Gönderen Konu: ROT - BALANS - LASTİK Firma hakkında uyarıdır, Kartal/İstanbul  (Okunma sayısı 2706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Foruma yazmıştım yeni lastik aldığımı ve yerli marka olması PETLAS aldığımı. Buraya kadar sorun yok.

Kaplan Oto Rot Balans (Lastiklerimi değiştiren firma) isimli firma Kartal oto sanayi sitesinde petlas bayii olup yazacaklarım firma ile ilgili uyarılardır.

Öncelikle olumlu ve memnun olduğum kısmı yazayım olumsuzlukları da kesinlikle okuyunuz.
  Lastiklerim sıfır olanlar ile balans ayarı dahil değiştirildi. Jantlarımın 3 tanesinin yamuk olduğu söylenip düzeltmeye göndereceklerini bu iş için 35 tl alacaklarını söylediler. Bir tane jantı gösterip baktırdılar ve onun balansla düzelmyeceği söylendi. Sadece bir janta bakıp ses etmedim hepsini yapın zaten ek bir ücret almadan jantlarımı boyadılar, esnafa zarar ve yük olmayalım mantığıyla herşeye amenna diyoruz... Derken siboplar eski değiştirmeyi  öneriyoruz tanesi 10 tl dediler ( ne kadar güzel dedim ilgi on numara) ama benim siboptan yana sıkıntım, hava, kaçırma, azalma yok dediğimde olsun sıfır lastik taktık sıfır sibop takalaım garanti olsun dediler 40 tl  ile ona da tamam dedim. Sıfır olsun olmuşken. Sağolsunlar sökmüşken boyayalım isterseniz dediler, iki kutu sprey boya bir de kalın zımpara aldım (zımparanın amacı jantın içinde yapışıp kalan lastik kalıntılarını çıkartmak) aldım, kapaklarım dahil boyamışlar. Sağolsunlar. Gelmişken de 30 tl karşılığında rot ayarı yaptırdım (beceremediler arabama pislik attılar aşağıda yazacağım).

Gelelim olumsuz yönlereee...... Aynı yerde kayınçomun jipine aynı muamele yapıldı. 3 jant yamuk, 4 alman sibobu takalım. O da taktırdı aynı paralar gitti. Benim efsanemin sac jantının yenisi 160 tl dediler 35 tl ye tanesini düzelttiklerini söylediler. Ve nasıl olduysa 3 jantın presle düzeltilmesi, jantların temizlenip boyanması, lastiklerin takılması 40 dakika bir süre aldı almadı.
       (Bu 40 dakika içerisinde neredeydim sorusuna cevap vereyim: Benim Kartal Sanayide 2 akrabamızın ve 6 tane hemşehrimizin dükkanı var. Ayrıca 2,5 yıl öncesine kadar motor yağı satan bir firmada çalışmamın da sağladığı orta halli bir çevre var.)
       Bu 40 dk içinde sohbet ederken Kaplan Rot Balans ta lastik taktırmaya geldim sizi de ziyarete geldim dedim. Selamı alıp hiç konuşmadan sordukları sorular:
          Başka yer bulamadın mı sadece lastiği taktırıp çıksaydın?
          Senin de 3 jantın yamuk çıkmıştır şimdi?
          Alman sibop taktır garanti olsun.
          Rot ayarını sakın yaptırma tutturamazlar.                 Hepsi çok geç, işlem başlamıştı...

bu muhabbet 30 dk sürmeden kuşkularla döndüm arabamın yanına tekerlerin 3 tanesi takılmış biri de balansının sonunda idi.
        Direksiyonum hafif sola dönük rot ayarı düzeltir mi dedim tabi canım biz yapıyoruz merak etme dediler. İşlem bitti eve döndüm 1 km falan ev sanyiye birşey anlamadan sabahı bekledim. Sabah işe giderken direksiyonumun daha da sola dönük halde olduğunu farkettim. Akşam aynı yere gittim bana senin arabının arka dingili yamuk dediler. Yamuk düzgün, sizden direksiyonumu düzeltmenizi istiyorum dedim. Bu sabah itibariyle de direksiyonum sağa dönük kalıyor. Herhalde dingili ters tarafa doğru fazla çekiçlediler  :rofl: !!! ::)

Benim aracım 1 seneyi aşkın süredir bende.Bu güne dek en az 6000 km uzun yolda, şehir içi izmit silivri karışık 8000 km yol yaptık, ne bir savurma, ne bir yöne çekme, frende savurma asla asla olmadı!!!!! Kaldı ki aracımla sürat de yapılmıştır, çok uslu da gidilmiştir....(benden önceki sahibi de genelde uzun yolda kullanmış bir insan)  !!!

