Gönderen Konu: Cv ve Farklılıkları  (Okunma sayısı 1700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Cv ve Farklılıkları
« : Haziran 22, 2015, 21:47:23 »
Mezun olduğum üniversiteden bir hocam facebookunda paylaşmış. Sizede aktarıyorum.

4 yıl üniversite okumuş bir genç.
2 yıl da yüksek lisansını yapmış.
Neden yüksek lisans diye soruyorsun.
Cila olsun diye” cevabını veriyor.
Bilinçsizce, amaçsızca, alelacele…
Sonra iş başvurularına gitmeye başlamış.
Cv’ye bakıyorsun, diğerlerinden hiçbir farkı yok, sadece isim farklı.
Gidip sağlam bir staj yapmamış.
Kulüplerde görev almamış.
Derneklerde, vakıflarda, kısacası sivil toplumda yer almamış.
Sadece okumuş.
Farkında olmadan boş yere okumuş.
Çevre yapmamış, insanlarla tanışmamış.
Rol modeli olan kişilere bir e-posta gönderip “Bir kahvenizi içmek istiyorum” deyip yanına gitmemiş.
Şimdi iş arıyor.
Milyonlarca CV ile aynı özellikteki bir CV ile iş arıyor.
İşin kötüsü yapmış olmak için yapmaya o kadar alışmış ki;
Çalışmayı da verimli olmak, kendisini göstermek, deneyim kazanmak, o alanda en iyi olmak için istemiyor.
Peki ya ne için?
Cevap basit : Para
Pekala, buna da saygı gösterelim. Soralım, “Ne kadar maaş istiyorsun?
Cevap : “2000 Lira”.
Gözleri ışıldıyor bu rakamı söylerken, bir ömür ufak ufak artışlarla bu ortalamada bir maaşa çalışabilir.
Alıyorum kağıdı, kalemi. Basit bir hesap yapıyorum.
“Bak” diyorum, “2000 Lira istiyorsun ya, o 2000 liraya ayda 20 gün çalışacaksın. 20 güne böldüğünde günlük maaşın 100 Lira yapar. O paraya da temizlikçi Fatma Abla gelip evini temizlemez. Doğru mu?”
Gözlerindeki parıltı kayboluyor. Bu hesabı daha önce hiç yapmamış. Boynu bükülüyor.
“Evet” diyor.
“Peki sen 18 sene bunun için mi okudun?” diyorum.
Cevap vermiyor, ne desin ki? “Hayır” dese, cv’si öyle demiyor. “Evet” dese, yüreği el vermiyor.
Mesele bireyin ne kadar maaş aldığı da değil aslında. Esas olan bireyin kendisini daha lise sıralarında geliştirmeye başlaması, hedeflerini koyması. Üniversitede kendisini geliştirmeye ve hayata entegre olmaya çaba göstermesi, üniversite bittikten sonra bir işe herhangi bir maaşla -bu asgari ücret de olabilir- girmesi ve orada da kendisini geliştirmeye devam edip iyinin peşinden koşması ve hep daha iyiye gitmesi.
Bu yazı üniversiteye başlamak üzere olan, üniversitede okuyan, okulunu bitirmek üzere olan, iş hayatına atılmak üzere olan genç arkadaşlarım için köprüden önce son çıkış olabilir. Böyle tanıdıklarınız varsa lütfen okutun. İş işten geçmeden ne için çalıştıklarının farkına varsınlar.
Hayat bir anda akıp gidecek,
Hayatları akıl tokluğuna,
Karın tokluğuna avuçlarından akıp gitmeden,
bir DUR desinler.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Cv ve Farklılıkları
« : Haziran 22, 2015, 21:47:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Cv ve Farklılıkları
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2015, 22:53:59 »
öncelikle paylaşım için sağ ol. ben de buralardan yakın zamanda geçmiş ve iş arama sürecinde bir vatandaş olarak bazı gerçeklerden bahsedeyim, tekrar hatırlatayım.

gençlerin yaptığı hata, 2000 tl maaşa fit olmak değil; ne istediğini bilmeden, bireysel yetenek ya da eğilimlerinin farkında olmadan sadece okumuş olmak adına ya da okuduğu okulun toplumda kabul görme olasılığı yüksek olduğundan yanlış tercihler yapmalarıdır. iş burada tamamen kötüleşmez, buna rağmen birey olarak kendisini girdiği yolda geliştirebilir ve mesleğinde başarılı bir insan olabilir; ikinci bir seçenek olarak içine sindiremediği bir bölümden başka bir bölüme geçebilir.

