Gönderen Konu: Hız sınırlama muamması😟  (Okunma sayısı 3123 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür edildi
Hız sınırlama muamması😟
« : Haziran 23, 2015, 18:36:47 »
Arkadaşlar merhaba.
Dün itibari ile corolla 1.6advance mds aracımı sipariş verdim. Ancak satış temsilcilerine ısrarla "hız sınırlama var mı?" diye sordugumda her kafadan farklı bi ses çıktı. (3 farklı ildeki toyota plazada. )
Yaklaşık 2 ay önce toyota.com adresinden yaptığım konfigurasyona göre bu özellik var. Ancak şu anda yapıyorum hız sınırlama çıkmıyor.
Dün gittiğim Aksaraydaki toyota plazada advance modelinde hız sınırlama yok iken ,Konyadaki plazada gördugum ayni model arabada vardı.
Bu fark normal midir? Donanım olarak aynı model yılına sahip araçlarda böyle bir fark olabilir mi? ;)
Teşekkür ederim.   :huh:

Toyota Club Türkiye

Hız sınırlama muamması😟
« : Haziran 23, 2015, 18:36:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30342
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız sınırlama muamması😟
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2015, 18:45:02 »
Donanım olarak aynı yıl içerisinde farklılık olabiliyor şöyle anlatayım nisan 3 itibariyle 1.6 premium aracımı aldığımda bütün camlarda auto düğmesi bulunmazken 1 ay sonra gelen araçların tüm cam açma kapama düğmeleri auto özelliğine sahip tabi fiyatta yükselmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2015, 19:12:00 »
Anladım. Fakat sizin verdiginiz örnekte iyileştirme söz konusu. Benimkinde ise olan bir özelliğin kaldırılması. 
Yalıtımın iyileştirildiğini ve cam açma kapama düğmelerinde aydınlatma  fonksiyonu eklendiğini öğrenmiştim mesela.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2015, 19:53:30 »
Araç alınırken aracın donanımlarını içeren bir şart name imzalanmıyor mu? Satıcılara pek inanmamak gerekiyor kağıt üzerinde yazana bakmak gerekiyor. Yeni skoda fabia incelemeye gittiğimde satış temsilcisi 6 hava yastığı olduğunu söylediğin de internet tanıtımında 4 hava yastığı var demiştim. Gitti araçtırdı geldi 4 hava yastığı varmış dedi. O nedenle aracın özelliklerini belirten bir evrak alın eliniz de bulunsun süpriz olmasın.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2015, 20:02:55 »
Dün bir sözleşme imzaladık karşılıklı. Ancak o sözleşmede 2015 corolla advance mds 1.6 inci beyazı yazıyor. Dediğim gibi 2 ay önce yazan özellik şimdi yazmıyor fakat plazadaki teşhir ürününde var hız sınırlama. Satıcılara güvenmeme konusunda yenide olsa tecrübe kazandım sayılır şu 4 günde. İlk araba mı da opelden sıfır almıştım iki yıl önce ve tecrübesizliğim sonucu gidiğim plazada anlaşma yapip ödemeyi yapıp çıkmıştım. Daha sonra öğrendim ki diğer bayilerede fiyat sormam gerektiğini.

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2015, 20:07:02 »
Dün bir sözleşme imzaladık karşılıklı. Ancak o sözleşmede 2015 corolla advance mds 1.6 inci beyazı yazıyor. Dediğim gibi 2 ay önce yazan özellik şimdi yazmıyor fakat plazadaki teşhir ürününde var hız sınırlama. Satıcılara güvenmeme konusunda yenide olsa tecrübe kazandım sayılır şu 4 günde. İlk araba mı da opelden sıfır almıştım iki yıl önce ve tecrübesizliğim sonucu gidiğim plazada anlaşma yapip ödemeyi yapıp çıkmıştım. Daha sonra öğrendim ki diğer bayilerede fiyat sormam gerektiğini.

Teşekkür ederim.

Abi ben şuan alacağım opel araç için 4 -5 opel bayisini gezdim. Verdiği fiyat için en son oluru bu dediği halde numaramı alıp biraz daha bişey yapabilirsek ararız diyen bile oldu. En uygun fiyat aldığım yerden siparişi verdik.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2015, 20:07:44 »
Direksiyonda böyle bir tuş yok mu? Kaldırmış olmaları çok garip geldi bana
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2015, 20:08:19 »
Abi bu arada aldığın araçta o donanım yok ve evvellerinde varsa hediye olarak isteye bilirsin diye düşünüyorum. Yada başka hediye verdilerse o başka :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2015, 20:20:21 »
İncelediğim araçta o tuş var. Ve bana söyledikleri sizin alacagınız araç bunun aynısı.
Neyse haftaya belli olacak. Ama ısrarla sordum var dediler. Olmadığını görürsem farklı bir yol izleyeceğim.
Aynı şekilde her bayi beni de tekrar aradı ve fiyatlandırma konusunda ali-cengiz oyunu yapmaya kalktılar. Ama en son, en net şekilde konuşan ve sözünde duran Konya bayisini tercih ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2015, 22:25:32 »
Sozlesmede olsa Toyota modellerde  degisiklik yapma hakkini sakli tutar buna benzer bi sey yazıyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2015, 22:32:04 »
😁😁 Yani bana tek bir yol kalıyo, bana vaad ettikleri aracın içine yatıp, trafik tescili yapılana kadar içinde yatmak.
Bu kadar seviyesiz satış politikaları olamamalı bence.
Ucuz stratejiler izlerlerse eğer, bir sonraki aracım toyota olmaz.net😉

Mesaj Birleştirildi: Haziran 23, 2015, 22:54:26
Benim araç yenileme konusunda izlediğim yol 2-3 senede bir aracımı sıfırlamak. Toyotadan memnun kalırsam eğer, bir sonraki aracım,bir üst segment olan avensis olacaktır.
Herşey tamamiyle kendi ellerinde. Beni memnun ederlerse o markada kalırım. Yok sıkıntı çıkarırlarsa, bulunmaz hint kumaşı değiller.😉

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2015, 04:38:14 »
Tolga bey merhaba
Ankara Toyan Bayiini arayıp @Adil ULUTAŞ (3740)  bey ile görüşün.Selamlarımı da iletin.Fiyat ve özellikler konusunda size en iyi şekilde yardımcı olacaklardır.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 06, 2015, 16:49:52 »
     Arkadaşlar aracı aldım.

