0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Follow me uygulamanızı resimlerle desteklerseniz bize de yardımcı olursunuz. Sislere mi bağladınız parklar mı devreden çıkarttınız. Tam bilgimiz yok. Aydınlatırsanız sevinirm.
yok aldığım modül seçenekli şekilde isteğinize bağlı ben far+park+tavan olarak kullandım kontak açılınca farlar devreden çıkıyor parklar devrede araç çalışınca farlar tekrar yanıyor. Aracı kilitlerken yine aynı 3lü yanıyor belirlediğiniz sürede sönüyor. Gündüz ise yalnız tavan devreye giriyor o sensörden bağımsız baya orjinal oldu tavsiye ederim sanalpazar veya sahibinden den mertmod yazarsanız çıkar yapılmış videolar da var youtube deda zaten kendi siteside var yapan Talip bey telefonda da yardımcı oluyor fiyatta bu özelliklere göre pahalı değil kargo ile toplam 98 tl + sizin elektrikçiye elemeğiniz oda 40-50 civarı
Yok arkadaşlar modül ne kadarki 100 tl işçilik vereyim. İkincisi birazcık elektronik bilginiz varsa gelen şema o kadar açık ki bağlarken ustamın takıldığı yerde ben yardım ettim gerçi emin olmak için Talip beyle de teğitleştik. Benim ustam tanıdık olduğu için 25 tl işçilik verdim ha yabancı bir ustaya da takarmısın değince istediği fiyat 50 tl idi öyle 180 filan beni bozar şakası bir yana toplam 140-150 ye bu iş hallolur bu arada o röle hangisi gündüz farı için normal far rölesi mi yoksa?
İsmim ismet Osmanbey çok teşekkür ediyorum soran arkadaş olmuştu aracım 1993 xl corolla (ae101) 1.6 karbüratörlü tip. Bu arada osman bey şu an hemen uğraşamam ama sizi yoracağım ama biraz daha detaylı bir çizim olabilir mi bir de bu röle hangi röle takıldığım yerde size tekrar yazabilirmiyim. Bu arada mertmod firmasından talip beyin no su www.mertmod.com adresinde var
İsmet bey, kusura bakmayın isimle ilgili düzeltmeyi yaptım. Röle 12 volt herhangi bir röle olabilir. Hatta ben şu elektronik devrelerde kullanılan yeşil, mavi renkli röleler varya küçücük onlardan kullandım. Çünkü gündüz ledi çok akım çekmiyor, onun için problem olmaz. Araçlarda kullanılan rölelerde olur ancak, genelde parçacılarda satılan röleler, far, korna röleleri tek kontaklıdır. Size lazım olan normalde açık ve normalde kapalı kontağı olan röle. Tabiiki istediğiniz zaman yazabilirsiniz, bizde zamanımız olduğunca ve elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde yardımcı oluruz.
Çok Çok özür yine sıkacağım ama peki kullanılan direnç kaç ohmluk olması lazım sonuçta voltaj düşürme işlemi yapacak galiba. Birde sizin elle çizdiğiniz şemaya göre kısık duruma düşünce oluşacak olan parlaklığı zannedersem dirence göre ayarlayacak bu durumda bir ayarlı direnç yani pot kullansak olur mu sizce?? Ha birde ben bunu far değilde parklara aynı mantıkla uygulayabilirim galiba peki eksi tetikle yapabilirmiyim benim farlar ve park "-" tetikle çalışıyor. Amma da fantezi arıyorum galiba