Gönderen Konu: T27 Stepnenin Altindaki Hortum  (Okunma sayısı 1046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
T27 Stepnenin Altindaki Hortum
« : Temmuz 01, 2015, 18:52:59 »
Bugun stepnenin altindaki keceyi cikardim temizlemek icin.
Yillardir biriken taslari, topraklari cikarirken siyah bir hortum oldugunu gordum. Ucuna civata takip tikamislar. Ne oldugu konusunda fikrim yok.
Ayrica hortumun uzerinde 2011 yaziyor. Sanirim uretim tarihi. (Aracim 2010 model)

Toyota Club Türkiye

T27 Stepnenin Altindaki Hortum
« : Temmuz 01, 2015, 18:52:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Stepnenin Altindaki Hortum
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2015, 19:56:03 »
Bana yakıt deposu hava hortumu gibi geldi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2015, 21:19:52 »
Burak LPG acil durum tahliye hortumu olabilir
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2015, 00:07:20 »
Mehmet bey eger oyle olsaydi 2010 model aractaki hortum 2011 tarihli olmazdi diye dusunuyorm. Hem orjinal birseye benzemiyor. Poset sıkıstırılıp ucuna vida takarak tikamislar.

Murat hocam lpg tankina 2 ince bakir boru bagli. Ama bu hortum eskiden evlerde kullandigimiz tupun hortumu gibi.

Acaba benzin deposuna mi bagli bu hortum? Eskiden yedek depo gibi birsey mi vardi ki bagajda? Hortumu biraz ceker gibi yaptim ama bosta degil. Bir yere bagli ama anlayamadim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2015, 00:09:42 »
Benim bildiğim bu LPG tanklarında, Allah muhafaza herhangi bir yangın vb şeyde içeride gazın genleşmemesi  ve patlamaması için bir tahliye ağzı var, buradan gazı boşaltması gerekiyor. Sendeki bu hortumda muhtemelen o kısma bağlıdır diye düşünüyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2015, 03:48:33 »
Mehmet bey eger oyle olsaydi 2010 model aractaki hortum 2011 tarihli olmazdi diye dusunuyorm. Hem orjinal birseye benzemiyor. Poset sıkıstırılıp ucuna vida takarak tikamislar.

Murat hocam lpg tankina 2 ince bakir boru bagli. Ama bu hortum eskiden evlerde kullandigimiz tupun hortumu gibi.

Acaba benzin deposuna mi bagli bu hortum? Eskiden yedek depo gibi birsey mi vardi ki bagajda? Hortumu biraz ceker gibi yaptim ama bosta degil. Bir yere bagli ama anlayamadim

Haklisiniz burak bey ben uzerinde 2011 vurgusu yaptiginizda orjinal arabanin senesini gosteriyor ve  araba lpg siz diye benzin deposu hava hortumu demistim. Buyuk ihtimal murat abinin dedigi sekilde lpg tahliye hortumu olabilir. ama kafama takilan siz alt muhafaza oldugu icin suan fark ettiniz lpg li alt muhafazasi olmayan araclarda bu hortumu daha once arac altinda neden grmedim diye merak icindeyim bende.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."