Foruma yazmıştım yeni lastik aldığımı ve yerli marka olması PETLAS aldığımı. Buraya kadar sorun yok.
Kaplan Oto Rot Balans (Lastiklerimi değiştiren firma) isimli firma Kartal oto sanayi sitesinde petlas bayii olup yazacaklarım
firma ile ilgili uyarılardır. Öncelikle olumlu ve memnun olduğum kısmı yazayım olumsuzlukları da kesinlikle okuyunuz.
Lastiklerim sıfır olanlar ile balans ayarı dahil değiştirildi. Jantlarımın 3 tanesinin yamuk olduğu söylenip düzeltmeye göndereceklerini bu iş için 35 tl alacaklarını söylediler. Bir tane jantı gösterip baktırdılar ve onun balansla düzelmyeceği söylendi. Sadece bir janta bakıp ses etmedim hepsini yapın zaten ek bir ücret almadan jantlarımı boyadılar, esnafa zarar ve yük olmayalım mantığıyla herşeye amenna diyoruz... Derken siboplar eski değiştirmeyi öneriyoruz tanesi 10 tl dediler ( ne kadar güzel dedim ilgi on numara) ama benim siboptan yana sıkıntım, hava, kaçırma, azalma yok dediğimde olsun sıfır lastik taktık sıfır sibop takalaım garanti olsun dediler 40 tl ile ona da tamam dedim. Sıfır olsun olmuşken. Sağolsunlar sökmüşken boyayalım isterseniz dediler, iki kutu sprey boya bir de kalın zımpara aldım (zımparanın amacı jantın içinde yapışıp kalan lastik kalıntılarını çıkartmak) aldım, kapaklarım dahil boyamışlar. Sağolsunlar. Gelmişken de 30 tl karşılığında rot ayarı yaptırdım (beceremediler arabama pislik attılar aşağıda yazacağım).
Gelelim olumsuz yönlereee...... Aynı yerde kayınçomun jipine aynı muamele yapıldı. 3 jant yamuk, 4 alman sibobu takalım. O da taktırdı aynı paralar gitti. Benim efsanemin sac jantının yenisi 160 tl dediler 35 tl ye tanesini düzelttiklerini söylediler. Ve nasıl olduysa 3 jantın presle düzeltilmesi, jantların temizlenip boyanması, lastiklerin takılması 40 dakika bir süre aldı almadı.
(Bu 40 dakika içerisinde neredeydim sorusuna cevap vereyim: Benim Kartal Sanayide 2 akrabamızın ve 6 tane hemşehrimizin dükkanı var. Ayrıca 2,5 yıl öncesine kadar motor yağı satan bir firmada çalışmamın da sağladığı orta halli bir çevre var.)
Bu 40 dk içinde sohbet ederken Kaplan Rot Balans ta lastik taktırmaya geldim sizi de ziyarete geldim dedim. Selamı alıp hiç konuşmadan sordukları sorular:
Başka yer bulamadın mı sadece lastiği taktırıp çıksaydın?
Senin de 3 jantın yamuk çıkmıştır şimdi?
Alman sibop taktır garanti olsun.
Rot ayarını sakın yaptırma tutturamazlar. Hepsi çok geç, işlem başlamıştı...
bu muhabbet 30 dk sürmeden kuşkularla döndüm arabamın yanına tekerlerin 3 tanesi takılmış biri de balansının sonunda idi.
Direksiyonum hafif sola dönük rot ayarı düzeltir mi dedim tabi canım biz yapıyoruz merak etme dediler. İşlem bitti eve döndüm 1 km falan ev sanyiye birşey anlamadan sabahı bekledim. Sabah işe giderken direksiyonumun daha da sola dönük halde olduğunu farkettim. Akşam aynı yere gittim bana senin arabının arka dingili yamuk dediler. Yamuk düzgün, sizden direksiyonumu düzeltmenizi istiyorum dedim. Bu sabah itibariyle de direksiyonum sağa dönük kalıyor. Herhalde dingili ters tarafa doğru fazla çekiçlediler
Benim aracım 1 seneyi aşkın süredir bende.Bu güne dek en az 6000 km uzun yolda, şehir içi izmit silivri karışık 8000 km yol yaptık, ne bir savurma, ne bir yöne çekme, frende savurma asla asla olmadı!!!!! Kaldı ki aracımla sürat de yapılmıştır, çok uslu da gidilmiştir....(benden önceki sahibi de genelde uzun yolda kullanmış bir insan)
Müşteriyle ikili ilişkileri çok memnun edici seviyede olan bu firma ile ilgili böyle bir olay yaşadım. Günahı boynuna. Haksız yere aldıkları her kuruşu haram ediyorum, bir daha da oraya ne gider, ne gönderirim. Özellikle tabelalarındaki rot yazısı için teessüf ediyorum.
(Konu doğru yerde mi bilemiyorum ama, gerekirse daha görünecek bir yere taşınırsa çok sevinirim.)