Gönderen Konu: Aracımızın siyah plastik aksamlarını deri boyası ile boyama işlemi  (Okunma sayısı 22120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 21 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Herkese iyi günler. Corolla E120 aracımın plastik aksamları yer yer solmalar olması moralimi bozuyordu. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine deri boyası aldım . En başta tampon ekinden başladım . Daha sonra ayaklık ( debriyajın sol tarafında kalan plastik aksam ) , panjurun üstündeki plastik kısım ve sigorta kutusu en sonda paçalıklar  . Malzeme için Deri boyası ve ayakkabı süngeri , eldiven ve siyah bant. İşleme başlamadan önce söktüğümüz parçaları yıkayıp duruluyoruz . Eki sökemeyeceğimiz için bantla ekin üstüne yapıştırıyoruz ki boya tampona sarkmasın . Özellikle tampon ekine ve paçalıklara  parlatıcılar kullanırdım . Ama bir gün içinde hemen kirleniyor ve toz çekiyordu . Deri boyası işleminden sonra sadece kurulamam yetiyor . Sökebildiğim diğer parçalarıda zamanla boyayıp fotoğraflarla paylaşacağım . Toplam maliyeti 15 lira. [attach=1][attach=2][attach=3][attachurl=1][attachurl=2][attachurl=3]

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Güle güle kullanın, güzel bir paylaşım, su tutuculuğu konusunda da başarılı olursa gayet iyi bir de güneşe ve kire dayanımı ne kadar sürecek gözlemleyip paylaşırsanız iyi olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Aynı işlemi ayakkabı boyası ile yapmıştım geçen sene. Ancak ıslanınca dağılıyor sağa sola bulaşıyor. Deri boyası ile de deneyeceğim teşekkürler :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Aynı işlemi ayakkabı boyası ile yapmıştım geçen sene. Ancak ıslanınca dağılıyor sağa sola bulaşıyor. Deri boyası ile de deneyeceğim teşekkürler :saygi:

Ayakkabı boyasının kalıcılığı yok, ama deri boyası fark eder.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • 21 kere teşekkür etti
Güle güle kullanın, güzel bir paylaşım, su tutuculuğu konusunda da başarılı olursa gayet iyi bir de güneşe ve kire dayanımı ne kadar sürecek gözlemleyip paylaşırsanız iyi olur.
Aytaç bey 6 ay önce ekleri boyamıştım hala iyi durumda sadece dikkatimi çeken tanzikli suyu çok yakından vurmamız gerektiği  .  Güneşe ve kire dayanımı harika . Yağmurlu havalarda dahi çok yeni ve şık görünümü var . Yeni almaktansa boyama işlemi yapmak daha ekonomik ve parlaklık açısındanda mükemmel. Mutlalaka denemenizi tavsiye ederim. Boyanın gücü o kadar etkin ki elime bulaştığında tinerle dahi çok zor çıkıyor :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2015, 15:24:32
Dağılma kesinlikle olmuyor . Şiddetle tavsiye ediyorum . Suyu üzerinden tutmuyor . Yıkadığınızda kuru mikrofiber bezle kurulamanız yeterli .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
arkadaşım gördüğüm kadarı ile lastikler michelin. dişli asfaltta içeriye ses alıyor mu? (88h mi 88 v mi)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
mesajim bulunsun guzel olmus :)

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • 21 kere teşekkür etti
arkadaşım gördüğüm kadarı ile lastikler michelin. dişli asfaltta içeriye ses alıyor mu? (88h mi 88 v mi)
Hiç hissetmedım 5 ay önce almıştım . Yanlış hatırlamıyorsam 88h . Tavsiye ederim yol tutuşundanda  çok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
peki bu deri boyasının kalıcılığı nasıldır sprey boyalara göre avantajı var mı bildiğim kadarıyla sprey boyalar zamanla boyanan kısımlarda dökülmeler oluşuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Abi peki camurluklar kolay sökülüyormu gordugum 1vida var ama baska yerlerindede vida varmi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Abi peki camurluklar kolay sökülüyormu gordugum 1vida var ama baska yerlerindede vida varmi

