Gönderen Konu: Egzoz sesi azalması  (Okunma sayısı 3468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MYTH AE101
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '97
  • 8 kere teşekkür etti
Egzoz sesi azalması
« : Haziran 24, 2015, 00:44:03 »
Selamlar herkeze. Aracım 1.6 corolla üstünde markasız abarth egzoz var. 3.5 devre kadar sesi mukemmel derecede gür çıkıyor. fakat 3.5 devrı gectıkten sonra sesi kısalıyor gürlüğünden eser kalmıyor. Bunun nedeni nedir k&n filtre alıcam bu düzeltirmi durumu yoksa komple egzozamı el atmam lazım  :-\ Yardımlar için teşekkürler şimdiden

Toyota Club Türkiye

Egzoz sesi azalması
« : Haziran 24, 2015, 00:44:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Egzoz sesi azalması
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2015, 08:25:23 »
 Neden, başkalarının rahatsız olabileceğini de düşünüyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2015, 08:47:02 »
Hakan abi haklı mertcan hafif tatlı egzoz sesini severim ama afedersin öküz gibi ses çıkaranlar çok çirkin oluyor ki toyotaya zaten yakışmıyor.

Araban tek nokta lpg'li ise ondan olabilir hava girişi azalıyor çünkü.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MYTH AE101
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2015, 01:44:32 »
Niye düşüneyim ki egzoz sesinden kim ölmüş yada hastalığa yakalanmış. bu rahatsızlık sadece takıntı bence. Ben burda bir sorunumu paylaştım 'modifiye' başlığı altında sorunum ise ses azalması. bu tavırlar hiç hoşuma gitmiyor kusura bakmayın herkezin farklı zevkleri var, nasıl 1000cc lik yada chopper motor rahat rahat gezip kimse rahatsız olmuyorsa benimkinden de rahatsız olcaklarını sanmıyorum. ha öyle dar sokaklarda hastane civarlarında mezarlıklarda düşük hızda giderim buda diğer insanları düşündüğüm anlamına gelir. Teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2015, 02:28:30 »
Kızacaksınız kusura bakmayın ama siz zevk alacaksınız diye kimse sizin egzoz sesinizi dinlemek zorunda değil. Rahatsız olmak için illaki hastalanmak, ölmek mi gerekiyor? Ya da sadece mezarlıkta veya hastane civarlarında mı insanlar rahatsız oluyor?
Her gece kapımın önünden şahin tarzı bir araba geçiyor törül törül egzozuyla ve her defasında arabamın alarmı çalıyor, uyanıp susturmak zorunda kalıyorum. Bu rahatsızlık değil de nedir?
Konu dışına çıktım özür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2015, 02:36:41 »

Niye düşüneyim ki egzoz sesinden kim ölmüş yada hastalığa yakalanmış. bu rahatsızlık sadece takıntı bence. Ben burda bir sorunumu paylaştım 'modifiye' başlığı altında sorunum ise ses azalması. bu tavırlar hiç hoşuma gitmiyor kusura bakmayın herkezin farklı zevkleri var, nasıl 1000cc lik yada chopper motor rahat rahat gezip kimse rahatsız olmuyorsa benimkinden de rahatsız olcaklarını sanmıyorum. ha öyle dar sokaklarda hastane civarlarında mezarlıklarda düşük hızda giderim buda diğer insanları düşündüğüm anlamına gelir. Teşekkür ederim

