Gönderen Konu: ae101 Far sensörü ve gündüz farı  (Okunma sayısı 3426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '93
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
ae101 Far sensörü ve gündüz farı
« : Haziran 28, 2015, 23:39:27 »
2-3 gün önce 1993 corollama mertmod firmasından far sensörü + follow me modülü aldım taktık ve gayet güzel çalışıyor. Şimdilik sorun yok birde gündüz farı yapmak iatiyorum bir arkadaşın yaptığı çalışma vardı fakat bulamadım. Farlar yanınca gündüz farlarının kısık yanmasını nasıl sağlayabilirim acaba

Video eklendi: https://youtu.be/LNJtMmTKzbs
TÜPLÜ JAPOON

Toyota Club Türkiye

ae101 Far sensörü ve gündüz farı
« : Haziran 28, 2015, 23:39:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 Far sensörü ve gündüz farı
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2015, 00:02:20 »
Follow me uygulamanızı resimlerle desteklerseniz bize de yardımcı olursunuz. Sislere mi bağladınız parklar mı devreden çıkarttınız. Tam bilgimiz yok. Aydınlatırsanız sevinirm.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2015, 00:42:18 »
Bende aldım o modüllerden fakat montajını yapan olmadığı için orda öyle bekliyor
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2015, 00:42:49 »
Follow me uygulamanızı resimlerle desteklerseniz bize de yardımcı olursunuz. Sislere mi bağladınız parklar mı devreden çıkarttınız. Tam bilgimiz yok. Aydınlatırsanız sevinirm.
yok aldığım modül seçenekli şekilde isteğinize bağlı ben far+park+tavan olarak kullandım kontak açılınca farlar devreden çıkıyor parklar devrede araç çalışınca farlar tekrar yanıyor. Aracı kilitlerken yine aynı 3lü yanıyor belirlediğiniz sürede sönüyor. Gündüz ise yalnız tavan devreye giriyor o sensörden bağımsız baya orjinal oldu tavsiye ederim sanalpazar veya sahibinden den mertmod yazarsanız çıkar yapılmış videolar da var youtube deda zaten kendi siteside var yapan Talip bey telefonda da yardımcı oluyor fiyatta bu özelliklere göre pahalı değil kargo ile toplam 98 tl + sizin elektrikçiye elemeğiniz oda 40-50 civarı
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2015, 00:54:02 »
yok aldığım modül seçenekli şekilde isteğinize bağlı ben far+park+tavan olarak kullandım kontak açılınca farlar devreden çıkıyor parklar devrede araç çalışınca farlar tekrar yanıyor. Aracı kilitlerken yine aynı 3lü yanıyor belirlediğiniz sürede sönüyor. Gündüz ise yalnız tavan devreye giriyor o sensörden bağımsız baya orjinal oldu tavsiye ederim sanalpazar veya sahibinden den mertmod yazarsanız çıkar yapılmış videolar da var youtube deda zaten kendi siteside var yapan Talip bey telefonda da yardımcı oluyor fiyatta bu özelliklere göre pahalı değil kargo ile toplam 98 tl + sizin elektrikçiye elemeğiniz oda 40-50 civarı
Bende aynı marka ve özelliklere sahip olanı taktırmıştım işçilik içinde 180 tl. Gündüz farı olayını @Osman Şenyurt yapmıştı videoda vardı fakat bende bulamadım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 29, 2015, 01:03:54
Bu mini role ile gündüz ledini yapabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2015, 02:32:35 »
Yok arkadaşlar modül ne kadarki 100 tl işçilik vereyim. İkincisi birazcık elektronik bilginiz varsa gelen şema o kadar açık ki bağlarken ustamın takıldığı yerde ben yardım ettim gerçi emin olmak için Talip beyle de teğitleştik. Benim ustam tanıdık olduğu için 25 tl işçilik verdim ha yabancı bir ustaya da takarmısın değince istediği fiyat 50 tl idi öyle 180 filan beni bozar :) şakası bir yana toplam 140-150 ye bu iş hallolur bu arada o röle hangisi gündüz farı için normal far rölesi mi yoksa?
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2015, 06:45:15 »
Yok arkadaşlar modül ne kadarki 100 tl işçilik vereyim. İkincisi birazcık elektronik bilginiz varsa gelen şema o kadar açık ki bağlarken ustamın takıldığı yerde ben yardım ettim gerçi emin olmak için Talip beyle de teğitleştik. Benim ustam tanıdık olduğu için 25 tl işçilik verdim ha yabancı bir ustaya da takarmısın değince istediği fiyat 50 tl idi öyle 180 filan beni bozar :) şakası bir yana toplam 140-150 ye bu iş hallolur bu arada o röle hangisi gündüz farı için normal far rölesi mi yoksa?
Ben Mertmod bayisinde taktırınca tuzlu oldu.Montajı kendisi yapıyordu bende uğraşmıyayım dedim.Montaj şeması mevcut o kolaydı. Senin araç hangi versiyon? Ben bagaj açma ve cam kaldırma modülüde taktım sırada far yıkama var gibi. Role normal mini role diye tabir edilenlerden.Bide Talip beyin telefonu varmı sizde burdan yada özelden yazarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2015, 12:38:38 »
Merhaba İsmet bey,

Öncelikle uygulamanız  hayırlı olsun, güle güle kullanın.  Arkadaşların bahsetmiş olduğu uygulamam ile ilgili;

