merhaba arkadaşlar. hepinize hayırlı cumalar ve hayırlı ramazanlar diliyorum.
sıkıntı yaratan konu şu. torpido gözündeki sürekli çer çöp ve tozdan dolayı epey bi canım sıkkın. fan yada klima açıkken hiçbirşey koyamıyorum hemen tozlanıyor ve ufak çer çöp saman gibi baya pisleniyor. öyle böyle değil (ya resim yükleyemiyorum bir türlü. bu konuda da yardım ederseniz sevinirim ) daha önce servise bakıma gittiğimde söylemiştim ya burada filtre gibi bişey yok sanırım bi bakın dedim ama bişey yapmadılar ''bunlar böyle'' deyip geçiştirdiler.
dün malum trafik sigortasını yeniledim ve ruhsata koyayım diye torpido gözünü açınca canım sıkıldı. torpido gözünü çıkardım temizleyeyim diye ,bu arada polen filtresinide kontrol ettim,sağından solundan mı kaçırıyor bu pislikleri diye ama sızıntı yok ancak dikkatimi çeken şey polen filtresinin hemen üstünde bulunan şu iç/dış hava sirkülasyonunu sağlayan klape/kapak her neyse o açık duruyor yani polen fltresinin üstü tamamen açık (ön kapağı değil. hani fltreyi değiştirirken kullanılan dikdörtgen kapak değil) hazır bunuda deneyeyim dedim, fanı açtım önce yavaş hızda sonra en yüksek seviyeye doğru. kapakta bi hareket yok. fan çalışırken iç/dış hava düğmesine bastım havayı içerden çevirsin diye klape/kapağı iyice geri çekti ve dış hava girişini kapattı. tekrar dış hava saylasındiye tuşa bastığımda sadece kapağı serbest bıraktı.polen filtresinin üzerine kapanmadı. garibime gitti D sınıfı bir araçta olmaması gereken bi problem .corollada da aynı tip polen filtre ve fan motoru kullanıyor sanırım. yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.