Gönderen Konu: Durmaya yakın titreme  (Okunma sayısı 4009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Durmaya yakın titreme
« : Temmuz 01, 2015, 21:53:45 »
2 gündür farkettim, araba durmaya yakın devir ara ara 600ün altına düşüyor ve hafif titreme ile tekrar 600 ve üzerine çıkıyor.  Havaların çok sıcak olmasından mıdır nedir bilmiyorum. Neden olabilir? Sorun çıkarır mı ilerde? Henüz lpg takılmadı ama 2 gün içerisinde taktırmayı düşünüyorum.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Toyota Club Türkiye

Durmaya yakın titreme
« : Temmuz 01, 2015, 21:53:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
Ynt: Durmaya yakın titreme
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2015, 22:37:24 »
maf sensörü ve kelebek boğazını temizlettirin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2015, 22:42:19 »
Kelebek boğazı daha 1000km önce temizlendi. 2 gündür farkettim çok dur kalk ve havanın sıcağından da olabilir mi?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 02, 2015, 12:50:35
bu sabah yine takip ettim hava sıcaklığı ile ilgili birşey değil. neden olabilir acaba? trafikte giderken frene basınca duracak sırada hafif 600 ün altına düşünce titriyor ve daha büyük sorun çıkarmasından korkuyorum. fikir ve önerilerinizi rica ediyorum. bu arada yarın sabah için ayar otogazdan randevu aldım brc için.

not: maf sensörünü az önce kontrol ettim yeni gibi pırıl pırıl ne toz ne is var bakımda temizlenmiş demek ki. boğaz kelebeği de 80000 bakımında temizlenmişti gözümün önünde. başka ne sorun olabilir acaba? iyice kafama takıldı. bayram öncesi uzun yola çıkacak araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2015, 22:30:14 »
maf temizliği maf taki sensörün pırıl pırıl olmasıdır.şayet bu öyle ise kelebek boğazıda çın bakın pırıl pırıl ise bilgisayara bağlanıp bakılmalıdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '09
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2015, 23:22:15 »
Kerem bey boğaz kelebeği temizliğini sökülerek tersten de yapılması gerekir.Birde öyle deneyin.
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2015, 09:51:46 »
Kerem bey boğaz kelebeği temizliğini sökülerek tersten de yapılması gerekir.Birde öyle deneyin.

temizlikler daha 1000km önce yapıldı hemen kirlenmiş olması mümkün değil. Toyotronic Mithat Usta'nın orada yapıldı bakım ve temizlik gözümün önünde. olmadı tekrar Mithat Usta'ya gösteririm brc montajından sonra. az önce montaj için bıraktım geldim ayar otogaz Taner Usta'ya. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2015, 10:45:44 »
Bahsi geçen durum çok nadiren de olsa bende yaşıyorum aracım 2006 model benzinli araç fark ettiğim araç fan açmaya yakın bunu yapıyor soğuk motorda yapmıyor takip edin isterseniz mesela motor sıcak ara ara kısa süreli fan açıyor sizde bu esnada ışıklarda veya başka yerde durmak için frene bastığınızda tam durma esnasında anlık düşük geri toparlıyor ben bunu şuna bağlıyorum siz frene bastığınızda fren  sistemi motordaki kompresör ile çalışıyor bu esnada araç birde fan açıyor araçta hafif çaplıda olsa anlık bir düşmem toplama oluyor .Ben buna bağlıyorum. Âmâ şöyle deyim ben belki 2-3 ayda 1 kere denk geliyorum veya hiç denk gelmiyorum desem yeri ondan dolayı da önemsemiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2015, 10:53:37 »
Bahsi geçen durum çok nadiren de olsa bende yaşıyorum aracım 2006 model benzinli araç fark ettiğim araç fan açmaya yakın bunu yapıyor soğuk motorda yapmıyor takip edin isterseniz mesela motor sıcak ara ara kısa süreli fan açıyor sizde bu esnada ışıklarda veya başka yerde durmak için frene bastığınızda tam durma esnasında anlık düşük geri toparlıyor ben bunu şuna bağlıyorum siz frene bastığınızda fren  sistemi motordaki kompresör ile çalışıyor bu esnada araç birde fan açıyor araçta hafif çaplıda olsa anlık bir düşmem toplama oluyor .Ben buna bağlıyorum. Âmâ şöyle deyim ben belki 2-3 ayda 1 kere denk geliyorum veya hiç denk gelmiyorum desem yeri ondan dolayı da önemsemiyorum

fandan da olabilir bilemiyorum ama yolda ara ara denk geliyor. bir de dün arabayı çalıştırdım direksiyonu sağa sola çevirdikçe de devrin bir miktar düşüp çıktığını gördüm. acaba diyorum elektrik aksamıyla da ilgili olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2015, 14:58:13 »
Az önce toyotronic Mithat ustaya gittim ve durumu söyledim. Perşembe günü getir kalibrasyon yapalım dedi. Borcum ne olacak dediğimde ücret almayacağım dedi sağolsun. Seviyorum ben bu adamı  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2015, 17:55:42 »
Az önce Mithat ustaya gittim ve kalibrasyonu yaptı ama değişen bir şey olmadı. Bu şekilde kullanıp bazı şeyleri görmezden geleceğim. Çok pimpirikli olmaya gerek de yok. Gezip keyfini çıkarmaya bakacağım artık. Baktım çok ilerleyip stop etmeye kadar giderse o zaman bir şeyler düşünürüm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '08
  • 12 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2015, 18:28:31 »
Hocam aracı çok dinleyip durma.

bende bu şekilde çok dinledim aracımı keyfim kaçtı. olur olmaz oynattım orasını burasını. sonra satmak zorunda kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 09, 2015, 18:37:27 »
Hocam aracı çok dinleyip durma.

bende bu şekilde çok dinledim aracımı keyfim kaçtı. olur olmaz oynattım orasını burasını. sonra satmak zorunda kaldım.

öyle yapacağım artık. lpg yi de yeni taktırdım ki uzun zaman kullanayım dedim. böyle orasına burasına bahane bulursam ben de satarım ondan korkuyorum. en güzeli görmezden geleceğim bazı şeyleri.