Soba borusu gibi egzoz taktırıp çevredeki insanları rahatsız edenlerin tavırları hiç hoşuma gitmiyor. Bu gibi insanlar hakkında iyi bir şey söyleyemiyorum, herkesin farklı zevkleri var. Bu da benim zevkim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2015, 08:05:26 »
Burada kimsenin amacı kimseyi rencide etmek ya da yermek değil, ancak bazı gerçeklerin de, doğru etrafında söylenmesi gerekir.
 Dünya'da herkesin zevkleri var. Bu zevkler, başkalarına zarar vermediğinde anlamlı olur. Chopper ya da Maserati'den rahatsız olmuyorum diyen de ben göremedim yukarıdaki hiç bir yazıda. Konu sadece ses değil, rahatsız edici şekilde ses.
 Mezarlık çevresinde düşük hızda seyretmen de ironik olmuş, kusura bakma. Umarım yaşayan insanlara daha çok saygı göstermeyi ve aracından önce düşüncelerini modifiye etmeyi öğrenirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2015, 21:13:37 »
Abart eksozu hic sevmedim. Rahatsız edici. Motorsiklet veya kamyon hepsi aynı derecede rahatsız edici. Birde hepsinden ilginci abart eksozlu araçların birçoğu bağırıyor ama gitmiyor. :)
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2015, 21:23:03 »
Orta susturucunu degistirmen lazım.  Ama sana tavsiyem daha sonralari o sesi  kafa kaldirmiyor.  Kumandalı orta susturucular var onları deneyebilirsin. Canin istediğinde borul borul gezersin. Istemedigin zaman susturucudan kapatirsin sesini
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MYTH AE101
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2015, 22:35:09 »
Ben gece calisiyorum sabaha kadar 10 20 tane alarm sesi duyuyorum egzoz yüzünden değil yanlız. Enes kardeşim arkalarindan iyi şeyler soylemiomussun birde yüzlerine söyle belki vazgecerler. Hakan bey okadar yazidan mezarlık olanı dikkatinizi çekmiş sonuçta bir saygimiz var ama millet rahatsız olacak diye zevklerimizden vazgececek değilim kusura bakmayın size diyecek bir şeyim yok. Forumlarda bir şey paylasmamayi öğrenmiş oldum konuyu kapatabilirsiniz tartışmak seven biri değilim.
Orta susturucunu degistirmen lazım.  Ama sana tavsiyem daha sonralari o sesi  kafa kaldirmiyor.  Kumandalı orta susturucular var onları deneyebilirsin. Canin istediğinde borul borul gezersin. Istemedigin zaman susturucudan kapatirsin sesini
Teşekkür ederim Eyüp bey tartışma yaratmak yerine yardım ettiğiniz için.  Düğmeli den uzagim onun yerine komple egzoz deistirsem dediğin gibi oluyor heralde motor da bi sıkıntı olmasında. Sesi duymak istemediğim zaman pek olmuyor hep açık :) bundan sonraki aracim inşallah bir subaru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2015, 23:47:05 »

Ben gece calisiyorum sabaha kadar 10 20 tane alarm sesi duyuyorum egzoz yüzünden değil yanlız. Enes kardeşim arkalarindan iyi şeyler soylemiomussun birde yüzlerine söyle belki vazgecerler. Hakan bey okadar yazidan mezarlık olanı dikkatinizi çekmiş sonuçta bir saygimiz var ama millet rahatsız olacak diye zevklerimizden vazgececek değilim kusura bakmayın size diyecek bir şeyim yok.

Alarm sesi ile egzoz sesi bir değil. Alarmı çalan araba ya fiziksel bir darbe almıştır ya da kapısı zorlanıyordur. Yani ortada keyfi bir durum yok. Egzoz sesi tamamen bazı bünyelerin egosunu tatmin etmek amaçlı yaptığı, ses kirliliğine yol açan bir eylem. Şu anda BMW showroom'unda sergilenen bilmem kaç bin €'luk M5'te restriction nedeniyle motor sesi kabine hoparlörler vasıtası ile iletiliyor, soba borusu gibi egzoz taktıran adama neyin kafasını yaşıyorsun diye sorarlar. Keyfi(!) yüzünden başkalarını rahatsız edenler ile  kendimi bir tutamıyorum, dolayısı ile sadece arkalarından bir güzel saydırıyorum, kulakları çınlıyordur birçoğunun. Unutmayınız ki kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Ayriyeten mezarlık konusundaki tutumunuz komik, dirisi dururken ölüye mi saygı gösteriyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2015, 02:41:22 »
Arkadaş efendi bi sekilde soru sordu bence bunu tartışma  konusu yapmaya gerek yok.  Bende öyle abarti egzoz sesini sevmem ama kimseye de küfür etmem tabi gece yarisi mahallede gazlamadikca :D ama zevk meselesi bu isler yaptiran var yaptirmayan var. Burda hepimiz otomobile gönül vermis insanlarız. Ben mesela arabada müzik sistemi olaylarini cok severim. Bende bi kartal vardi son ses açtığımda mahalledeki bi cok arabanın alarmı oterdi cokda hosuma giderdi o zamanlar :D Motordan ziyade arabanin dis goruntusunu kendimce modifiye ederim. Bi başkası motora yuklenir egzozdan cikan gurultuye tav olur. Kimisi hic ellemez orjinal biner ama detailing işine dunya kadar masraf eder. O yüzden tartismaya gerek yok  bu araba isini yumurtaya benzetiyorum herkes sevdigi sekilde pisiriyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MYTH AE101
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2015, 06:02:32 »

