Gönderen Konu: Sararan Ön Farlar  (Okunma sayısı 4600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Sararan Ön Farlar
« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2015, 21:06:22 »
bende avensisin üst kısmındaki hafif soluk yerlere pasta yaptım yumuşak bir süngerle. Cizmemeye gayret  ettim bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl olacsk
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2015, 21:06:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 03, 2015, 21:47:27 »

bende avensisin üst kısmındaki hafif soluk yerlere pasta yaptım yumuşak bir süngerle. Cizmemeye gayret  ettim bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl olacsk

Aynı şekilde yine solcak. Hatta daha çok solcak. Tecrübeyle denenmiştir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #22 : Temmuz 03, 2015, 21:57:22 »
Aynı şekilde yine solcak. Hatta daha çok solcak. Tecrübeyle denenmiştir
peki çözümü nedir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 03, 2015, 21:59:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #24 : Temmuz 03, 2015, 22:02:22 »
Astar+vernik
peki linki var mı bu ürünlerin ilke hiç uygulamadım  ben daha önce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 03, 2015, 22:06:56 »
peki linki var mı bu ürünlerin ilke hiç uygulamadım  ben daha önce
Link varmı bilmiyorum. Ama bu oyle normal uygulanacak birşey degil. Araba boyar gibi yapilacak. Tabancaya boya yerine astar sonrada vernik. Ahmet Güve  abimiz benim farları yaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 11, 2015, 08:59:53 »
Arkadaşlar herkese merhaba,
2012 Avensis marka aracımın ön farlarında sararma tespit ettim.3 yıllık arabada bu normal bir durummudur.Ne yapmam gerekiyor bu arada garantim devam ediyor.Lütfen bilgi verin saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 11, 2015, 09:21:32 »
Arkadaşlar herkese merhaba,
2012 Avensis marka aracımın ön farlarında sararma tespit ettim.3 yıllık arabada bu normal bir durummudur.Ne yapmam gerekiyor bu arada garantim devam ediyor.Lütfen bilgi verin saygılarımla..

Önce garantiden şansınızı deneyin yanlış hatırlamıyorsam bazı arkadaşlar garantiden değiştirmişti. Far camının plastik yapılı veya cam olmasına göre parlatıcı ürünler de mevcut piyasada en kötü diş macunu ile temizlersiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 11, 2015, 11:26:05 »
benimkiler daha hiç solmadi ama ben bakiyorun aşagi yukari 3 4 senedir sürekli wax atiyorum arabaya stoplara farlara sararma leke falan yok cizikler tabi mevcut
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 11, 2015, 12:33:09 »
Farlar sararmışsa pasta yada meguiars plastx bir yere kadar temizliyor. Zımpara şart. İçten kir varsa durum kötü.

Benimkiler dıştan sararmıştı. Zımpara, plastx, wax ile gayet güzel oldu. Parlıyor. Fakat derin çizikleri gideremiyorsunuz. Bu işlemden sonra duruma göre wax tazelemeniz lazım. Yoksa tekrar sararır. Ben temizleyeli 2-3 ay olmuştur bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 11, 2015, 14:04:50 »
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.Bugün Ankara Şamazdaki ustama gittim.Kendisi kaporta ve boya üzerine çalışıyor.İlk bakışta bu içten dedi.Ama cilayı üzerine sürünce fikrini değiştirip dıştan olduğunu söyledi.Makinayla cila attı, o anda bana çok güzel göründü o da çok iyi olduğunu söyledi, işyerimin kapalı otoparkına geldiğinde durumun öyle olmadığını anladım, yani tam olarak çıktığı söylenemez.Bunun üzerine arabayı aldığım Toyota ALJ Ankaraya  gittim.Yetkili arkadaş gayet normal olduğunu ve farlarda sararma başlangıcı olduğunu kabul etti.Arkadaşlar bu arabanın sıfırı şu anda 90 bin TL civarında,90 bin TL'lik araba alıyorsunuz ve 3 yıl dolmadan arabanın farları sararmaya başlıyor.Bunu bir türlü kabul edemiyorum.İçime sindiremiyorum.Bundan önceki honda cıvıc marka arabama 10 yıl binmiştim farlarında hiç bir sararma olmamıştı.Demekki Toyota da oluyormuş.Garanti kapsamının da dile getirdim.Garantiden değişmesinin söz konusu olamayacağını söylediler.Bu araba 5 yıllık bir araba olsaydı bunu sineye çekip bu formda bu konuyu dile getirmeyeceğimi bilmenizi isterim.Bugün far için temizleyici bir cila aldım.Boş vaktimde birde kendim uğraşacağım.Bu arada İstanbul daki Toyota merkezine mail atacağım.bakalım ne olacak saygılarımla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 11, 2015, 17:48:01 »
Cilalar sararmayı temizlemez. Zımparalamanız lazım. Bu için en iyilerinden biri meguiars plastx fakat o bile çıkaramıyor. Zımparadan sonra meguiars + wax sürerseniz tertemiz olur.

Sulu zımpara alıcaksınız. 800 1000 1500 2000 2500 3000 lik. 800 ile başladığınız anda zaten tüm kirler çıkıyor. İnce çiziklerde bu sırada gidiyor. Diğerleri zımpara izlerini temizliyor. En son plastx uygulayınca far parlamaya başlıyor. Tek çözüm budur.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 17:50:13
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.Bugün Ankara Şamazdaki ustama gittim.Kendisi kaporta ve boya üzerine çalışıyor.İlk bakışta bu içten dedi.Ama cilayı üzerine sürünce fikrini değiştirip dıştan olduğunu söyledi.Makinayla cila attı, o anda bana çok güzel göründü o da çok iyi olduğunu söyledi, işyerimin kapalı otoparkına geldiğinde durumun öyle olmadığını anladım, yani tam olarak çıktığı söylenemez.Bunun üzerine arabayı aldığım Toyota ALJ Ankaraya  gittim.Yetkili arkadaş gayet normal olduğunu ve farlarda sararma başlangıcı olduğunu kabul etti.Arkadaşlar bu arabanın sıfırı şu anda 90 bin TL civarında,90 bin TL'lik araba alıyorsunuz ve 3 yıl dolmadan arabanın farları sararmaya başlıyor.Bunu bir türlü kabul edemiyorum.İçime sindiremiyorum.Bundan önceki honda cıvıc marka arabama 10 yıl binmiştim farlarında hiç bir sararma olmamıştı.Demekki Toyota da oluyormuş.Garanti kapsamının da dile getirdim.Garantiden değişmesinin söz konusu olamayacağını söylediler.Bu araba 5 yıllık bir araba olsaydı bunu sineye çekip bu formda bu konuyu dile getirmeyeceğimi bilmenizi isterim.Bugün far için temizleyici bir cila aldım.Boş vaktimde birde kendim uğraşacağım.Bu arada İstanbul daki Toyota merkezine mail atacağım.bakalım ne olacak saygılarımla....

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=57415.0

bu konuda gördüklerinizi yapın %100 temizlenir. Sadece derin çizikler kalır. Kendimde bu konudan faydalanarak yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 11, 2015, 18:29:27 »
Arkadaşlar Merhaba,

Belki yardımı dokunur şaka gibi gelebilir ama diş macunu ile farların parlatıldığını görmüştüm ve çok da başarılı gözüküyordu denemekde fayda olabilir diye düşünüyorum

https://www.youtube.com/watch?v=8nm9dZjKQbE

daha bir çok video da bulabilirsiniz konuyla ilgili  :saygi: