0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Niye düşüneyim ki egzoz sesinden kim ölmüş yada hastalığa yakalanmış. bu rahatsızlık sadece takıntı bence. Ben burda bir sorunumu paylaştım 'modifiye' başlığı altında sorunum ise ses azalması. bu tavırlar hiç hoşuma gitmiyor kusura bakmayın herkezin farklı zevkleri var, nasıl 1000cc lik yada chopper motor rahat rahat gezip kimse rahatsız olmuyorsa benimkinden de rahatsız olcaklarını sanmıyorum. ha öyle dar sokaklarda hastane civarlarında mezarlıklarda düşük hızda giderim buda diğer insanları düşündüğüm anlamına gelir. Teşekkür ederim
Orta susturucunu degistirmen lazım. Ama sana tavsiyem daha sonralari o sesi kafa kaldirmiyor. Kumandalı orta susturucular var onları deneyebilirsin. Canin istediğinde borul borul gezersin. Istemedigin zaman susturucudan kapatirsin sesini
Ben gece calisiyorum sabaha kadar 10 20 tane alarm sesi duyuyorum egzoz yüzünden değil yanlız. Enes kardeşim arkalarindan iyi şeyler soylemiomussun birde yüzlerine söyle belki vazgecerler. Hakan bey okadar yazidan mezarlık olanı dikkatinizi çekmiş sonuçta bir saygimiz var ama millet rahatsız olacak diye zevklerimizden vazgececek değilim kusura bakmayın size diyecek bir şeyim yok.
Alarm sesi ile egzoz sesi bir değil. Alarmı çalan araba ya fiziksel bir darbe almıştır ya da kapısı zorlanıyordur. Yani ortada keyfi bir durum yok. Egzoz sesi tamamen bazı bünyelerin egosunu tatmin etmek amaçlı yaptığı, ses kirliliğine yol açan bir eylem. Şu anda BMW showroom'unda sergilenen bilmem kaç bin €'luk M5'te restriction nedeniyle motor sesi kabine hoparlörler vasıtası ile iletiliyor, soba borusu gibi egzoz taktıran adama neyin kafasını yaşıyorsun diye sorarlar. Keyfi(!) yüzünden başkalarını rahatsız edenler ile kendimi bir tutamıyorum, dolayısı ile sadece arkalarından bir güzel saydırıyorum, kulakları çınlıyordur birçoğunun. Unutmayınız ki kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Ayriyeten mezarlık konusundaki tutumunuz komik, dirisi dururken ölüye mi saygı gösteriyorsunuz?
Hakan bey sizi gerçekten anlıyorum hakta veriyorum yanlış bir şey yazdıysam hepinizden affola. Çevrede gezen sadece egzoz takıp bağıra bağıra dolaşanlar yüzünden böyle sinirlisiniz. Ama siz site yöneticisisiniz ve modifiye kategorisi açmışsınız. Modifiye içinede bu abarth egzoz olayınında girdiğini eminim bilirsiniz. Benim amacım boş boş bağırtmak değil, aracın orjinalinden daha performanslı olmasını ve kendi tabirimce bir canavar olmasını isterim. Cebimde; maserati, ferrari parası olsa bile eminim ki gider normal bir aracı full donatırım. Eskiden trtuning, tuning türkiye adlı dergiler çıkardı bilmem hatırlarmısınız. Ordaki araçların çoğu toyota gibi araçlardı ve çok güzel dizilmişlerdi, beygirini torkunu haddinden fazla veriyordu ve hepsinde egzoz vazgeçilmez bir parçaydı. Bir zamanlar ankaradan bir beyaz şahin çıktı hatırlarsınız, İmpalalara novalara toz yutturuyordu. Bu olay yabancı gazetelerde bile çıktı 'bu arabada ne var?'. Anlatmak istediğim bu işe gönül vermiş insan çok. Arabasının özel olmasını ve tek olmasını isterler. Rahatsızlık veriyor olabiliriz, 2 saniyeliğinede olsa. E napalım ferrariye binen 1000cc ye binen adama binmemi diyelim, çevremizdeki inşaatlara, yukarıdan ara sıra geçen f16, helikopterlere geçme durmu diyelim. Yani bu egzoz olayı, mahalleden 3 4 defa açık egzozla, kimseyi umursamayan ve sadece ses çıkartayım diye gezen vatandaşlar yüzünden oluşan bir gıcıklık. Ama öyle olmayanlarda var. bu önyargı olmasa şuan böyle bir konuşma olmazdı sanıyorum.