Gönderen Konu: Ücretsiz Güncelleme  (Okunma sayısı 1607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ücretsiz Güncelleme
« : Haziran 26, 2015, 00:26:39 »
Merhaba formzade arkadaşlar çooook uzun bir zamandan sonra herkese tekrar merhaba.

Geçen hafta başında aracımı 80 bin bakımına götrüdüm. ( İzmir Tokullar )
Aracımın servis girişi yapılırken bilgisayardan uyarı geldiği ve vakum pompası , vakum pompası borularının değişeceği , eğer turbo eski versiyonsa turbonun da değişeceği söylendi.
1 iş günü aracım serviste kaldıktan sonra turbonun güncel olduğu , vakum pompası , vakum pompası boruları ve boruların yönü değiştrildi
üstelik hiç birine para almadılar.
 Fakat 80 bin bakımı ve arka fren diskleri ile arka fren balatalarının değişmesinden sonra çıkan fiyat beni aşırı şaşırttı 1200 TL
sanırım aracımı satma zamanım geldi :)

Toyota Club Türkiye

Ücretsiz Güncelleme
« : Haziran 26, 2015, 00:26:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Ücretsiz Güncelleme
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2015, 01:32:17 »
Ben ön, arka fren disk ve balatalarını TRW marka olarak internetten aldım ve 600 TL tuttu. İşçilikle beraber en fazla 700 tl tutacak bir işi yetkili servisten parça alarak yaparsanız aracın parçalarının size pahalı gelmesi gayet doğaldır. Birşey almadan önce mutlaka piyasa araştırması yapın bence. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2015, 02:40:58 »
trw  arka fren diski 200 tl civari 80 tl de.arka fren balatasi gerisi size kalmış.50 -100 tl arası da işçilik  en fazla
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2015, 12:29:29 »
Ben ön, arka fren disk ve balatalarını TRW marka olarak internetten aldım ve 600 TL tuttu. İşçilikle beraber en fazla 700 tl tutacak bir işi yetkili servisten parça alarak yaparsanız aracın parçalarının size pahalı gelmesi gayet doğaldır. Birşey almadan önce mutlaka piyasa araştırması yapın bence. saygılar.

fatih bey aracın kaliper pimleri falan güzel takıldı mı ? benm sol tarafı takmamıslar da cukura girdigim de ses yapıyor bir bilginiz var mı bu konuda
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2015, 12:47:01 »
Merhaba formzade arkadaşlar çooook uzun bir zamandan sonra herkese tekrar merhaba.

Geçen hafta başında aracımı 80 bin bakımına götrüdüm. ( İzmir Tokullar )
Aracımın servis girişi yapılırken bilgisayardan uyarı geldiği ve vakum pompası , vakum pompası borularının değişeceği , eğer turbo eski versiyonsa turbonun da değişeceği söylendi.
1 iş günü aracım serviste kaldıktan sonra turbonun güncel olduğu , vakum pompası , vakum pompası boruları ve boruların yönü değiştrildi
üstelik hiç birine para almadılar.
 Fakat 80 bin bakımı ve arka fren diskleri ile arka fren balatalarının değişmesinden sonra çıkan fiyat beni aşırı şaşırttı 1200 TL
sanırım aracımı satma zamanım geldi :)

Ben geçen sene aracı aldığımda 70 bakımı(tüm filtreler dahil) ile birlikte ön arka balata değişimi, ön arka disklerin kumlanması (daha kullanıyorum sıkıntı yok), aracı aldıktan sonraki ilk bakım olduğu için araçtan gelen seslerin kesilmesi için bazı işçilikler için ödediğim ücret 650-700TL civarı idi. Bakım özel serviste yapıldı.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2015, 01:27:15 »
fatih bey aracın kaliper pimleri falan güzel takıldı mı ? benm sol tarafı takmamıslar da cukura girdigim de ses yapıyor bir bilginiz var mı bu konuda

Bende herhangi bir ses yok. Montaj gayet başarılı.