0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gösterge Şamadıra ile ilgili bir durum ben Sakarya da dolduruyorum depoyu 4 lamba 180 km gidiyorum istanbula tek lambaya düşüyor 40 km de orada dolaşıyorum kırmızı lamba yanıyor oradan Sakarya ya dönüyorum toplamda 400 km aşıyor. Sürekli uzun yol kullandığım zaman 460 km simit tank 33 Litre alıyor.
35 litre LPG ile 500km yapıyorum Konya-Kadınhanı arasında.(Araç 1.6 Astra H)Lpg göstergesini zamanla keşfedersiniz LPG sıvı olmadığından dolayı biraz garip çalışıyorlar zamanla göstergeye hiç bakmayacak duruma gelirsiniz.
Osman Bey şehirler arası bu değerler, Şehir içi 290 KM civarı, ben aldığımda LPG kiti yeni takılmıştı benzinde hiç ölçmedim. Sakarya Bodrum gidiş dönüş 1.470 KM 235 TL gaz yaktı 117 Litre. Araç 1.6 Corolla otomatik
sonunda karar vererek aracıma prins silverline taktırdım servisten çıktıktan sonra opet istasyonundan 62 tl lik gaz aldım (kampanya vardı 2.04 e inmiş gaz)araç muayenesini yaptırmak için arkadaşa aracı vermiştim yaklaşık 40 km de gösterge ışığını yarıya indirmişacaba muayenede mi bişey yapıyorlar test için anlamadım şuan 190 km yol yaptım tek ışık yanıyoracaba değerler normal mi? 40 km de yarıya inmesi neden olabilir?bir de yakıt ortalaması ekranda değişiklik yapıyor benzinle çalışmasa bile değişir mi ekrandaki değer?
Hocam 1 ay kadar oldu 2013 yeni kasa corolla prins silverline taktırdım. PO dan aldım 100 km gitmeden ışık 1 e düştü. 370 km zor gittim.BP den aldım 200-250 km de 1 e düştü 396 km gitmiştim son ışık daha kırmızı olmamıştı. Ve depo 38lt aldı yani 4-5 lt daha da vardı demekki.BP almaya devam inş. BP, Shell başka denemeye gerek yok inş. Hele opet berbat diyorlar bence yanaşma bir daha Not: Ben (muayeneden geçmemesi olabilir vs demesine rağmen) 52lt simit tank taktırdım (muayeneden de rahatça geçti) ondan ötürü şehir içi 400-450 km arası gidiyor oluyor inş.1 ışık'a kadar sıkıntı yok, 1 ışık kırmızı olup ötünce artık LPG değil benzin kullanmaya başlıyor bu arada bilgin olsun istedim.Ayrıca şamandıralar benzin deposundaki gibi dalgıçlı olmadığı için ışık göstergesi düzgün göstermiyormuş. Yani sabah kalktın aracı azcık yokuşta bırakmışsan 4 ışık hareket edince 2 ışık olabiliyor.
Arabayı çalıştırdığında eğer 35ºC den düşükse motor sıcaklığı motor benzinde çalışıyor. Bu sırada göstergedeki Prins ışığı yanıp sönüyor. Motor 35C olunca Prins sabit oluyor ve LPG ye geçtiğini anlıyorum.Göstergede 5 ışık var zamanla yakıt azalınca ışıklar sönüyor ve son ışık yanarken bir süre sonra son ışık kırmızı oluyor ve artık kritik sınıra geldim diyor ışık. Kırmızıdan ayrı olarak bir de sesli ikazla artık LPG bitti benzine geçtim diyor. Yani kırmızıdayken benzine geçmiş olmuyor ve sesli ikaz ve prins ışığının yanıp sönmesinde benzine geçmiş oluyor. Bunu Prins ışığı yanıp sönerekte göstermiş oluyor. Arabayı stop edip tekrar çalıştırdığında sesli ikaz tekrar geliyor. Bu sesli ikazı resmen duyuyorsun Benim kullanımımda ben son ışık yanınca son ışıkta en fazla 50-60 km daha gidip fullüyorum. Yani kırmızı ışığı beklemek yersiz gibi zira benzine geçerse taksilerdeki gece tarifesi gibi iki benzinde tüpe göre iki katı yazmaya başlıyor hiç gerek yok Gösterge ışığını çakmak için olan çekmece var oraya çakmak ile usb arasındaki iki kare yer var oraya koydurdum. Çakmak için olan çekmece kapağını kapatınca hoop gösterge yok. Simit tank zaten. Birde dolum yeri tamponun biraz daha içinde ve tüp yok gibi arabada. Zaten çekişte de bir düşürme yok. Elh çok şükür zevkle biniyoruz.
Bende yeni BRC taktırdım. Sinop- ist. gidip geldim, LPG fiyatları farklı olduğu için litre bazında hesap yaptım. Yolun durumuna göre 1 LT gaz ile 11,5 km yaptığı da oldu 14 km yaptığıda. 1350 km sonunda ki ortalamam 1 lt gaz ile 13 km gitmişim. aracım 1.6 corolla düz vites. ortalama hızım 110 civarı. Bazı yerlerde Gazı 2 tl den aldım bazı yerlerde 2.45 tl. 1350 km yolda 223 tl yakmışım.
yaklaşık 40 km de gösterge ışığını yarıya indirmiş