gelelim hayatın mecburiyetlerinden paraya. gencecik mühendislerin yazıdaki deyişle temizlikçi ücretine çalışmasının suçu kendi tercihleri değildir. onlar türkiye cumhuriyeti'nde doğmayı seçmediler. imkânları olsaydı belki insanların bilinçli olduğu, onun örtüsü bunun inancı diye safsatalarla günlerin meşgul edilmediği, insanların uyutulup sömürülmediği bir ülkede eğitim alıp refah seviyesi yüksek bir hayata sahip olabilirdi.

nüfus plânlamasının yapılmadığı, yatırımların birer birer azaldığı ve uzaklaştığı, hukukun evrensel olarak sağlanamadığı bir ülkede baştaki piyonların yönetildiği bir senaryoda bu kadar işsiz varken, arz-talep bu hâlde iken yakında 1000 euro ücretin komik/uçuk bulunacağı günlere geliyoruz (euro bazından söyledim çünkü tl'nin acılar içindeki durumu belli). hâlbu ki nüfus bu kadar fazla olmasaydı, insanlar daha iyi şartlarda çalışma imkânı bulabilirlerdi.

uzun lafın kısası, kendinizi dünya insanı olarak görün ve iyi yetiştirildiğinize inanıyor, kendinize güveniyorsanız; ailenizden başka sizi buraya bağlayan önemli bir husus yoksa müslüman nüfusun fazla olduğu ülkelerde yaşamayın. en azından çok paranız yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2015, 01:43:38 »
Hakan bey soylediklerinizin bir kismina katilmiyorum. Ozelliklede bu altta yazdiklariniza.
uzun lafın kısası, kendinizi dünya insanı olarak görün ve iyi yetiştirildiğinize inanıyor, kendinize güveniyorsanız; ailenizden başka sizi buraya bağlayan önemli bir husus yoksa müslüman nüfusun fazla olduğu ülkelerde yaşamayın. en azından çok paranız yoksa.
egerki siz kendinizi iyi yetistirdiyseniz heryerde fark edilirsiniz veve bu farkin size yerine gore sayginlik yuksek ücret liderlik gibi faydalari olur. Muslumanlar size neden bu kadar itici geliyor bi aciklarmisiniz?
Kendi inanciniza karsi bu kadar on yargili olmayin. Almanyanin nufusu hemen hemen turkiye kadar ama her alanda ileri teknolojiye sahipler. Veya Endonezya dunyanin en kalabalık müslüman nufusuna sahipler. Bir çoğumuzun sevmedigi hatta ocu gibi korktugu Seriat kanunları geçerli ama bakiyorsun onlarda teknolojik olarak aşmış kendini.
kalabalık olacaksin ki is gucun olsun. Askeri gucun olsun dunyada soz sahibi olasin.
bu memlekete garsonda lazim boyacida lazim mühendiste lazim. Ama simdi bakiyorsun bi cok genc unv.den mezun oluyor elinde kuru diploma. Kendi meslegi hakkında ne bir bilgiye sahip nede merak edip arastiriyor. Anca aybasi gelsin alim maasi hesabı. 
Biz once toplum olarak kendimizi sorgulamaliyiz. Buna oncelikle herkes ben dahil bireyler kendini sorgulamali. Eğitim yok ahlak yok disiplin yok. Unutmayalım ki bu topraklarda gercek islam yasandigi dönemlerde 7 cihana hukmetmisiz. O zamanlarin en ileri teknoloji bilim dallari hep islam topraklarindan islam alimlerinden cikmistir. Ilim Çinde dahi olsa gidip ogrenin diyen bir peygamberin ummetiyiz. Ama gel gorki simdi butun savaşlar geri kalmisliklar hep islam topraklarında.  En basit ornegi sizin su dediginiz laf mumkunse müslümanların olmadığı yerde yaşamak. Ben 8 tane ulkede kaldim. Her milletten insan tanidim. Suan katardayim ve inaninki orf adet saygi sevgi kultur her konuda müslümanlar amerikalisiymis ingiliziymis almaniymis hepsine 5 basar. Özellikle turkler. Yabancilar turk olduğunuzu öğrendiği zaman size bakis acisi değişiyor.  Burdaki araplar bile daha samimi sempatik yardimci oluyorlar.
Türkiye sandığınız kadar kotu bir ulke degil. Kotu olan toplum. ahlak bitik ve kültür bitik egitim yok herkes kolay zengin olma peşinde veya gunu kurtarmanın derdinde.
k.bakmayin cok uzattim uzuun lafin kisasi  herkes once birey olarak kendini yetistirip kendi isinde gucunde yasaminda mesleginde  örnek biri olmaya calissa hic bir sorun kalmayacak.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2015, 01:50:53 »
Güzel paylaşım İlke :) mesajım bulunsun yarın daha detaylı okuyacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2015, 02:30:15 »
Problemin temeline inersek evet mühendis çok ama USTA yok. usta yok çünkü ÇIRAK yok. Çırak bir ekonominin yapılan iş ne olursa olsun can damarıdır. Üstlendiği işi ustasından bir adım öteye götürecek kişidir. Lakin ülkemizde her başarının üniversite mezunu olmakla ölçüldüğü bir devirdeyiz. Ve bu saçmalığın zirve dönemidir bence. Örnek olarak siz ülkeye 1000 mühendis yeterken 10.000 mühendis yetiştirirseniz yada 1000 öğretmen lazımken 10.000 ... , geriye kalanları boş yetiştirmiş olursunuz. Kendini kurtaran ülkede çalışır kurtaramayan imkan doğrultusunda soluğu yurt dışında alır geride kalanlarda meslek dışı bir çok işte çalışmak zorunda kalır. Önce eğitimde PLAN lazım. Her üniversite her bölümü açıp üstüne gündüz gece öğretimini açıp yetiştirdiğiniz nesilden çok birşey beklememek lazım. Bu söylediklerimden okumanın kötü bir şey olduğunu çıkarmayın sakın, benim demek istediğim bu ülkenin sıhhi tesisatçıyada ihtiyacı var doğal gaz hattı döşeyecek insanada her türlü sevkiyat yapacak insanada işinin ehli araç tamiri yapan ustayada ihtiyacı var... Önemli olan genç bireylerin yeteneklerine göre PLAN doğrultusunda kendi yeteneklerine uygun eğitim verilmesi. KALİFİYE İŞ GÜCÜ bu şekilde sağlanır. Parayla diploma ve sertifika alınan bir ülkede ayrıca tekdüze öğretilen ve sorgulanan bir eğitim sisteminde birbirinin prototipi olan insanların mezun olması ne yazık ki hiçte şaşırtıcı değil.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2015, 08:06:57 »
 Kopya çeken mi başarılıdır, kopya çekmeyen mi?