Alarm sesi ile egzoz sesi bir değil. Alarmı çalan araba ya fiziksel bir darbe almıştır ya da kapısı zorlanıyordur. Yani ortada keyfi bir durum yok. Egzoz sesi tamamen bazı bünyelerin egosunu tatmin etmek amaçlı yaptığı, ses kirliliğine yol açan bir eylem. Şu anda BMW showroom'unda sergilenen bilmem kaç bin €'luk M5'te restriction nedeniyle motor sesi kabine hoparlörler vasıtası ile iletiliyor, soba borusu gibi egzoz taktıran adama neyin kafasını yaşıyorsun diye sorarlar. Keyfi(!) yüzünden başkalarını rahatsız edenler ile  kendimi bir tutamıyorum, dolayısı ile sadece arkalarından bir güzel saydırıyorum, kulakları çınlıyordur birçoğunun. Unutmayınız ki kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Ayriyeten mezarlık konusundaki tutumunuz komik, dirisi dururken ölüye mi saygı gösteriyorsunuz?
Ozaman egzozdan alarm çalmaz, dediğine göre. Alarm sistemini bilmem ama eyüp beyinde dediği gibi bass sesi olsun egzoz sesi olsun öter. İlla zorlamayla alakası yok, üstüne kedi çıkar ne biliyim başka doğal bir şey olur çalar buda bir rahatsızlık. Araç çalmak isteyen taktiğini bulmuş zaten alarm ne fayda. Siz beni tanıyormusunuz tanımıyorsunuz, ozaman egzoz taktırdığım hakkında bir fikriniz olamaz. Konuyu modifiye kategorisinde açtım değilmi? Araçta modifiyenin başını egzoz çekıyor. bende ufaktan elime geçen parayla motor olsun göruntu olsun oynuyorum benim zevkimde bu kimsede karışamaz paşalar gibi cezalarımıda öderim sıkıntı yok. kanunen sadece egzoz değil bilmediğimiz çok sey yasak. Eğer siz modifiyeyi sadece dış görunus olarak göruyorsanız sizin probleminiz. Bir mezarlıktır gidiyor boş boş tartışma açıyoruz. Mezarlıktan geçerken müziği kısarız siz yapmıyor olabilirsiniz bir şey diyemem ben böyle gördum, haliyle gazada köklemem. kimsenin inancıylada dalga geçemezsiniz. İnsanlar puta tapıyor o komik değilde bumu komik. Boş tartışma yaratmayalım artık, herkez kendince haklıdır siz beni değiştiremeyeceğinize göre yada ben sizi değiştiremeyeceğime göre burda boş konuşuyoruz. Eğer şahsi bir probleminiz varsa facede ekleyebilirsiniz, İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2015, 08:21:40 »
 Mertcan, zaman içinde ve sağduyun ile doğruyu bulacağından eminim.
 Döneminde, Güney Doğu'dan görevli bir arkadaşım gelmişti. Akşam, aşağıdan bahsedilen tarzda egzoz sesli birisi geçerken bir anda irkilip, elindeki bardağı fırlatmıştı araca. Durmadı bile araç, iyi ki de durmamış.
 Şimdi zar zor birisi bebeğini uyutacak, ama keyfine düşkün! birisi yüzünden o uyanacak. Hasta ya da ertesi gün işi, vardiyası, sınavı olan birisi başını yastığa koyacak. Keyfine düşkün başkası, tam o dalarken gürültü çıkararak keyif yapacak. Kusura bakmayın arkadaşlar, bunu normal gören var ise, eminim büyüklerinin öğretilerini yanlış algılamışlardır. Hiç bir aklı başında nesil, başkasına zarar verirken keyif almayı öğreti olarak almaz ve vermez. Keyif için çıkan ses ile birisi rahatsız oluyorsa, orada kul hakkı da vardır denebilir.
 Konunun daha fazla uzamasına da gerek yok, o aracın en güzel egzoz sesi, fabrikasyon egzozunun çıkardığı sestir, bu zaten çok kişi tarafından bilinir. Üstelik kimseyi de rahatsız etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 26, 2015, 16:15:09 »
egzoz sesine hastayim..melodili bi iniltiidir..zevk verir keyif alirsin..amasi var...lamborgini maseratti. yada ferrariden cikan egzoz sesi adami mest eder..o ses o arabaya yakisir..bilirsin beygirini motorunu torkunu..hayranlik bile diyabilirsin..ama bi sahinden bi toyotadan o ses geldi mi yadirgarsin..igreti olursun..bu bi mankenin kendi bedeninden buyuk bi elbiseyle podyuma cikmasina benzer..yakisiksiz olur..
