Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 03, 2026, 17:18:34
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
park etme kamerası
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: park etme kamerası (Okunma sayısı 3814 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: 0+
park etme kamerası
«
:
Aralık 23, 2008, 19:36:24 »
arkadaslar araçlarınzda park etme yanı park edılecek yerı göruntuleyen sıstem kullanan varmı gece ve gunduz ayrımı yapabılıyormu bu sıstemler orjınal toyota servıslerınde satılıyor galıba fıyatları hakkında bılgı sı olanlardan fıkırlerını soylemelerını rıca edıyorum.sımdıden tesekkur ederım
yanlızlık paylaşılmz paylaşılınca yanlızlık olmaz.
Toyota Club Türkiye
park etme kamerası
«
:
Aralık 23, 2008, 19:36:24 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Ynt: park etme kamerası
«
Yanıtla #1 :
Aralık 23, 2008, 19:46:20 »
Bu kameraların renki ekran ve siyah beyaz olanları var diye biliyorum.Gece gündüz ayrımı derken zaten gündüz uşuğa gerek yok.Arkadaşımda vardı gece geri vites lambası aydınlatmaya yetiyordu.Yeni teknoloji olarak dikiz aynasına monte edilen var.Onlar güzel.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Aralık 23, 2008, 20:05:34 »
evet haklısın bende bıraz araştırma yaptım ve tatmın edıcı sonuclar buldum arabamda orjınal gps sıstemı var mevcut ekranı kullanarak goruntuleye bılıyor.sadece arka plakanın altına kamera yerlestırıyor ve bunu gps ın ekranına bağlıyor işlem tamam.maliyet acısındanda makul fıyatta artık taktırmayı dusunuyorum.ayrıntıları taktırınca burda sızlerle paylasırım. paylasımların için teşekkurler tolga aydoğan bu arada enıştemın soyadıda aydoğan nerde ıkamet edıyorsun sormamda sakınca yoksa.onlar ist.beykozda oturuyolar.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Aralık 23, 2008, 20:18:02 »
Bende istanbul dayım.Ekran varsa sorun yok sen merceğine bak.Çok kaba olmasın.Taktırdığın zaman da zarif bir görüntü versin.bende baktım biraz 80 liradan 400 liraya kadar var nette.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Aralık 23, 2008, 20:24:15 »
evet haklısın zaten toyota servısınde taktıracağım orjınalı buyuk deyıl markaya gore deyışıyor kapsamları ilgine teşekkurler.tolga
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Aralık 23, 2008, 20:27:19 »
Rica ederim.İyi arka görüşler
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Aralık 23, 2008, 20:32:58 »
aslında kendım ıcın deyıl arada eşimde kullanıyor arka koruyucuyu bırkackez cızdı bende bu sorundan kurtulmak icin bunu dusundum boylece boya masrafından kurtulurum.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Aralık 23, 2008, 20:35:29 »
Şimdi anlaşıldı
Eşiniz için iyi olur diyeceğim ama sanırım sizin için daha iyi olacak
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Aralık 23, 2008, 20:38:13 »
haklısın cuzdanıda dusunmek gerek
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Aralık 24, 2008, 00:50:13 »
Arkadaşım umarım konuyu dağıtmış olmam ama navigasyon ekranına bağlayacağım demişsin park kamerasını. Navigasyon ekranı olarak ayrıca bir cihazmı kullanıyorsun yoksa cd çaların yerine takılan multimedya cihazındanmı kullanıyorsun.
Teşekkürler...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Aralık 24, 2008, 01:31:44 »
aslında bıraz eksık yazdım kusuruma bakmayın.navıgasyon sıstemı benım arabada aynı zamanda cd calar gorevı goruyor.2 gırısı var 1 cd ıcın, 1 de navıgasyon ıcın ekran aclıp hem muzık cd sını koyabılırsın aynı zamanda gps yanı navıgasyon dvd sını koyabılıyorsun.ekran renklı dokunmatık bu sısteme kamerayı arka plakaya monte edıyor ve bağlantısını yapıyor.ayrıca cıhaz kullanmaya gerek yok. ben şu an yurt dısında ıkamet edıyorum arabamıda burdan aldığım için , bır neyı özel serı takıp ettiğim kadarıyla toyota turkıyede satısa sunduğu araçlara bu sıstemı henuz koymuyor çunku navıgasyon sıstemı tam yerleşmedıği icin şimdılık kullanmıyor.eyer ınternetten bakarsan rav4 vıp modellerıne daha ayrıntılı inceleme şanşın olacaktır.zaten burda orjınal takmassan garantıyı ıptal edebılıyorlar.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
If it is not Boeing, I am not going... ;)
Araç: Prius
Kilometre: 135000
Model Yılı: '10
2 kere teşekkür etti
18 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Aralık 24, 2008, 08:27:33 »
arkadaşlar sanırım burda bi yanlış bilgilendirme var. Yetkili servislerde takılan görüntülü park sensörü dedikleri şey kameraya bağlanan değil, sadece torpidonun üstüne yerleştirilen bir lcd ekran. Ve bu ekranda sadece dijital rakamlarla arkanızdaki nesneye ne kadar yaklaştığınız metre cinsinden gösteriyor.