Bu arada paylaşımlar da gerçekten anlamlı olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2015, 09:14:18 »
Kopya çeken mi başarılıdır, kopya çekmeyen mi?

Bu arada paylaşımlar da gerçekten anlamlı olmuş.
Sınavda başarılı olur da, hayatında pek sanmıyorum...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2015, 10:42:27 »
Hakan bey soylediklerinizin bir kismina katilmiyorum. Ozelliklede bu altta yazdiklariniza.
egerki siz kendinizi iyi yetistirdiyseniz heryerde fark edilirsiniz veve bu farkin size yerine gore sayginlik yuksek ücret liderlik gibi faydalari olur. Muslumanlar size neden bu kadar itici geliyor bi aciklarmisiniz?
Kendi inanciniza karsi bu kadar on yargili olmayin. Almanyanin nufusu hemen hemen turkiye kadar ama her alanda ileri teknolojiye sahipler. Veya Endonezya dunyanin en kalabalık müslüman nufusuna sahipler. Bir çoğumuzun sevmedigi hatta ocu gibi korktugu Seriat kanunları geçerli ama bakiyorsun onlarda teknolojik olarak aşmış kendini.
kalabalık olacaksin ki is gucun olsun. Askeri gucun olsun dunyada soz sahibi olasin.
bu memlekete garsonda lazim boyacida lazim mühendiste lazim. Ama simdi bakiyorsun bi cok genc unv.den mezun oluyor elinde kuru diploma. Kendi meslegi hakkında ne bir bilgiye sahip nede merak edip arastiriyor. Anca aybasi gelsin alim maasi hesabı. 
Biz once toplum olarak kendimizi sorgulamaliyiz. Buna oncelikle herkes ben dahil bireyler kendini sorgulamali. Eğitim yok ahlak yok disiplin yok. Unutmayalım ki bu topraklarda gercek islam yasandigi dönemlerde 7 cihana hukmetmisiz. O zamanlarin en ileri teknoloji bilim dallari hep islam topraklarindan islam alimlerinden cikmistir. Ilim Çinde dahi olsa gidip ogrenin diyen bir peygamberin ummetiyiz. Ama gel gorki simdi butun savaşlar geri kalmisliklar hep islam topraklarında.  En basit ornegi sizin su dediginiz laf mumkunse müslümanların olmadığı yerde yaşamak. Ben 8 tane ulkede kaldim. Her milletten insan tanidim. Suan katardayim ve inaninki orf adet saygi sevgi kultur her konuda müslümanlar amerikalisiymis ingiliziymis almaniymis hepsine 5 basar. Özellikle turkler. Yabancilar turk olduğunuzu öğrendiği zaman size bakis acisi değişiyor.  Burdaki araplar bile daha samimi sempatik yardimci oluyorlar.
Türkiye sandığınız kadar kotu bir ulke degil. Kotu olan toplum. ahlak bitik ve kültür bitik egitim yok herkes kolay zengin olma peşinde veya gunu kurtarmanın derdinde.
k.bakmayin cok uzattim uzuun lafin kisasi  herkes once birey olarak kendini yetistirip kendi isinde gucunde yasaminda mesleginde  örnek biri olmaya calissa hic bir sorun kalmayacak.