hız felakettir..kendınızın ve başkalarının hayatını tehlikeye atmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MYTH AE101
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 27, 2015, 04:52:50 »
Hakan bey sizi gerçekten anlıyorum hakta veriyorum yanlış bir şey yazdıysam hepinizden affola.
Çevrede gezen sadece egzoz takıp bağıra bağıra dolaşanlar yüzünden böyle sinirlisiniz. Ama siz site yöneticisisiniz ve modifiye kategorisi açmışsınız. Modifiye içinede bu abarth egzoz olayınında girdiğini eminim bilirsiniz.
Benim amacım boş boş bağırtmak değil, aracın orjinalinden daha performanslı olmasını ve kendi tabirimce bir canavar olmasını isterim. Cebimde; maserati, ferrari parası olsa bile eminim ki gider normal bir aracı full donatırım.
Eskiden trtuning, tuning türkiye adlı dergiler çıkardı bilmem hatırlarmısınız. Ordaki araçların çoğu toyota gibi araçlardı ve çok güzel dizilmişlerdi, beygirini torkunu haddinden fazla veriyordu ve hepsinde egzoz vazgeçilmez bir parçaydı. Bir zamanlar ankaradan bir beyaz şahin çıktı hatırlarsınız, İmpalalara novalara toz yutturuyordu. Bu olay yabancı gazetelerde bile çıktı 'bu arabada ne var?'. 
Anlatmak istediğim bu işe gönül vermiş insan çok. Arabasının özel olmasını ve tek olmasını isterler.
Rahatsızlık veriyor olabiliriz, 2 saniyeliğinede olsa. E napalım ferrariye binen 1000cc ye binen adama binmemi diyelim, çevremizdeki inşaatlara, yukarıdan ara sıra geçen f16, helikopterlere geçme durmu diyelim. Yani bu egzoz olayı, mahalleden 3 4 defa açık egzozla, kimseyi umursamayan ve sadece ses çıkartayım diye gezen vatandaşlar yüzünden oluşan bir gıcıklık. Ama öyle olmayanlarda var. bu önyargı olmasa şuan böyle bir konuşma olmazdı sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 27, 2015, 06:09:06 »
Hakan bey sizi gerçekten anlıyorum hakta veriyorum yanlış bir şey yazdıysam hepinizden affola.
Çevrede gezen sadece egzoz takıp bağıra bağıra dolaşanlar yüzünden böyle sinirlisiniz. Ama siz site yöneticisisiniz ve modifiye kategorisi açmışsınız. Modifiye içinede bu abarth egzoz olayınında girdiğini eminim bilirsiniz.
Benim amacım boş boş bağırtmak değil, aracın orjinalinden daha performanslı olmasını ve kendi tabirimce bir canavar olmasını isterim. Cebimde; maserati, ferrari parası olsa bile eminim ki gider normal bir aracı full donatırım.
Eskiden trtuning, tuning türkiye adlı dergiler çıkardı bilmem hatırlarmısınız. Ordaki araçların çoğu toyota gibi araçlardı ve çok güzel dizilmişlerdi, beygirini torkunu haddinden fazla veriyordu ve hepsinde egzoz vazgeçilmez bir parçaydı. Bir zamanlar ankaradan bir beyaz şahin çıktı hatırlarsınız, İmpalalara novalara toz yutturuyordu. Bu olay yabancı gazetelerde bile çıktı 'bu arabada ne var?'. 
Anlatmak istediğim bu işe gönül vermiş insan çok. Arabasının özel olmasını ve tek olmasını isterler.
Rahatsızlık veriyor olabiliriz, 2 saniyeliğinede olsa. E napalım ferrariye binen 1000cc ye binen adama binmemi diyelim, çevremizdeki inşaatlara, yukarıdan ara sıra geçen f16, helikopterlere geçme durmu diyelim. Yani bu egzoz olayı, mahalleden 3 4 defa açık egzozla, kimseyi umursamayan ve sadece ses çıkartayım diye gezen vatandaşlar yüzünden oluşan bir gıcıklık. Ama öyle olmayanlarda var. bu önyargı olmasa şuan böyle bir konuşma olmazdı sanıyorum.
Bu işi bilinçli olarak yapıp rahatsızlık vermeyenlere saygım sonsuz. Ama ses kirliliği yapanları polise ihbar etmek lazım artık.