0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kopya çeken mi başarılıdır, kopya çekmeyen mi? Bu arada paylaşımlar da gerçekten anlamlı olmuş.
Hakan bey soylediklerinizin bir kismina katilmiyorum. Ozelliklede bu altta yazdiklariniza.uzun lafın kısası, kendinizi dünya insanı olarak görün ve iyi yetiştirildiğinize inanıyor, kendinize güveniyorsanız; ailenizden başka sizi buraya bağlayan önemli bir husus yoksa müslüman nüfusun fazla olduğu ülkelerde yaşamayın. en azından çok paranız yoksa.egerki siz kendinizi iyi yetistirdiyseniz heryerde fark edilirsiniz veve bu farkin size yerine gore sayginlik yuksek ücret liderlik gibi faydalari olur. Muslumanlar size neden bu kadar itici geliyor bi aciklarmisiniz? Kendi inanciniza karsi bu kadar on yargili olmayin. Almanyanin nufusu hemen hemen turkiye kadar ama her alanda ileri teknolojiye sahipler. Veya Endonezya dunyanin en kalabalık müslüman nufusuna sahipler. Bir çoğumuzun sevmedigi hatta ocu gibi korktugu Seriat kanunları geçerli ama bakiyorsun onlarda teknolojik olarak aşmış kendini.kalabalık olacaksin ki is gucun olsun. Askeri gucun olsun dunyada soz sahibi olasin.bu memlekete garsonda lazim boyacida lazim mühendiste lazim. Ama simdi bakiyorsun bi cok genc unv.den mezun oluyor elinde kuru diploma. Kendi meslegi hakkında ne bir bilgiye sahip nede merak edip arastiriyor. Anca aybasi gelsin alim maasi hesabı. Biz once toplum olarak kendimizi sorgulamaliyiz. Buna oncelikle herkes ben dahil bireyler kendini sorgulamali. Eğitim yok ahlak yok disiplin yok. Unutmayalım ki bu topraklarda gercek islam yasandigi dönemlerde 7 cihana hukmetmisiz. O zamanlarin en ileri teknoloji bilim dallari hep islam topraklarindan islam alimlerinden cikmistir. Ilim Çinde dahi olsa gidip ogrenin diyen bir peygamberin ummetiyiz. Ama gel gorki simdi butun savaşlar geri kalmisliklar hep islam topraklarında. En basit ornegi sizin su dediginiz laf mumkunse müslümanların olmadığı yerde yaşamak. Ben 8 tane ulkede kaldim. Her milletten insan tanidim. Suan katardayim ve inaninki orf adet saygi sevgi kultur her konuda müslümanlar amerikalisiymis ingiliziymis almaniymis hepsine 5 basar. Özellikle turkler. Yabancilar turk olduğunuzu öğrendiği zaman size bakis acisi değişiyor. Burdaki araplar bile daha samimi sempatik yardimci oluyorlar.Türkiye sandığınız kadar kotu bir ulke degil. Kotu olan toplum. ahlak bitik ve kültür bitik egitim yok herkes kolay zengin olma peşinde veya gunu kurtarmanın derdinde.k.bakmayin cok uzattim uzuun lafin kisasi herkes once birey olarak kendini yetistirip kendi isinde gucunde yasaminda mesleginde örnek biri olmaya calissa hic bir sorun kalmayacak.
Bu konu direk beni ilgilendiriyor sanirim bu sene son senem olacak ve malesef yapilan tespitlere uyuyorum bi hedefim var gibi ama yok gibide fotografci olmak istiyorum ama gunumuz sartlarinda bu meslek ölücek korkumda var suan makine bolumu okuyorum bu bolumde yurusemmi diyede ikilemlerdeyim henuz dogru duzgun bir hedef belirleyemedim malesef sevdigim isi yapmak istiyorum fotografcilik gibi ama alcagim para bu meslekte patron olmadikca dusuk olcaktir diye dusunuyorum ama meslegin ölmeside soz konusu cunku telefonlar dslr makinelerle yariscak seviyeye yaklasiyor yinede sanirim sevmedigim bir iste calismaktansa isimi severek ilgilenerek insanlari memnun ederek ve en önemlisi mutlu olarak yapcagim fotografcilik meslegine yönelecegim konuyu acan ilke abime ve cevaplar ile benim gibi genc insanlari aydinlatan degerli abilerime tesekurlerimi sunarimGT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sınavda başarılı olur da, hayatında pek sanmıyorum...