Gönderen Konu: ASFALT SESİ  (Okunma sayısı 6301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: ASFALT SESİ
« Yanıtla #40 : Ağustos 15, 2015, 12:03:27 »
benim gördüğüm bütün japonlarda olan bir özellik var. yürür sistemin sağlığı için az parça ile çok sağlam altyapı yapmışlar. ayrıca sürüşe önem veren insanlar için yolu hissetmek önemlidir. doğrudan bağlantılar belki bu yüzden var.

tekerin ürettiği minik titreşimler doğrudan şaseye bağlanmış altyapı nedeniyle gürültü yapıyor. yoksa japon araçları yalıtımsız falan değil. daha çok samimi ve doğrudan diyelim. ben şuan yine japon alırım. param cebimde kalsın. yol sesi bir şekilde çözülür.

unutmadan söyleyim. bu ses problemi sadece bizde var. amerika veya avrupada satılan modellerde titreşimi önlemek için farklı yöntemleri var. şase ile kasa arasına birşeyler koymuşlar yani..

link

http://elevatingsound.com/a-crucial-element-needed-for-a-truly-quiet-car-subframes/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 15, 2015, 12:03:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 15, 2015, 12:24:32 »
isteyince malzeme koymadan bile yapılabiliyor. örneğin; honda legend. yalıtım malzemesi olmadan akustik dalgalarla dışarıdan gelen ses dalgalarını sönümlendiriyor ve yalıtım sağlanıyor.

biraz da maliyet işi var tabi. aracın ağırlaşması da söz konusu. bu da performans ve tüketim değerlerini etkileyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 16, 2015, 23:39:29 »
japon arabası alyor iseniz alt veya orta segment.ses tıkırtı cızırtı ya hazırlıklı olun.hepsinde var...sebebi sağlamlık.sağlam yaparken konfordan ödün veriiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 17, 2015, 00:07:36 »
Japonlar garip adamlar. Japon mühendis 3. Köprü inşaatındaki olumsuzluk nedeni ile intahar ediyor. Bizim türklerde ilk geçen bayan mühendisim diye popüler oluyorlar.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 17, 2015, 00:19:19 »
İlkeninde dediği gibi lastiği değiştirdiğiniz zaman çok rahat edersiniz. Goodyear egp yada Continantal cpc5 tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 17, 2015, 00:19:24 »
japon arabası alyor iseniz alt veya orta segment.ses tıkırtı cızırtı ya hazırlıklı olun.hepsinde var...sebebi sağlamlık.sağlam yaparken konfordan ödün veriiyor.

sağlamlık demeyelim de basitlik diyelim. buradaki "basit" ucuz anlamında değil, mekanizmanın çalışması anlamındaki basitlik. sağlamlık katsayısı arttıkça yalıtım kaybı olur gibi bir durum söz konusu değil.

bir de o eski sağlamlık her yerde yok. mesela ae101 ve türevlerinin yürüyen takımındaki sağlamlıktan bahsedilir. aslında amortisörlerin yumuşak olması bunda önemli rol oynar. e14'te o kadar sağlamlıktan bahsetmek kolay değildir çünkü zaman içerisinde beklentiye cevap verebilmek adına araç büyümüş, hedeflenen şehir dışı süratlere göre süspansiyonları ayarlanmıştır. birçok alman ve italyan aracında ülkemizde sıkıntı yaşayanlar olmuştur. şimdi bir nebze yine iyi yollarımız var ama insanlar türkiye'ye göre özel üretim yapmıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 21, 2015, 16:11:58 »
merhaba

1 haftadır uzun yolda ıslık sesi başladı :( bir ara görür gibi oldum forumda ama konuyu bulamadım çözüm bulan varmıdır acaba bu soruna teşekkürler
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 21, 2015, 16:25:32 »
Lastik sesi değilse bilya sesidir..Belkide rüzgar sesi bir yerlerden hava giriyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 21, 2015, 21:41:55 »
bende ole dedim zaten.basit düşük maliyet.inanaın toyotada hiç ses geçirmeyen arabası var.ama fiyatı korkunç.alın lexus bakın bakalım ses var mı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 21, 2015, 23:35:59 »
merhaba

1 haftadır uzun yolda ıslık sesi başladı :( bir ara görür gibi oldum forumda ama konuyu bulamadım çözüm bulan varmıdır acaba bu soruna teşekkürler
Ömer bey,ıslık sesi dediğiniz,galiba şanzumandan gelebilecek seslerin habercisi gibi.çünkü maalesef benim arabamda da bu şekilde başladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 22, 2015, 13:46:32 »
Ömer bey,ıslık sesi dediğiniz,galiba şanzumandan gelebilecek seslerin habercisi gibi.çünkü maalesef benim arabamda da bu şekilde başladı

merhaba Muhittin bey

sonrasında nasıl bir sorun yaşadınız ve şekilde sonuçlandır, detay iletebilir misiniz teşekkür ler
İnsan Neye Layık İse Ona Dönüşür...