Video burada :! No longer available

Konu burada: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=66919.0

Gerçi Yaşar beyde çizmiş  ama, bende çizdim, ledlerin farlar yanınca kısık yanmasını sağlayan sistem şu:

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2015, 01:48:58 »
İsmim ismet Osmanbey çok teşekkür ediyorum soran arkadaş olmuştu aracım 1993 xl corolla (ae101) 1.6 karbüratörlü tip.
 Bu arada osman bey şu an hemen uğraşamam ama sizi yoracağım ama biraz daha detaylı bir çizim olabilir mi bir de bu röle hangi röle takıldığım yerde size tekrar yazabilirmiyim. Bu arada mertmod firmasından talip beyin no su www.mertmod.com adresinde var
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2015, 09:23:05 »
İsmim ismet Osmanbey çok teşekkür ediyorum soran arkadaş olmuştu aracım 1993 xl corolla (ae101) 1.6 karbüratörlü tip.
 Bu arada osman bey şu an hemen uğraşamam ama sizi yoracağım ama biraz daha detaylı bir çizim olabilir mi bir de bu röle hangi röle takıldığım yerde size tekrar yazabilirmiyim. Bu arada mertmod firmasından talip beyin no su www.mertmod.com adresinde var

İsmet bey, kusura bakmayın isimle ilgili düzeltmeyi yaptım.  Röle 12 volt herhangi bir  röle  olabilir. Hatta ben şu elektronik devrelerde  kullanılan yeşil, mavi renkli röleler  varya  küçücük onlardan kullandım. Çünkü gündüz ledi çok akım çekmiyor, onun için problem olmaz. Araçlarda kullanılan rölelerde  olur  ancak, genelde parçacılarda satılan röleler, far, korna röleleri tek kontaklıdır. Size lazım olan normalde açık ve normalde kapalı kontağı olan röle. Tabiiki istediğiniz zaman yazabilirsiniz, bizde zamanımız olduğunca ve elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde  yardımcı oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2015, 12:16:33 »
İsmet bey, kusura bakmayın isimle ilgili düzeltmeyi yaptım.  Röle 12 volt herhangi bir  röle  olabilir. Hatta ben şu elektronik devrelerde  kullanılan yeşil, mavi renkli röleler  varya  küçücük onlardan kullandım. Çünkü gündüz ledi çok akım çekmiyor, onun için problem olmaz. Araçlarda kullanılan rölelerde  olur  ancak, genelde parçacılarda satılan röleler, far, korna röleleri tek kontaklıdır. Size lazım olan normalde açık ve normalde kapalı kontağı olan röle. Tabiiki istediğiniz zaman yazabilirsiniz, bizde zamanımız olduğunca ve elimizden geldiğince bilgimiz dahilinde  yardımcı oluruz.

Çok Çok özür yine sıkacağım ama peki kullanılan direnç kaç ohmluk olması lazım sonuçta voltaj düşürme işlemi yapacak galiba. Birde sizin elle çizdiğiniz şemaya göre kısık duruma düşünce oluşacak olan parlaklığı zannedersem dirence göre ayarlayacak bu durumda bir ayarlı direnç yani pot kullansak olur mu sizce?? Ha birde ben bunu far değilde parklara aynı mantıkla uygulayabilirim galiba peki eksi tetikle yapabilirmiyim benim farlar ve park "-" tetikle çalışıyor. Amma da  fantezi arıyorum galiba  :D
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2015, 16:00:25 »
Çok Çok özür yine sıkacağım ama peki kullanılan direnç kaç ohmluk olması lazım sonuçta voltaj düşürme işlemi yapacak galiba. Birde sizin elle çizdiğiniz şemaya göre kısık duruma düşünce oluşacak olan parlaklığı zannedersem dirence göre ayarlayacak bu durumda bir ayarlı direnç yani pot kullansak olur mu sizce?? Ha birde ben bunu far değilde parklara aynı mantıkla uygulayabilirim galiba peki eksi tetikle yapabilirmiyim benim farlar ve park "-" tetikle çalışıyor. Amma da  fantezi arıyorum galiba  :D

(-) yada (+) tetik o sizin sisteminize  kalmış  hiç  farketmez. Dirence  gelince,  zaten kullanacağınız gündüz ledleri 12 voltluk  olacağı için bize  çok küçük dirençler  gerekiyor. Onun için pot olmaz bence, ama yinede denemek lazım bilemiyorum.  6, 10, 15 ohm gibi dirençler olmalı,   bunları  artık deneme yanılma yöntemiyle  farlar açıkken gündüz ledlerinin  ne kadar kısılmasını istediğinize  göre ayarlayacaksınız. Birde dirençler en azından şöyle 5 wattlık falan olurlarsa  ısınma da olmaz.  Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2015, 22:12:16 »
Arkadaşlar belki faydası olur far sensörü ve followme için video ekledim ilk yazımda var. Birde soru soracam cam modülü tavsiyesi alabilir miyim motorlarıma zarar vermiyecek şekilde.Bu arada Osman bey ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum gayet güzel ve anlaşılır yardımcı oldunuz. Eminim sorunsuz kendim yapabilirim.
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2015, 23:01:12 »
Mfk İnvelis olabilir ben Mfk takmıştım sorunsuz çalışıyor. Şimdiki modüller termikli sıkışmaya karşı korumalı.