp.Toyotaya karşı gittikçe soğuyorum.Sanırım yakında Toyotacı değil Wolkswagenci olacağım.AYRICA BU KONU ZATEN TARTIŞILIYOR.İSTERSENİZ ORDAN TAKİP EDİN http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/2005-model-toyota-corolla-sol-aracimin-cd-calari-durduk-yere-bozuldu-8257/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2009, 11:41:04 »
Aynı arıza benim aracımda da oldu vae 1 - 2 gün sonra kendiliğinden düzeldi.Bu günlerde bu arıza ile pek çok kişi karşılaşıyor.Sanırım cd playerda nem veya su kaçması gibi bir nedenden dolayı kısa devre sorunu oluyor.Bu bence bir üretim hatası.Toyotada böyle bir sorun olması çok büyük bir ayıp.Toyotaya karşı gittikçe soğuyorum.Sanırım yakında Toyotacı değil Wolkswagenci olacağım.AYRICA BU KONU ZATEN TARTIŞILIYOR.İSTERSENİZ ORDAN TAKİP EDİN http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/2005-model-toyota-corolla-sol-aracimin-cd-calari-durduk-yere-bozuldu-8257/

teşekkürler gökhan bey,
aynı konu burada daha önce tartışıldığı için arama yaptığımda bu çıktı karşıma ve buraya yazdım.
taner bey sorununu burada devam ettirmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

benim aracımdaki cd değil kasetçalar. kasetçalarda daha önce duymamıştım bu sorunu.

+ yönetici arkadaşlar bu iki konuyu birleştirirlerse daha faydalı olur. hem arama açısından hem konu bütünlüğü açısından.

2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2009, 12:21:30 »

+ yönetici arkadaşlar bu iki konuyu birleştirirlerse daha faydalı olur. hem arama açısından hem konu bütünlüğü açısından.

Teşekkürler Murat Bey. Konular, "2005 Corolla Teyp/CD Çalar Problemi" başlığı altında birleştirildi. Arkadaşlar, moderasyon konusunda bu tür hatırlatmalarla bize her zaman yardımcı olabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2009, 12:24:59 »
Teşekkürler Murat Bey. Konular, "2005 Corolla Teyp/CD Çalar Problemi" başlığı altında birleştirildi. Arkadaşlar, moderasyon konusunda bu tür hatırlatmalarla bize her zaman yardımcı olabilirsiniz.

rica ederim. diğer konuyu bildirdiği için gökhan'a da teşekkürler