müslümanlık kötü değil, müslümanlar da kötü değil. cehalet oranı çok yüksek. sadece dünyanın gidişhatına bakın, diğer toplumlara bakın, fark ortada. ben söylemişim ya da söylememişim önemli değil. kendinizi nerede rahat hissettiğiniz sizin görüşlerinizle alâkalıdır. o çok beğendiğiniz katar, dubai vb. arap ülkeleri paraya para demedikleri için; ortalama milli gelir düzeyleri bizim vatandaşlarımızdan kat kat üstün olduğu için bir uygarlığı sıfırdan kurup yükseltebilecek durumdalar. peki petrol kaynakları bir gün bittiğinde ne olacak ? insan denen varlık, özellikle de bilimsel safhalardan geçmemişse, zora düştüğünde içgüdülerini kullanır.

insanların kültür ve refah seviyesinin yüksek olduğu toplumlarda yaşamak istemek suç değildir. malesef jeopolitik konumları ve insan yapılarından ötürü müslüman coğrafyasında hiçbir zaman savaştan ve krizden uzak sakin bir hayat sürülemeyeceği aşikâr. birilerinin çıkarları doğrultusunda hükümetleri hareket etmek zorundalar. dünya düzeni bu şekilde ayarlanmış. uzağa gitmeden ülkemizde her gün yaşananları göz önüne getirelim.

öte yandan çin'de insanların ortalama çalışma ücretlerini düşünelim. büyük kuruluşlar, sömürgecilik mantığıyla kendilerince haklı olarak çalışma ücreti nerede düşükse orada fabrika kurmaktadırlar. sizce hoş mu ? bakış açısına bağlı. nüfusun kalabalık olması tek başına bir anlam ifade etmez. insanların kalabalıktan ziyade kalifiye olması gerekir ki bu durum bizim ülkemizde mevcut değil. her ile üniversite açmakla olmuyor bu işler. nüfusu istihdam edecek yeterli pozisyon mevcut değil. öğretmenler bile açıkta kalıyor. aile plânlaması yapılmazsa gelecekte insanlar iş için birbirini boğazlar hâle gelecek.

bireysel olarak üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmek güzel bir şeydir, katılıyorum. kendim de ülkede kalarak bu toprakların iş gücüne katkıda bulunmayı tercih ettim. bu mevzu çok derin, her derine indiğinizde yeni bir yol, yeni bir konu ortaya çıkar. bu yüzden konuşmanın tartışmanın sonu gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2015, 11:23:42 »
İlkeciğim Hocanın söylediklerine katılıyorum ama şu gerçeği atlamamak lazım;

