Gönderen Konu: Balata diski sıkıyor yeni degismeme ragmen yardim edin lutfen  (Okunma sayısı 38918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '93
  • 4 kere teşekkür etti
Ynt: Balata diski sıkıyor yeni degismeme ragmen yardim edin lutfen
« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2015, 20:04:33 »

Muhtemelen senin araçta da bu tarz yaylar olması lazım. Orijinal şeklini bir araştırabilirsin.

Dıştan içe balatanın tutması, balata ile diskin çok uyumlu olmadığını gösteriyor yüzey olarak. Disk hiç tornalandı mı ve tornalandı ise bu iş iyi yapıldı mı?
 Balata çıktığında şimler de çıkar bu arada. Kaliper ve şim çevrelerinin de temizlenmesi ve temiz şimler iyi olabilir.
Yay yok resimdeki gibi diskin dis korumalari saga sola acilmis halde duruyor hafiften ben tornalatmadim hic tornalatalim dedi goturdugum usta.Bende disk yanar belki diye tornalatmadim cunki pek iyi tornaci yok cevremde.Yeni aldigim balatada,balatadan baska birsey yoktu malesef musait bi zamanimda sol tekeri sokup ayrintili resimler cekip sizinle iletisime gececegim

Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2015, 20:34:04
buda önceki söktürdüğüm balata aradaki farkı görebilirsiniz zaten resimdende