anahtar takimin varsa sökersin ben söktüm yanilmiyorsam 1 den fazla vidasi var
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • 21 kere teşekkür etti
peki bu deri boyasının kalıcılığı nasıldır sprey boyalara göre avantajı var mı bildiğim kadarıyla sprey boyalar zamanla boyanan kısımlarda dökülmeler oluşuyor
Kalıcılığı harika denemekten birşey kaybetmezsiniz . İsterseniz ön tampon ekini boyayıp görebilirsiniz . Boyarken fazla kat atmamaya dikkat edin . Yani boyayı ince atarsanız atmaz . Diyelim ki kalın  attınız en az 6 ay dökülme olmuyor

Mesaj Birleştirildi: Haziran 28, 2015, 14:20:34

Kimseden yardım almadan kapının anahtarını açar gibi kolay açarsın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Çok akıllıca yapılmış güzel bir çalışma,kutlarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Emegine saglik gercek isil isil olmus. Inşallah kalıcılığı uzun olur.  Acaba toz tutuyormu? plastik parca boyaninca yerine gore eskisinden daha cok toz tutuyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • 21 kere teşekkür etti
Emegine saglik gercek isil isil olmus. Inşallah kalıcılığı uzun olur.  Acaba toz tutuyormu? plastik parca boyaninca yerine gore eskisinden daha cok toz tutuyor.
Teşekkür ederim Eyüp Bey. Toz tutma olayı yok tampon ekini sadece arabayı yıkadıktan sonra siliyorum bir sonraki yıkamaya kadar toz olayı olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Gerçekten çok iyi bende tozlukları boyayım mat ve beyazlaşmış gibi durmasına gıcık oluyordum yıllar önce deri montumu boyamak için aldığım boya hala duruyor bir işe yarasın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Güle güle kullanın.

Yalnız;

http://www.n11.com/valet-pro-black-to-the-future-P61732674?cid=604001&gclid=CMeYzM75tMYCFUoCwwodHvkLTA

http://www.erdemboya.net/ATAS-PLAK-2r-ANTISTATIK-TORPIDO-PLASTIK-CILASI-750-ML,PR-475.html

gibi ürünlerle hem koruma hem de güzel bir parlaklık yakalanabilir.
Hani ukalalığımı bağışlayın ama deri boyası-plastik ikilisini pek bağdaştıramadım zihnimde.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Bu işlem için boyalar vardı, pamuk ile sürülüyordu, eskiden kullanırdım. Siyah plastik aksamlar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Kılıfın altından görünen kötü görüntüyü kısmen de olsa kapatmak için direksiyonu boyamaya karar verdim.
Zımpara kullanmadım ama keşke kullansaydım dedim boyandıktan sonra. Direksiyon yüzeyinde küçük çıkıntılar kaldı. Her neyse zaten kılıfla kullanacağım.  :)

Boya işine girişmişken vites körüğünü, vitesin üzerindeki deriyi ve konsoldaki sürgülü gözü de boyadım. Sonra kolçağı ve arka tarafını boyadım. Akşam olmaya yakın hava soğuyunca eve gitmek durumunda kaldım. Yoksa boya elimdeyken tüm arabayı boyayacaktım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Kılıfın altından görünen kötü görüntüyü kısmen de olsa kapatmak için direksiyonu boyamaya karar verdim.
Zımpara kullanmadım ama keşke kullansaydım dedim boyandıktan sonra. Direksiyon yüzeyinde küçük çıkıntılar kaldı. Her neyse zaten kılıfla kullanacağım.  :)

Boya işine girişmişken vites körüğünü, vitesin üzerindeki deriyi ve konsoldaki sürgülü gözü de boyadım. Sonra kolçağı ve arka tarafını boyadım. Akşam olmaya yakın hava soğuyunca eve gitmek durumunda kaldım. Yoksa boya elimdeyken tüm arabayı boyayacaktım.
Güzel olmuş ,elinize sağlık nasıl bir boya kullandınız?Nereden aldınız?Benim direksiyonda da var az bir şey üst tarafta ben de yapayım..