Gönderen Konu: 205/55/16 kış lastiği için fiyatları yazılı lastiklerden sizce hangisi almalıyım  (Okunma sayısı 12283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
aracım corolla 1,6 class düz vitez benzinli 2007 model 16" alaşımlı jant var üzerinde , vakumlu ve buz lastiği dedikleri cinsleri sordum fiyat olarak, çorumda en son aldığım lastik fiyatları kdv dahil ytl/adet (peşin);

- michelın         : 200_ytl
- lassa             : 185_ytl
- bridgestone    : 190_ytl
- yokohama      : 160_ytl
- syron            : 120_ytl
- maxxis           : 110_ytl
- hankook        :  110_ytl

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
- petlas' ı unutmuşum oda 90_ytl
fazla param yok o yüzden  hankook' a kayar gibiyim, biraz araştırdım kullananlar iyi diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Continental ve Fulda'ya falanda baktın mı? Bu arada Uniroyal'de artık görüyorum (eskiden vardı piyasada) ama şu anki performansını bilemiyorum Uniroyal'in.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
kış lastiği istiyorsanız Goodyear Ultragrip 7+ veya Nokian tavsiye ederim, Nokian pek bulunamayabilir ama.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
evet nokian bulamadım burada,  araştırdım hankook'un kışlık lastiklerini kullananlar güzel dediler, işin içine birazda maddiyat girince Hankook ICEBEAR W300 kış lastiği aldım. İlk izlenimlerim : daha önce kış lastiği hiç kullanmadım, ıslak, karlı ve sulu karlı zeminde gayet iyi, buzlu zeminde iyi,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
Ucuz olacak ise Petlas öneririm.En azından yerli malı. Eşimin 206'sında kullanıyoruz, gayet memnunuz. Üst segmentte Nokian veya Michelin Alpin olabilir.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
umut bey petlasla, hankook arasında kalmıştım, hatta petlas takın dedim lastikçiye ama 2 hafta sonra gelecek dedi, öyle olunca hankook aldık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
Güle güle kazasız belasız kullanın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
saolun teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bayilerde briston lm 25 var kampanyalı 700tl kış lastiği
2009 corolla 1.6 düz elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
şahsi düşüncem .istanbulda taksici değilseniz pek kış lastiğine gerek kalmıyor. yollar seçim geliyo diye pırıl pırıl..asfalt kaymak.
kış lastiğine karşı da biraz antipatim oluştu. ilk başta insanlara sanki karda ve buzda çok daha iyi tutacak izlenimi veriliyor.
caddy de kullandığımız bridgestone lm 25 ler karda normal lastiğe göre % 10 bilemedin % 20 daha iyi. kış koşulları için iyidir ama yoğun karlı yollarda zincir kaçınılmaz.
o yüzden toyotamda paraya kıyıp kış lastiği almadım. ama alsaydım kesin nokian alırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
İşim gereği çok fazla seyahat ediyorum. İnanın yoğun karda, buzda, gizli buzlanmada yol kalitesi ne olursa olsun herhangi marka 4 adet vakumlu lastik direk hayat kurtarıyor...Allahtan bugüne kadar takım elbise ile takmatik denen 10 saniyede takıldığı iddia edilen ama kar altında 2 saatte takılamayan :D zinciri takmam gerekmedi...Diyorsanız ki ben kışın arabamı kullanmam, sadece yağış yokken kupkuru zeminde riski alarak sürerim, o zaman dediğiniz doğru, ancak aracı yaz kış kullanıyorsanız bence İstanbul ve Ankarada vakumlu lastik gerekli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
vakum kış mı yoksa kar lastiği üzerinde bulunan bir özelliktir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Benim tercihim Hankook olurdu. Yazlık lastiklerim Hankook ve son derece memnunum. Markaya ekstra para ödemek bana çok ters geliyor.

Bir forumdan alıntıdır.

Test edilen ölçü 225/45 R17 yaz lastikleri ve 17 farklı lastik test edilmiş.
Sıralama çok iyi, iyi, tatminkar, yeterli, zayıf olarak yapılmış.
çok iyi olanlar: goodyear eagle F1, hankook ventus v12, bridgestone potenza re050, continental sportcontact
iyi olanlar: pirelli pzero nero, dunlop sp sport maxx, firestone, nokian, uniroyal
tatminkar: kumho, verdestein, barum, michelin
yeterli: fulda
zayıf: kenda
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
ilhan bey lastik almak için araştırarak öğrendiğim kadarı ile aslında vakumlu lastik diye bir lastik yok, halk dilinde buzda daha iyi performansı olduğu için birde yapsı ve şeklinden dolayı (ince kılcal damarlar, buzda tutunmayı sağlayan farklı kauçuk yapısından vb) lastiğe buz lastiği yada vakumlu lastik diyorlar ve şehir içi ve şehirler arası asfalt yollar için bu lastiği takıyorlar , birde yoğun karlı yollar, bozuk yollar, asfalt olmayan yollar, mıcırlı yollar ve köy yolları içinde önerdikleri dişleri daha kalın yapısı ve deseni birazdaha farklı olan lastiklerede kar lastikleri diyorlar bildiğim kadarı ile,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
erhan bey, bende iki lastik arasında kaldım hankook ve petlas (petlas alcaktım ama 15 gün falan süre verdiler bende almadım), petlas lastiği daha yeni çıkarmış test vs.henüz yok ama kullananlar iyi dediler. Hankook'un  testlerini inceledim ebatları kullandığım kış lastiği olmasada test edilen lastiğin markası aynı olduğundan aynı kaliteyi 205/55/16 ebedındaki lastiktede gösterirler herhalde, benim için önemli olan asıl konuda kullanıcı yorumları idi onuda araştırdım,  kış lastiklerinde şikayeti olan görmedim ve bir kaç lastikçiyede sorarak ve sizin gibi düşünerek aldım ve bir haftadır kullanıyorum sonuç olarak performası bence iyi, fiyatı ise çok iyi. Lastiğin ömrü ne kadar olacak en çok onu merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
hayırlı olsun inşallah menun kalırsınız bu arada bende çorumluyum siz neresindensiniz ??
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
cem bey merhaba, teşekkürler, çorum merkezdeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
merhaba Celal abi ;) bende merkezdeyim
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Güle güle kullanın :)
Bu arada Petlas, özelleştikten sonra kaliteyi artırmış diye duymuştum... Düşünülebilir yani ;)
Opel Astra GTC