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2015, 20:04:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2015, 23:30:44 »
çözüm belli Gökhan,kaliper pimleri.pimler muhtemelen yağsız kaldı,paslandı ve kaliper pim yuvasında sıkıştı,aynen benim arabanın sağ arka ve sağ önde olduğu gibi,bir taraf diske sürttü diğer taraf normaldi,aracın sol bölümde hiçbir sıkıntı yok idi,çözüm kaliperlerin kontrolü ve yağlanması,biz bu şekilde hallettik kardeşim,birde kaliper pistonunu kontrol etmen iyi olur,lastikleri yırtık mı değil mi bi bak,pistonlarda paslanma yapabiliyor.ekteki dökümnı incele faydasını görürsün,nereleri gresleyeceğin filan yazıyo,olmazsa ustaya da götürürsün.kolay gelsin.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 27, 2015, 11:44:30 »
çözüm belli Gökhan,kaliper pimleri.pimler muhtemelen yağsız kaldı,paslandı ve kaliper pim yuvasında sıkıştı,aynen benim arabanın sağ arka ve sağ önde olduğu gibi,bir taraf diske sürttü diğer taraf normaldi,aracın sol bölümde hiçbir sıkıntı yok idi,çözüm kaliperlerin kontrolü ve yağlanması,biz bu şekilde hallettik kardeşim,birde kaliper pistonunu kontrol etmen iyi olur,lastikleri yırtık mı değil mi bi bak,pistonlarda paslanma yapabiliyor.ekteki dökümnı incele faydasını görürsün,nereleri gresleyeceğin filan yazıyo,olmazsa ustaya da götürürsün.kolay gelsin.
Kaliper pistonu dedigin yerler kaliper pimlerinin basinda ve sonundaki lastiklermi,ayrica oynamiyordu iste pimler.cekicle anca vurularak hareket ettirilebiliyordu pas cozucu filan derken elle hareket ettirilebilir hale getirdik usta ile birlikte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 27, 2015, 12:04:45 »
Pimlerin yuvalarını da temizlemek, yağlamak lazım, pimleri de. Pimlerde aşınma varsa değişir zaten.
 Piston(senin araç için) her kaliperde tek ve ortadadır. İç taraftaki silindirdir. Kaliper conta tamir takımı da gerekli ise değişir. Eğer hiç değişmedi ise muhtemelen özelliğini nispeten yitirmiştir. Hidrolik kaliteli ve uygun dot değerli ürün ile zamanında değişmedi ise, contalar daha erken yıpranabilir. Yine aşırı yük vb durumlarda frenlemede aşırı ısınmalar olursa ve sık sık tekrarlanırsa, nispeten daha kolay yıpranır.
Gösterdiğin balata fotoğrafında, balata üstündeki delikleri görebilirsin. Oralara yayların girmesi ve fren boşta iken, balatayı diskten uzaklaştırması gerekir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2015, 12:09:54
O yaylardan, bir tamircide vs bulmaya çalış bence.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2015, 12:12:14
Bu arada sırf dış balata düzensiz aşınmış, piston tarafındaki değil anladığım kadarı ile. Bu durumd contadan önce şim ve pimlere de bak. Balata doğru monte edilmemiş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 27, 2015, 15:08:23 »
Hakan abinin dediği gibi takıldığı yerde sorun var gibi .Kaliper contalarını değiştirmenizide öneriyorum. Benim araçta kaliper pimi sorunu çözüldükten sonra en ufak frende sağ hemen kitliyordu. Ustaya gittim söktü conta al dedi. Bi  yere gittim 10 tl'ye aldım fakat 1.3 ve 1.6 farklı bulamayınca frenciye yönlendirdiler. 40 tl aldım değiştiler bi kaç frenden sonra alışır dedi. Dediği gibi frenlerden çok memnunum çekme ötme falan yok. Kısacası contalarıda mutlaka değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 27, 2015, 19:20:25 »
Hakan abinin dediği gibi takıldığı yerde sorun var gibi .Kaliper contalarını değiştirmenizide öneriyorum. Benim araçta kaliper pimi sorunu çözüldükten sonra en ufak frende sağ hemen kitliyordu. Ustaya gittim söktü conta al dedi. Bi  yere gittim 10 tl'ye aldım fakat 1.3 ve 1.6 farklı bulamayınca frenciye yönlendirdiler. 40 tl aldım değiştiler bi kaç frenden sonra alışır dedi. Dediği gibi frenlerden çok memnunum çekme ötme falan yok. Kısacası contalarıda mutlaka değiştirin.
Kaliper contasi nasil birsey ve neresinde bulunuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 27, 2015, 19:30:14 »
Kaliper contasi nasil birsey ve neresinde bulunuyor
Her aracın farklı olur bizim araçlarda üç tane var biri büyük ikisi küçük. Büyük olan fren silindirine küçüklerde dışardan kaliper pimlerine takılır körük şeklinde oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 27, 2015, 21:33:24 »
Her aracın farklı olur bizim araçlarda üç tane var biri büyük ikisi küçük. Büyük olan fren silindirine küçüklerde dışardan kaliper pimlerine takılır körük şeklinde oluyor.
Bendede pimin iki ucunda contalar var ama yirtik onlarmi acaba dediginiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 27, 2015, 22:04:39 »
Bendede pimin iki ucunda contalar var ama yirtik onlarmi acaba dediginiz
Evet pimin üzerindeki contalar. Zamanla yırtık olmasa bile deforme oluyor toz ve su alıyor problem yaratıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 28, 2015, 02:34:44 »
kaliper pimlerindekile küçük kaliper pistonndakiler biraz daha büyük.ama ikisininde önemi çok çok büyük,balatayı iten pistonunkileri internetten (you tube,peter finn,çok işine yarar,hatta videonun biri senin aracın aynısının piston lastiğini değişit.) araştır ustaya öyle götür,yoksa lastikleri pistonun-pimin üzerine geçirirler öylece bırakırlar.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 28, 2015, 18:44:12 »
kaliper pimlerindekile küçük kaliper pistonndakiler biraz daha büyük.ama ikisininde önemi çok çok büyük,balatayı iten pistonunkileri internetten (you tube,peter finn,çok işine yarar,hatta videonun biri senin aracın aynısının piston lastiğini değişit.) araştır ustaya öyle götür,yoksa lastikleri pistonun-pimin üzerine geçirirler öylece bırakırlar.
link atabilirmisin dediğin video hangisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 29, 2015, 01:44:00 »
adres bu olmalı