Hız sınırlaması var ve aracın cam tuşları ışıklandırılmış, ses yalıtımı içinde birşeyler daha yapıldığını söyledi satış temsilcisi.

Mart ayından sonra bu yeniliklerin geldiğini söyledi.
 Şimdilik bir sıkıntı yok memnunum araçtan. 650km yol yaptım.
 Bu 1000km bakımına erken girsek ne olurk ki? 800 km de fln...
 Şundan dolayı soruyorum şimdi girmezsem yaklaşık 1500-2000km ye kadar giremeyeceğim, zamanım olmayacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2015, 21:33:14 »
     Arkadaşlar aracı aldım.

Hız sınırlaması var ve aracın cam tuşları ışıklandırılmış, ses yalıtımı içinde birşeyler daha yapıldığını söyledi satış temsilcisi.

Mart ayından sonra bu yeniliklerin geldiğini söyledi.
 Şimdilik bir sıkıntı yok memnunum araçtan. 650km yol yaptım.
 Bu 1000km bakımına erken girsek ne olurk ki? 800 km de fln...
 Şundan dolayı soruyorum şimdi girmezsem yaklaşık 1500-2000km ye kadar giremeyeceğim, zamanım olmayacak..

Abi nasıl bir sistemse çözemedim. Bende malum opel aldım. Bayi 15000 km sonra geleceksin 1000 km de gelmeyeceksim Rodaj modaj yok bas git dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 06, 2015, 21:41:35 »
Abi nasıl bir sistemse çözemedim. Bende malum opel aldım. Bayi 15000 km sonra geleceksin 1000 km de gelmeyeceksim Rodaj modaj yok bas git dedi.

Mis gibi işte Mehmet daha neyi kurcukluyorsun :)Son yağ teknolojilerdinde çoğunluğu 15000 km dayanıyor zaten ama bakma bizimkilerde 10000 de bir ziyarete çağırıyorlar. Maşallah arabana  :alkis:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 06, 2015, 22:11:13 »
Bundan önceki arabam opel astraydı. Sıfır aldım 2 yıl kullandım ve her 15.000 km de gittim. 1000 km olayı onlarda yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 06, 2015, 23:56:42 »

Mis gibi işte Mehmet daha neyi kurcukluyorsun :)Son yağ teknolojilerdinde çoğunluğu 15000 km dayanıyor zaten ama bakma bizimkilerde 10000 de bir ziyarete çağırıyorlar. Maşallah arabana  :alkis:

Bizim araç ben bıraktığımda 17.xxx km de idi yağ kararmaya başlamıştı , hani değişim yakın abi diyordu :)
bence kendi kullandıkları yağı biliyorlar bu yüzden çağırıyorlar diye düşünüyorum

Bakalım şimdi içinde 5w30 var 20.000 de 0w20 deneyelim neler olacak :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 07, 2015, 00:23:10 »
Bizim araç ben bıraktığımda 17.xxx km de idi yağ kararmaya başlamıştı , hani değişim yakın abi diyordu :)
bence kendi kullandıkları yağı biliyorlar bu yüzden çağırıyorlar diye düşünüyorum

Bakalım şimdi içinde 5w30 var 20.000 de 0w20 deneyelim neler olacak :)

Gösterge paneli yağ ömrünü % olarak gösteriyor. Malum bakımdan sonra yağ seviyesi yüksek oluyor genelde. Aklıma geldi arabanın yağına bakayım dedim. Tam üst sınırda ne eksik ne fazla. Lakin yağ bana çok garip geldi çok açık renk ve akışkanlığı çok fazlaydı. Çubuğu çekmemle damlamaya başlaması bir oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 07, 2015, 01:04:23 »
Gösterge paneli yağ ömrünü % olarak gösteriyor. Malum bakımdan sonra yağ seviyesi yüksek oluyor genelde. Aklıma geldi arabanın yağına bakayım dedim. Tam üst sınırda ne eksik ne fazla. Lakin yağ bana çok garip geldi çok açık renk ve akışkanlığı çok fazlaydı. Çubuğu çekmemle damlamaya başlaması bir oldu.

Vizkositesi düşük ince bir yağ var demek ki belkide 0W-20 vardır üzerinde. Senin arabada ne yavsiye ediyor yağ olarak opel?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 07, 2015, 09:47:12 »
Vizkositesi düşük ince bir yağ var demek ki belkide 0W-20 vardır üzerinde. Senin arabada ne yavsiye ediyor yağ olarak opel?

Kitapcık 5-30 tavsiye ediyor abi. Forumdan edindiğim bilgiye göre Servis GM yağ kullanıyormuş abi. Ama istersen Mobil ve Castrol de mevcutmuş. Yağı fazla koyma sorunu Opel servislerinde de mevcut. Yağ kapasitesi 1.6 Atmosferik için 4.5lt, 1.4T için 4 lt, 1.3Dizel için 3.2lt