Müşteriyle ikili ilişkileri çok memnun edici seviyede olan bu firma ile ilgili böyle bir olay yaşadım. Günahı boynuna. Haksız yere aldıkları her kuruşu haram ediyorum, bir daha da oraya ne gider, ne gönderirim. Özellikle tabelalarındaki rot yazısı için teessüf ediyorum.
 (Konu doğru yerde mi bilemiyorum ama, gerekirse daha görünecek bir yere taşınırsa çok sevinirim.)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: ROT - BALANS - LASTİK Firma hakkında uyarıdır, Kartal/İstanbul
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2015, 10:02:23 »
Bu lastikçilerin geneli bu şekil galiba. Ben de babamın arabasının lastiklerini değiştirirken jantlar yamuk deyip 80 tl mi almışlardı :) Ama ben arabanın başında olduğum için jantları düzelttiklerini gördüm öyle uzun uzadıya bir işlem değil. 1 jant için 2 - 3 dk süren bir işlem. Direksiyonun yamukluğu kısmına gelince iyi usta sizin söyleminize göre aracı rot liftine almadan olduğu yerde yapıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2015, 10:12:50 »
Bu lastikçilerin geneli bu şekil galiba. Ben de babamın arabasının lastiklerini değiştirirken jantlar yamuk deyip 80 tl mi almışlardı :) Ama ben arabanın başında olduğum için jantları düzelttiklerini gördüm öyle uzun uzadıya bir işlem değil. 1 jant için 2 - 3 dk süren bir işlem. Direksiyonun yamukluğu kısmına gelince iyi usta sizin söyleminize göre aracı rot liftine almadan olduğu yerde yapıyor.

Eğer 2-3 dk da olan bir işlem ise tamam jantlarımı düzelttiklerini kabul ediyor ve bu konuda haksızsam özür diliyorum. Fakat çevremdeki her giden arabanın 3 jantı düşündürdü.
   Bundan sonra rot ayarı için asla ve asla gitmem, göndermem..... Arabaya pislik atmak her ustanın kolay işi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2015, 10:23:22 »
  Eğer 2-3 dk da olan bir işlem ise tamam jantlarımı düzelttiklerini kabul ediyor ve bu konuda haksızsam özür diliyorum. Fakat çevremdeki her giden arabanın 3 jantı düşündürdü.
   Bundan sonra rot ayarı için asla ve asla gitmem, göndermem..... Arabaya pislik atmak her ustanın kolay işi.

Beni yanlış anladınız. Bence de tamamen para almak için jant yamuk diyorlar. Tamamen para tuzağı insan madem lastikleri değişiyorlar yapsın diyor. Bir daha jantın yamuk abi düzeltelim mi derlerse yok kalsın diyeceğim bende.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2015, 10:28:19 »
Janti balans makinasina sokun lastiksiz. Yamuk olup olmadigini gorursunuz
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2015, 10:50:13 »
Sifir kislik goodyear lastik aldigimda aldigim goodyear bayisi sifir lastige balans gerekmedigini soyledi...israr edip de cahil lastikciye dert anlatip yarim yamalak balans yaptirmaktansa gidip duzgun bir rot balansciya balans yaptirdim. Balansciya giderken arabanin her yeri titriyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2015, 10:53:20 »
Beni yanlış anladınız. Bence de tamamen para almak için jant yamuk diyorlar. Tamamen para tuzağı insan madem lastikleri değişiyorlar yapsın diyor. Bir daha jantın yamuk abi düzeltelim mi derlerse yok kalsın diyeceğim bende.

Estağfurulah yanlış anlamak ne demek, rica ederim Mehmet Bey. Ben bu zamana kadar düzeltme yapılan bir jantın 15-20 dakikalık işlemden geçirildiğini biliyordum. Ondan dolayı öyle söyledim. Bilgi verdiğiniz teşekkür ettim ayrıca.

Janti balans makinasina sokun lastiksiz. Yamuk olup olmadigini gorursunuz

Ayrıca yazdığım gibi sökülmüş haldeyken bir tane jantı gösterdiler

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2015, 10:58:31
Sifir kislik goodyear lastik aldigimda aldigim goodyear bayisi sifir lastige balans gerekmedigini soyledi...israr edip de cahil lastikciye dert anlatip yarim yamalak balans yaptirmaktansa gidip duzgun bir rot balansciya balans yaptirdim. Balansciya giderken arabanin her yeri titriyordu.

Maalesef ülkemizde işyeri açan insanların pek çoğu; yaptığı işi hizmet amacı gütmeden sadece ve sadece PARA KAZANMAK maksatlı açıyorlar. Bu da zaten Türkiye deki şirketlerin ömrünü 10 yıldan az kılan en büyük unsur diye düşünüyorum.

