Gönderen Konu: Pasta cila yardım  (Okunma sayısı 1519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42300
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Pasta cila yardım
« : Haziran 18, 2015, 12:11:33 »
Merhaba arkadaşlar aracıma pasta cila Uygulaması yapmak istiyorum Eınhell BT-PO 90 Polisaj Makinası 90 W marka ucuz yollu bir polisaj makinesi aldım konu hakkında pek bilgim yok hangi ürünleri almalı ve ne şekilde uygulamalıyım yardımcı olurmusunuz aracım beyaz renkte kılcal çizikler mevcut ve dah önce hiç pasta cila Uygulaması yapılmadı   :-\
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Toyota Club Türkiye

Pasta cila yardım
« : Haziran 18, 2015, 12:11:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Pasta cila yardım
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2015, 12:40:31 »
Ürünler konusunda ben çok iyi değilim ama etraf sürüyle ürün marka kaynıyor. Benim ilk tavsiyem polisaj yerine elinizle yapmanızdır. Daha önce hiç detailing işine girmemiş olmanızın acemiliğini polisajla atmak biraz riskli olabilir. Biz de ramazan girmeden uygulamamızı yapalım modundaydık ama istediğimiz ürün piyasada yokmuş malesef o yüzden erteledik biraz.
İşleme önce bir kil uygulamasiyla başlayın başlayın. Kil hem yüzeyindeki kirleri aliyor hem de boyayı kayganlaştırıyor. Bu da hem yaptığınız uygulamadan daha fazla verim almanızı sağlar hem de kilden sonraki uygulama basamaklarında fiziki kolaylık sağlar. Kilden sonra ince pasta, hare giderici ve wax ile ortaya çok iyi bir sonuç çıkar.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2015, 13:40:24 »
Benim aracımda beyaz ve kılcal çizikler baya var. Hangi ürünü kullansak acaba beyaz araca iyi gelir.
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2015, 15:59:34 »
Benim aracımda beyaz ve kılcal çizikler baya var. Hangi ürünü kullansak acaba beyaz araca iyi gelir.
Kılcal çiziklerde renkten ziyade araç boyasının sert mi yumuşak mı olduğu önemlidir. Bundan başka nasıl bir makina kullanılacağı da önemli. Yavaş çalışan bir makinayla mı uygulanacak, hızlı çalışan birm akinayla mı yoksa elle mi uygulanacak? Hatta çizikler çok yoğun ise önce daha kaba bir pasta ile geçilip sonrasında daha ince bir pasta ile yapılırsa güzel sonuç alınabilir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2015, 17:16:36 »
Ürünler konusunda ben çok iyi değilim ama etraf sürüyle ürün marka kaynıyor. Benim ilk tavsiyem polisaj yerine elinizle yapmanızdır. Daha önce hiç detailing işine girmemiş olmanızın acemiliğini polisajla atmak biraz riskli olabilir. Biz de ramazan girmeden uygulamamızı yapalım modundaydık ama istediğimiz ürün piyasada yokmuş malesef o yüzden erteledik biraz.
İşleme önce bir kil uygulamasiyla başlayın başlayın. Kil hem yüzeyindeki kirleri aliyor hem de boyayı kayganlaştırıyor. Bu da hem yaptığınız uygulamadan daha fazla verim almanızı sağlar hem de kilden sonraki uygulama basamaklarında fiziki kolaylık sağlar. Kilden sonra ince pasta, hare giderici ve wax ile ortaya çok iyi bir sonuç çıkar.

Teşekkürler yapmamız gereken işlem "" Kil + pasta + hare giderici wax peki bunlarda önereceğiniz marka varmıdır
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2015, 23:08:10 »
Auto glym, meguiars, fusso bunlar şuan aklima gelenler sadece. Size bir doz detailturkey yazalım  :rofl: o forumda bu konular detaylı işleniyor ama genelde girenler biraz kafa karışıklığı yaşıyor. Daha kestirme yol söyleyeyim ben size. GGoogle a Erdem boya yazın o sitede kötü ürün yok. Butcenize göre biberonla da gönderi yapıyorlar. Hatta istanbuldasınız direkt olarak dükkana da gidebilirsiniz.Verilen numaralar dükkan sahibinin kendi noları. İletişimde bi problem çıkmaz hem de dükkanda size güzel bir uygulama paketi yaparlar :)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2015, 09:45:24 »
....Google a Erdem boya yazın o sitede kötü ürün yok. Butcenize göre biberonla da gönderi yapıyorlar....
Biberon iyiymiş. :)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2015, 12:40:04 »
@Enes METE (32771) Almış olduğun makine sabit devirli yanılmıyorsam. Polisaj makinelerinde devir ayarlı olanları kullanmakta fayda var. Pasta veya wax için farklı devirler gerekebiliyor. Gereğinden yüksek devir boyaya daha çok zarar verebilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2015, 23:00:39 »
Auto glym, meguiars, fusso bunlar şuan aklima gelenler sadece. Size bir doz detailturkey yazalım  :rofl: o forumda bu konular detaylı işleniyor ama genelde girenler biraz kafa karışıklığı yaşıyor. Daha kestirme yol söyleyeyim ben size. GGoogle a Erdem boya yazın o sitede kötü ürün yok. Butcenize göre biberonla da gönderi yapıyorlar. Hatta istanbuldasınız direkt olarak dükkana da gidebilirsiniz.Verilen numaralar dükkan sahibinin kendi noları. İletişimde bi problem çıkmaz hem de dükkanda size güzel bir uygulama paketi yaparlar :)

Çok teşekkürler bizzat oraya gidip gerekli Olanları almak mantıklı 👍

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2015, 23:33:55 »
Merhaba arkadaşlar aracıma pasta cila Uygulaması yapmak istiyorum Eınhell BT-PO 90 Polisaj Makinası 90 W marka ucuz yollu bir polisaj makinesi aldım konu hakkında pek bilgim yok hangi ürünleri almalı ve ne şekilde uygulamalıyım yardımcı olurmusunuz aracım beyaz renkte kılcal çizikler mevcut ve dah önce hiç pasta cila Uygulaması yapılmadı   :-\

tampon bölgesine dikkat edin, bu gün yeni makine almış birine yaptırdım, belli belirsiz olan yerin, boyasını kaldırdı.