0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhtemelen senin araçta da bu tarz yaylar olması lazım. Orijinal şeklini bir araştırabilirsin. Dıştan içe balatanın tutması, balata ile diskin çok uyumlu olmadığını gösteriyor yüzey olarak. Disk hiç tornalandı mı ve tornalandı ise bu iş iyi yapıldı mı? Balata çıktığında şimler de çıkar bu arada. Kaliper ve şim çevrelerinin de temizlenmesi ve temiz şimler iyi olabilir.
çözüm belli Gökhan,kaliper pimleri.pimler muhtemelen yağsız kaldı,paslandı ve kaliper pim yuvasında sıkıştı,aynen benim arabanın sağ arka ve sağ önde olduğu gibi,bir taraf diske sürttü diğer taraf normaldi,aracın sol bölümde hiçbir sıkıntı yok idi,çözüm kaliperlerin kontrolü ve yağlanması,biz bu şekilde hallettik kardeşim,birde kaliper pistonunu kontrol etmen iyi olur,lastikleri yırtık mı değil mi bi bak,pistonlarda paslanma yapabiliyor.ekteki dökümnı incele faydasını görürsün,nereleri gresleyeceğin filan yazıyo,olmazsa ustaya da götürürsün.kolay gelsin.
Hakan abinin dediği gibi takıldığı yerde sorun var gibi .Kaliper contalarını değiştirmenizide öneriyorum. Benim araçta kaliper pimi sorunu çözüldükten sonra en ufak frende sağ hemen kitliyordu. Ustaya gittim söktü conta al dedi. Bi yere gittim 10 tl'ye aldım fakat 1.3 ve 1.6 farklı bulamayınca frenciye yönlendirdiler. 40 tl aldım değiştiler bi kaç frenden sonra alışır dedi. Dediği gibi frenlerden çok memnunum çekme ötme falan yok. Kısacası contalarıda mutlaka değiştirin.
Kaliper contasi nasil birsey ve neresinde bulunuyor
Her aracın farklı olur bizim araçlarda üç tane var biri büyük ikisi küçük. Büyük olan fren silindirine küçüklerde dışardan kaliper pimlerine takılır körük şeklinde oluyor.
Bendede pimin iki ucunda contalar var ama yirtik onlarmi acaba dediginiz
kaliper pimlerindekile küçük kaliper pistonndakiler biraz daha büyük.ama ikisininde önemi çok çok büyük,balatayı iten pistonunkileri internetten (you tube,peter finn,çok işine yarar,hatta videonun biri senin aracın aynısının piston lastiğini değişit.) araştır ustaya öyle götür,yoksa lastikleri pistonun-pimin üzerine geçirirler öylece bırakırlar.