Herkesten özür dileyerek ve tanıdığım veya tanıdığınız istisnaları hariç tutarak: "Düzmeyen Tamirci" etiketi bu ünvanı hakeden iş yerlerinin tabelalarına eklense ve düzenli denetime tabi olsa. Tıpkı araç muayenesi gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2015, 12:21:29 »
Öncelikle geçmiş olsun lastik firmalarını bir çoğu  gerçekten hak etmedikleri paraları haketmiş gibi alıyorlar .Yeni lastik taktırdığınızda sibopların zaten yenisi ile değişmesi firmanın görevidir niye derseniz lastik firmları her lastik için 1 adet zaten yeni sibop veriyor .Ama bizim lastikçiler bunu para ile satmaya çalışıyor.

Başımdan geçeni anlatayım şirketin araçlarına kışlık lastik almak için beni görevlendirdiler neyse biraz araştırma yapıp malum ucuz olsun diye birkaç yere fiyat sorduktan sonra petlas almaya karar verdik .Firmayla konuştuk randevu alıp 2 aracı götürdük lastikler söküldü yeni lastikler takılacak prensip gereği bütün lastiklerin tarihlerine baktım sonra senorya işlemeye başladı çırak geldi sibopu gösterdi abi değiştirelim mi dedi satıcı abi sibopların değişmesi gerkiyor dedi bende zaten değişmeyecek mi dedim oda 5 tl ücret alıyoruz sibop başına dedi bende öyle saçmalık mı olur lastik firmaları zaten her lastik için yanında yeni sibop gönderiyor bu takmak zorundasınız para ile mi satıyorsunuz dedim abi yok biz para ile alıyoruz felan dedi para ile alsan bile tanesi 25 kuruş bile değil sen bendne 5 tl istiyorsun dedim .Satıcı elemana dönüp benle uğraşamayacağını anlatmak için eski sibopları ile takın bir şey olmaz dedi .Sonra masasına oturdu yanına gittim kardeş araçları liften indirim eski lastiklerini takın almıyoruz dedim bir an afalladı hayırdır ne oldu dedi yok bir şey peşin parayla alıyorum başka yerden alacam dedim .Abi demeye başladı abisi yok kardeş ilk önce konuşmayı üslubu öğreneceksin sonra bana abi çekeceksin dedim .Sonra elemanları abi lastikleri felan söktük sibop için kalmasın dedi bende tama kardeşim sizin için kalmasın ama siboplar değişecek balanlar yapılacak ekstra ücret alınmayacak dedim tamam dediler .Paşa paşa yaptılar .Sanayi tipi yerlerde dişinizi göstermezseniz adamı çok fena öperler .Ben şahsım adıma hani belki 1-2 istisna kişi hariç adam gibi dürüst bir sanayici görmedim hepsinin derdi tasası haksız kazanç .Nerden ne yontabilirim nerde ne çalabilirim bu çok fazla tecrübe ile sabittir.Kişisel fikrimdir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2015, 20:12:00 »
üç kuruş için mübarek gün bu lşafı söyletmeye değermiydi....bunlarda esanfım diye genizior ortalıkda...Rabibm sabır ve kolaylık verisn....bu bilgilendirme benim içinde iyi oldu bir ara o dükkandan içeri girme üzereydim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2015, 21:44:32 »
Jantin  yamuk olduğunu balans makinesine taktigin da görürdü nüz.Yamuk yamuk döner.Antep te lastik değişirken önceki siboplari  kesip yeni takıyorlar balans da nitrojen  havada dahil lastik fiyatina.
ama dediginiz gibi sizi bir defa kaziklar  diğerleri nide  keza öyle.
okadar  haram yiyerek çok uzun surmez zaten.Başınızın gözünüzün sadaka si olsun .
ama yeni lastikte  balans veya sibop  parası vermeyin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2015, 01:54:53 »
Asla sadaka olmaz haksız yere aldığı. HARAM olsun haram. Her bir kuruşu haram olsun. Hele ki rot ayarını yapamayıp benim araba b.k attı ya. Allah ondan sorsun. Bu kadar ahımı intizarımı aldı, almaya da devam ediyor. Petlas a şikayet edeceğim ilk fırsatta. O kadar ihtiyaç sahibi varken sadakamı onlara veririm. Bunun üzerine hakaret etmek dahi istemem.
  Bu öfkemi mağlup eden efsaneme güvendim ve tek seferde muayeneden geçti ;)). Sadece bu haram severlere harcadığım 650 tl ile.