1- Her ne kadar kalifiye olursan ol, tecrüben ne olursa olsun ilk işe başlayacağın yerde alacağın ücret açlık sınırının altındadır!
2- İşverenlerin çok para kazanma zihniyeti ve yamyamlığı + devletin vergi politikaları değişmedikçe gelirlerimiz artmak yerine azalmaya devam edecektir. (mesela Küba maaşlar 60 euro ama devlet tüm ihtiyaçları karşılıyor, gıda, giyim, yol, sağlık, herkes devlete çalışıyor orada açlık yok, sokakta yatan yok bugün ABD de bile sokak insanı kaynıyor sözde gelişmiş ülke)
3- Kanunlar! Aslında çok özenle hazırlanmış iş kanunlarımız var ama uygulayan kaç firma var Türkiye'de???
4- İşveren işçiye yemek veriyor 5 TL'lik tablot çok ödüyorum diye birde isyan ediyor. Gelen yemekten bahsetmiyorum bile. Kendisi ise bir öğlen yemeğine 250 TL verirken umrunda olmuyor. İşçiye zam verirken de 50 TL zam yapıp çok verdim diye isyanlarda oluyor.
Bu durumda kime ne diye çalışıp kölelik edelim. Kölelik dedim çünkü eğer 2.000 tl üstü maaş alıyorsak işveren seni kölesi zannedip o şekilde davranmaya kalkıyor.

Yıllarca okudun. Master lisans doktora yaptın tabiri caiz ise dirsek çürüttün iş arıyorsun. Aranan tüm özellikler mevcut. İş görüşmesine geldin tüm aşamaları geçtin son soru "ücret beklentiniz"?
Cevap 5.000 TL. Hakkın olan min. tutar. Hesapla 19 yıl eğitim aldın. Harcadığın paraların yanında az bile talep ediyorsun!
Size verilen cevap; Şirket prensiplerimiz gereği bu kadar ücret verememekteyiz. Ancak 2.500 TL ücret verebiliriz. Yersenn
Bal gibi de yeriz. Çünkü ihtiyacımız var. İşsiz kalma korkumuz var. İhtiyaçlarımız var. Mecburen yiyoruz ve işverenleri memnun ediyoruz.

İşte bu zihniyet değişmedikçe, iş ve toplum ahlakı yerine oturmadıkça bizden bir cacık olmaz!

Hep devlet hep işveren dedik bizlerin hiç suçu yok mu??? Olmaz mı!!!
Adı öğrenci olan % 80'lik hatta % 90'lık toplum ÖĞRENCİ'nin ne demek olduğunu bilmemekte.
Onlara göre eğlence, gırgır, şamata ve serserilik on numara iş. Yaptıkları ahlaksızlıkları burada yazmaya kalemimin terbiyesi yetmemekte!
Asıl görevi olan, eğitim almak ve topluma faydalı bireyler haline gelmesi gereken ÖĞRENCİ, bunları eğlence zannedip aile bireylerinin bin bir güçlükle "aman çocuğum okusun" diye çaba göstermesine rağmen Harvard Ünv. bile bitirse, (Gerek kopya, gerek şans ile) aldığı diploma kağıt parçasından öteye geçmeyecektir. Çünkü Ahlak ve disiplin "0".
Bunları gören işveren de bu diplomalı arkadaşlara gerektiği gibi davranarak "kurunun yanında Yaş olanı da yakmaktadır".

İşin özü yine biz büyüklere, aile içindeki yaşama ve toplumun ahlaki değerleri ile eğitimin yapısına dayanmakta. Bizlere düşen en büyük sorumluluk "iyi örnek" olmak. Ailelere düşen en büyük sorumluluk " Aile terbiyesini, ahlakı" hakkı ile çocuklarımıza aktarmak. Devlete düşen sorumluluk "eğitim sistemini" en iyi seviyeye çıkarmak.

İnşallah bunları yapabiliriz ve istediğimiz refah seviyesine ulaşabiliriz.

Lütfen Öğrenci olan hiç bir arkadaşım alınmasın. Gördüklerimin yarısına, Duyduklarımın hiç birine inanmayan birisi olarak göz önünde olanları yazdım sadece. Kişisel fikirlerimdir, hiç kimse yada kuruluş baz alınarak yazılmamıştır.