Yani kamera destekli park sensörleri Toyota'nın orijinalinde Türkiye'de yok diye biliyorum.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Aralık 24, 2008, 15:49:12 »
arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben zatenyazımda belırttim suan yurtdısında yaşıyorum belcıkada ,avrupada satışa sunulan toyota modellerınde hepsınde deyıl ama vıp modellerınde gps navıgasyon sıstemı bulunuyor.ekran 7 ınclık bu kucuk bı televızyon ekranı gıbı dokunmatık bu sısteme ayrıca ekran takılmıyor mevcut ekranı cok fonsıyonlu kullanabılıyorsunuz.araca sadece özel kameraları var onları monte edıyorlar ıster arkaya ıster ön tarafa ve bağlantı yerlerı gps de mevcut soketlı yerıne gecırıyorlar ve sıstem ıslıyor.gerı vıtese olduğu zaman sıstem otomatık devreye gırıyor ve ekranda arkayı yanı park edeceğiniz yerı net bır şekılde goruyorsunuz.toyota turkıyede satışa sunduğu araclara bu sıstemı henuz koymuyor cunku gps yanı adrese dayalı navıgasyon sıstemı tam olarak turkıyede oturmadığı icin sımdılık koymuyor dıye bılıyorum.ayrıca pusat sarsılmaz beyın dedıği park sansuru de var ama o seslı uyarı sıstemı. şimdıyenı sıstemler cıktı opsıon olarak 0 km aracları alırken kendı kendıne arac park edıyor.ama fıyatı cok pahalı bıldığim kadarıyla mercedes bazı modellerınde kullanmaya başladı bu sıstemı.araç gerıye kendı manevra yaparak park edıyor sız hıc bır seyle uğraşmıyorsunuz.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
2908 kere teşekkür etti
3274 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Aralık 24, 2008, 16:05:38 »
Kendi kendine park etme sistemi uzun zamandır Prius'da da var bildiğim kadarı ile. Ayrıca sanırım VW Touran'da da olması lazım.
Ayrıca Avatarınız'da bölge seçebilirsiniz Ahmet bey.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Aralık 24, 2008, 16:34:47 »
teşekkurler hakan bey şimdı oldu galıba evet dediğiniz doğru artık bazı modeller otomatık park etmeyı kullanmaya başladı.bu aracların fıyatlarını bayağı yukarı cıkarttı doğal olarak.zaten satışlar krız nedenıyle bayağı duşuk seyredıyor.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #15 :
Aralık 26, 2008, 19:26:03 »
Ahmet Bey teşekkür ederim açıklamalarınız için ...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #16 :
Aralık 30, 2008, 16:46:58 »
daha öncekı yazımda da belırtiğim gibi kamerayı mevcut gps ekranına bağlayarak devreye gırıyor. gps toyota araçlarında kullandığı orjınal ekrandır cd/radyo aynı zamanda sesli ve görüntülü yol bilgisayarı cok yonlu kullanıma acık özellıklerı var tlf rehberı,gıdılecek olan yolun trafık durumu, yol calışması ve kazaların olduğu yerı bıldıren göruntü, daha bırcok ozellık mevcut.surucuye bırcok kolaylık sağlıyor araç kullanmayı daha bı zevklı hale getırıyor.inşanlah daha ayrıntılı olmuştur.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Aralık 31, 2008, 17:11:00 »
Benim passat'ta var geri görüş kamerası.Renkli olarak çalışıyor.Çalıştığı günlerde gayet iyi yararlanıyorum.Kamera ön konsoldaki Dvd playere bağlı çalışıyor.Aşagıda linki tıklayıp bakarsanız daha detaylısını görebilirsini.Dvd player AVT marka,kamerada ona bağlı bir aksesuar olsa gerek...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»