Kopya çeken mi, çekmeyen mi?
Bence her iksi de başarılıdır;
1- Kopya çekmek gerçekten bir sanattır :rofl:
Ağaç susuz öğrenci kopyasız yetişmez  :rofl: Şaka, şaka. Emek çalmak hırsızlıktır! Anı kurtarmaktır. İleriye dönük alışkanlık yapabilir! :nija: Ama o kadar kişinin içinde fark edilmeden kopya çekebilmek başarıdır. Keşke bu başarıları daha hayırlı ve yararlı işlerde yapabilsek!
2- Çekmeyen adam inektir :rofl: Tabi ki öğrenci tabiri ama BAŞARILIDIR.
Uykusundan fedakarlık yapmıştır, o sınavı, dersi verebilmek için çaba sarf etmiş ve emeğinin karşılığını almıştır :alkis:

Aslında başarısız kimse yoktur!  Sadece nasıl yapacağımızı bilmiyoruz!
Örnek bir arkadaşım var ünv.den. Kendisi 4 yılı 6 yılda zoraki bitirdi. Matematik yok! İngilizce Yok! Muhasebe Yok! ama zehir gibi bir beyin var. Tabiri caiz ise leb dediğinde çorum derdi. Gel gelelim kafa derse basmıyordu.
Şuan kendisi  X firmanın X bölge müdürü. Çünkü ahlakı ve disiplini vardı. İyi aile terbiyesi almıştı ve ticaret kabiliyeti yüksekti.
Buradan şunu çıkarmak istedim " Diploma Sadece Cehaleti alır, Eşeklik Baki Kalır".
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2015, 18:59:30 »
konu baya derinlere inmiş bazi şeylere katiliyorum kopya olayi gibi,sen sabahtan aksama kadar caliş geçeme adam kopya çeksin geçsin  herneyse şu maaş konusuna gelirsek aynı şeyleri düşünmüyorum 2.500tl bana yetmez aslında 5.000tl de yetmez farklı düşüncelerim var tabi gerçekleşir gerçekleşmez  bilemem :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2015, 20:47:45 »
Bu konu direk beni ilgilendiriyor sanirim bu sene son senem olacak ve malesef yapilan tespitlere uyuyorum bi hedefim var gibi ama yok gibide fotografci olmak istiyorum ama gunumuz sartlarinda bu meslek ölücek korkumda var suan makine bolumu okuyorum bu bolumde yurusemmi diyede ikilemlerdeyim henuz dogru duzgun bir hedef belirleyemedim malesef sevdigim isi yapmak istiyorum fotografcilik gibi ama alcagim para bu meslekte patron olmadikca dusuk olcaktir diye dusunuyorum ama meslegin ölmeside soz konusu cunku telefonlar dslr makinelerle yariscak seviyeye yaklasiyor yinede sanirim sevmedigim bir iste calismaktansa isimi severek ilgilenerek insanlari memnun ederek ve en önemlisi mutlu olarak yapcagim fotografcilik meslegine yönelecegim konuyu acan ilke abime ve cevaplar ile benim gibi genc insanlari aydinlatan degerli abilerime tesekurlerimi sunarim

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2015, 01:24:45 »
Bu konu direk beni ilgilendiriyor sanirim bu sene son senem olacak ve malesef yapilan tespitlere uyuyorum bi hedefim var gibi ama yok gibide fotografci olmak istiyorum ama gunumuz sartlarinda bu meslek ölücek korkumda var suan makine bolumu okuyorum bu bolumde yurusemmi diyede ikilemlerdeyim henuz dogru duzgun bir hedef belirleyemedim malesef sevdigim isi yapmak istiyorum fotografcilik gibi ama alcagim para bu meslekte patron olmadikca dusuk olcaktir diye dusunuyorum ama meslegin ölmeside soz konusu cunku telefonlar dslr makinelerle yariscak seviyeye yaklasiyor yinede sanirim sevmedigim bir iste calismaktansa isimi severek ilgilenerek insanlari memnun ederek ve en önemlisi mutlu olarak yapcagim fotografcilik meslegine yönelecegim konuyu acan ilke abime ve cevaplar ile benim gibi genc insanlari aydinlatan degerli abilerime tesekurlerimi sunarim

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
sevdiğin bölüme yönel yapabilceğin ve sevmen o işi yapabilcegin anlaminada gelmiyor yani zorluklari var herşeyin sonra pişman olursun örnek benim gibi :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2015, 09:00:01 »
harika bir konu ilke paylaşım için çok teşekkürler.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2015, 19:37:10 »
Sınavda başarılı olur da, hayatında pek sanmıyorum...
Güzel tespit, tebrik ederim.
2001 1.4 Terra Special